A K&H női kézilabda liga soron következő, 12. fordulójában az MTK együttesét fogadtuk az Audi Aréna Győrben. Az első félidei fej-fej melletti küzdelmet követően a második játékrészben már a kezükbe vették az irányítást Tomoriék, s a hétgólos győzelemnek köszönhetően újabb két bajnoki pontot zsebeltek be.
Végeredmény: 36-29

1.félidő
A kapunkban Kiss kezdett, a védő sor pedig a Puhalák, Oftedal, Pintea, Hansen, Groot és Knedlikova felállásban várta az MTK támadását.
Karnik szerezte a mérkőzés első találatát, hazai oldalról pedig Pintea avatta fel Lajtos kapuját. A beállók – Dakos és Pintea – gólja után Fekete szélről, Karnik átlövésből talált be. Karnik büntetőből vette be Kiss kapuját, Knedlikova szélről mutatkozott be. Termány góljára a villámgyors választ Oftedal lerohanásból adta meg, majd a Dakos-Groot párbaj alakította tovább az eredményt a 10. perchez érve (5-7). A folytatásban Termány és Hansen következett, majd Danyi Gábor időt kért. Karnik és Slakta után Termány, Knedlikova és Tóth neve mellé jegyezhettünk fel 1-1 találatot. Gyors labdajáratás végén Knedlikova szélről lőhetett, a vendégek a gól mellé pedig egy kétperces kiállítást is begyűjtöttek Tóth szabálytalankodásának következtében. A győri kapuban Leynaud hétméterest hárított, a gólgyártást pedig Termány, Pintea és Knedlikova folytatta. Bő tíz perccel a félidei szünet előtt, 10-13-as állásnál Golovin Vlagyimir is élt első időkérési lehetőségével. Oftedal remekül összehúzta a falat, így Puhalák előtt megnyílt a lehetőség szélről, melyet könyörtelenül ki is használt, majd újabb két győri gól is az ő neve mellé került feljegyzésre (13-13).  Tóth és Kristiansen betörésből volt eredményes a folytatásban, Leynaud pedig remek hárítások sorát mutatta be a lelkes győri közönség nagy örömére. Kovács begyűjtött egy kétperces kiállítást négy perccel a félidei szünet előtt. Groot átlövés bombájára a vendég-időkérés ellenére sem érkezett válasz, így 15-14-es eredménnyel vonulhattunk pihenőre.
Félidei eredmény: 15-14

2.félidő
Tomori betörésgóljának köszönhetően indult útjára a labda a második játékrészben, amit Kristiansen találata követett – hamar háromra nőtt a hazai előny (17-14). Gyors egymásutánban Slakta, Tomori, Karnik és Fekete talált be. Tóth egyenlített, ám Bódi ezt nem hagyta szó nélkül, ráadásul duplázva (20-18). Emberhátrányban folytatták a vendégek Slakta kiállítása következtében – húzást követően Fodor be is talált szélről. Brattset remek testcselt mutatott be és bombázott Lajtos kapujába. A játékvezetők kétperces kiállítással büntették Hansent Bánfai ellen elkövetett szabálytalanságáért – Tóth büntetőből szépített. Tomori remek passzot adott Brattsetnek, aki a hatoson kapott labdával megállíthatatlannak bizonyult. Karnik akcióból, Groot büntetőből talált be a második játékrész feléhez közeledve (24-20). A játékvezetők döntése értelmében Groot is kétpercre a kispadra kényszerült. Ezt követően Tóth büntetőből, Bánfai lerohanásból, Hansen betörésből talált be, majd Dakost is leültették a játékvezetők két percre. Groot és Tomori találatának köszönhetően ötgólos előnyre (27-22)tett szert Danyi Gábor együttese – a vendég csapat vezetőedzője ekkor utolsó időkérési lehetőségét is felhasználta. Bódi szélről növelte tovább a hazai előnyt, majd Bánfai és Oftedal, Dakos és Hansen válaszolgatott egymásnak (30-24). Dakos beállóból, Görbicz büntetőt értékesítve folytatta a gólgyártást, majd Slakta és Oftedal volt eredményes. Slakta második kétperces kiállítását követően Kovács is begyűjtötte a maga második büntetését – kettős emberelőnyben támadhattunk, Hansen nem is várakozott sokáig, hétre növelte az előnyt öt perccel a vége előtt (33-26). Kristiansen jóvoltából már nyolc is volt közte, amit Görbicz szélről egy hatalmas bombával még tovább tudott fokozni. Az 58. percben kiegészült fővárosi együttes Dakos és Termány találataival próbált zárkózni. Hansen akciógóljára válaszul még Tóth talált be büntetőből, így alakult ki a 36-29-es végeredmény.
Végeredmény: 36-29


Hivatalos nézőszám:  3615 fő

Golovin Vlagyimir: „Először is szeretnék gratulálni a Győri Audi ETO KC-nak. Az első félidőben jól teljesítettünk, ezzel elégedett is vagyok, a második félidővel már kevésbé. Mindkét csapat nagyon szeretett volna bizonyítani, a mérkőzés a végére kissé agresszívvá vált.”

Karnik Szabina: „Az első félidő első 20 percében nagyon jól játszottunk, türelmesen végigvittük a támadásainkat, védekezésben kicsit nehezebb volt megfogni őket. Úgy gondolom, hogy mindenki remekül felkészült.”

Danyi Gábor: „Nem vagyok elégedett a mérkőzés összképével, támadásban és védekezésben is voltak hiányosságaink. Az MTK nagyon szimpatikusan játszott, gratulálok nekik! Azt tudomásul kell vennünk, hogy nem tudunk mindig minden mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtani, hogy húsz góllal nyerjünk, ez ma így sikerült, de természetesen dolgozunk rajta, hogy legközelebb magabiztosabb játékot mutassunk.”

Jana Knedlikova: „Szeretnék gratulálni az ellenfelünknek, nagyon jól harcoltak. Mi nem kezdtünk túl jól, nem állt össze a védekezésünk, de később szerencsére jobban koncentráltunk és gyorsabb, hatékonyabb támadásokat tudtunk vezetni.”