A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően teltház fogadta a 2019-es esztendő első bajnoki találkozóját az Audi Aréna Győrben. A hétközepi összecsapás igazi rangadót hozott magával csapatunk és legnagyobb hazai riválisa, a Ferencváros együttese között. Danyi Gáborék már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, köztük Crina Pintea fantasztikus debütálásával – a beállós nyolcszor volt eredményes a találkozón – és remek csapatmunkával végül hatgólos győzelemmel zártunk.
Végeredmény: 39-33

A mérkőzés kezdetén dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke, Vanyus Attila tiszteletbeli elnök és a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete képviselői virággal köszöntötték a 2018 decemberi francia rendezésű Európa-bajnokság résztvevőit.

Az ünnepélyes köszöntést követően egyperces gyászszünetre került sor a tragikus körülmények között elhunyt fiatal győri kézilabdázó, az ETO-SZESE játékosa, Varga Dominik emlékére.

A megemlékezést követően természetesen a kezdődobás sem maradt el – mérkőzéseinkre ezúton is várjuk az érdeklődők jelentkezését a kezdodobas@gyorietokc.hu e-mail címre.

A találkozó mindemellett a társadalmi szerepvállalás jegyében is zajlott, ugyanis klubunk elindította a „Jó cselekedet a gyermekekért” akciósorozatát, adománygyűjtést az állami gondoskodás keretei között élő gyermekek részére, melynek első állomása nem más volt, mint a Ferencváros elleni mérkőzés. A félidei szünetben a klubelnök, dr. Bartha Csaba az összegyűlt ajándékokról tanúskodó jelképes táblácskát adta át a Győr-Moson-Sopron megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettesének, Bojtosné Tripolszki Margitnak.  
 

1.félidő
A győri kapuban Leynaud kezdett, a középkezdéshez pedig a Görbicz-Amorim-Groot-Brattset-Kristiansen-Bódi sor állt fel.

Bódi jóvoltából született meg a találkozó első gólja, majd Groot és Lukács következett (2-1). Amorim sáncolást követően rosszul ért talajt és jobb bokáját fájlalva hagyta el a pályát. Háfra átlövésből egyenlített, azonban Görbicz könyörtelenül értékesítette a csapatunk javára megítélt büntetőt, így ismét nálunk volt az előny (3-2). Háfra és Görbicz-gólt követően gyors egymásutánban Brattset és Groot is megállíthatatlanul robogott végig pályán. Kristiansen gyűjtötte be a mérkőzés első kétperces kiállítását, melyet a Ferencváros ki is használt: Schatzl szélről lőhetett ziccert, majd Pena duplázott – a félidő feléhez érve 6-6 szerepelt az eredményjelzőn. Groot betörésből ismét vezetéshez juttatta együttesünket, majd Elek Gábor élt első időkérési lehetőségével. Leynaud fantasztikus hárítások sorát mutatta be, társai mellett Oftedal is feliratkozott a góllövőlistára, amikor Groot neve mellett pedig már a negyedik találatot jegyezhettük (9-6). A zöld mezes győri lányok között Crina Pintea is pályára lépett már, s debütáló találata is csak néhány percet váratott magára, melyet azonnal meg is duplázott – a találkozón először ötgólos volt a hazaiak előnye (11-6). Faluvégi faragott a hátrányon, majd Danyi Gábor is az időkérést jelző tábláért nyúlt (11-8).  Háfra két percre a kispadra kényszerült Groottal szemben elkövetett szabálytalankodásáért – az emberelőnyös helyzetünket kihasználva Kristiansen gyorsan be is talált. Knedlikova büntetőt harcolt ki, Görbicz ezúttal sem hibázott (13-8). Az első félidő utolsó 5 percére fordulva Schatzl szépített, majd Groot, Pintea, Pena, Oftedal, Hansen és Schatzl 1-1 találatával, valamint Görbicz büntetőjével alakult ki a félidei eredmény (18-11).
Félidei eredmény: 18-11


2.félidő
A második félidő kezdetén Háfra találatára Groot válaszolt, majd Klujber és Schatzl is betalált (19-14). Lukács a kipattanót összeszedve, majd lerohanásból szépített – Danyi Gábor élt második időkérési lehetőségével és magához rendelte tanítványait. Görbicz keze egy pillanatig sem remegett meg, s ismét könyörtelen bombát irányzott büntetőből Bíró kapujába (20-16). Lukács és Görbicz szélről, Klujber betörésből volt eredményes, majd ismét Görbicz és Lukács következett (21-18). Hansent kétperces kiállítással büntették a játékvezetők. Oftedal bombájára Márton válaszolt szélről, beállóból Brattset talált be. Vendég oldalról Mészáros is megszerezte a maga első találatát a mérkőzésen, Oftedal pedig villámgyors lábmunkával tört be a ferencvárosi falba és növelte tovább góljainak számát. Pena betörésből, Pintea beállóból villant, Klujber és Kristiansen folytatta a sort (27-23). Márton és Oftedal után Pintea ötödször(!!) volt eredményes, a megilletődöttség jele egy pillanatig sem látszott a frissen debütáló játékoson (29-24). Tizenkét perccel a mérkőzés vége előtt, ötgólos hátránynál a vendégek ismét időt kértek. Hosszas labdajáratást követően Márton szélről, Görbicz a kipattanót összeszedve, Pena büntetőből talált be. Hansen kiállítását Groot kétperces büntetése követte, így egy percig kettős emberhátrányban folytathattuk a játékot. Kovacsics góljára Oftedal válaszolt, Háfra ziccerét követően Pintea mutatott be egy gyönyörű ejtést (32-28). Görbicz labdát szerzett és rohamtempóban vette be Szemerey kapuját. Kovacsics, Hansen és Márton folytatták a gólgyártást a találkozó utolsó öt percébe lépve, majd Knedlikova szélső találatát (35-30) követően Elek Gábor utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Groot három perccel a vége előtt a maga hetedik góljával hatra növelte az előnyt, Kovacsics betörésből szépített, majd Pintea és Lukács következett. Pintea újabb fantasztikus ejtést mutatott be, s végül nyolc találattal zárt első mérkőzésén győri színekben, majd Kovacsics és Oftedal góljai állították be a végeredményt (39-33).
Végeredmény: 39-33

Hivatalos nézőszám: 5322 fő


Elek Gábor: „Gratulálok az ETO-nak a győzelemhez. Számunkra nagyon sok pozitívum és negatívum is volt a mérkőzés során. A támadójátékunkkal az első félidőben nem voltam elégedett, a második játékrészben már jobban sikerültek a támadásaink. Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk, természetesen nem vagyok elégedett, hiszen vereséget szenvedtünk, de úgy gondolom, nem kell lehajtott fejjel távoznunk.
További sok sikert kívánok az ETO-nak a BL-ben is, remélem találkozunk a FINAL4-ban!”

Lukács Viktória: „Gratulálok én is a Győrnek. Ahhoz képest, hogy nem régóta játszunk így együtt, azt gondolom, elég jól sikerült teljesítenünk. A félidei taktikánk jól sikerült, a második félidőben tudtunk szélső gólokat szerezni.”

Danyi Gábor: „Egy nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk ma, gratulálok a Ferencváros teljesítményéhez. Nagyon szimpatikus tempót diktáltak a második játékrészben is a félidei eredmény ellenére. A második félidő elején volt egy kis hullámvölgyünk, de végül sikerült győzelemmel távoznunk, és külön öröm, hogy Crina is remekül végezte a feladatát. A legnagyobb fájdalmunk Eduarda Amorim időleges elvesztése, de bízunk benne, hogy nem komoly a sérülése. Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak a folytatásban és remélem találkozunk a FINAL4-ban!”

Crina Pintea: „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól tudtam játszani és segíteni a csapatot a mai mérkőzésen. A csapattársaim és a klub is az első pillanattól mellettem állt, azt gondolom, ennek is köszönhető, hogy ilyen hamar otthon éreztem magam a pályán. Szeretnék gratulálni a csapattársaimnak és természetesen a Ferencvárosnak is, hiszen nem könnyítették meg a helyzetünket, hogy győzelmet ünnepelhessünk. Szeretném a mai teljesítményem után a folytatásban is segíteni a társaimat. Nagyon örülök, hogy itt lehetek.”