A BL-középdöntő megmérettetései előtti utolsó bajnoki mérkőzésen Mosonmagyaróvárra utazott Danyi Gábor együttese 2019. január 18-án (pénteken). Csapatunk már az első félidő végére magabiztos nyolcgólos előnyre tett szert, s a különbséget a második harminc percben fokozatosan tovább növelve, könnyű gólokat szerezve a végére húsz lett közte.
Végeredmény: 19-39

1. félidő
Mosonmagyaróvári vendégszereplésünket a Kiss, Knedlikova, Groot, Brattset, Hansen, Oftedal és Puhalák felállásban kezdtük.
A találkozó első gólját Brattset szerezte – védekezésben pedig be is gyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását – majd Hudák, Oftedal, büntetőből pedig Farkas tartotta szorosan az eredményt négy perc elteltével (2-2). Hansen és Pintea jóvoltából kettőre nőtt a vendég előny, ám Bízik és Farkas góljainak köszönhetően a 7. perc végére már 5-5-ös döntetlen szerepelt az eredményjelzőn. Knedlikova, Vukcevic, majd Brattset és ismét Knedlikova folytatták a gólgyártást. Kovacsicz is bemutatkozott szélről, Hudák ismét egyenlített. Puhalák labdaszerzést követően lőhetett ziccert, Brattset beállóból volt eredményes. Hudák próbált faragni a kétgólos hátrányon, ám az általa szerzett hazai gólt zsinórban öt győri találat követte – a mérkőzésen először hatgólos előnyre tettek szert Grooték (9-15). Az első játékrész utolsó tíz percére fordulva Hudák, Hansen, Bízik és Bódi gyarapították tovább csapataik gólszámát. Danyi Gábor cserélt néhány poszton a kezdő felálláshoz képest, így tudott Tomori is feliratkozni a gólszerzők közé a találkozó 26. percébe lépve. Pintea és Farkas, majd Bódi és Márczy gólja után Tomori remek figura végén ismét betalált, így alakult ki a félidei nyolcgólos győri vezetés.
Félidei eredmény: 13-21

2. félidő
A második játékrész kezdetén Brattset harcolt ki büntetőt, amit Groot magabiztosan értékesített is. Bízik és Hajtai után a frissen beállt Fodor is felavatta a mosonmagyaróvári kaput. Tomori, Hudák, Farkas és Bódi jóvoltából állandósulni látszott a nyolcgólos különbség (17-25) – egészen addig, míg Kristiansen és Fodor góljainak köszönhetően tízre nőtt az előny. A folytatásban Tomori duplázott, Groot pedig villámtempóban indult és Bóditól kapott indításból talált be (17-30). Kristiansen találata után Brattset újabb kétpercet gyűjtött be, majd a hazai együttes időt kért. Bódit is kiküldték a játékvezetők két percre, így kettős emberhátrányban folytathattuk a küzdelmet. Katona büntetőből szépített, majd Leynaud mutatott be remek hárításokat a győri kapuban. Groot két emberrel a hátán is megállíthatatlanul verekedte be magát az ellenfél hatosáig és szerzett újabb gólt. Kristiansen és Fodor jóvoltából tovább dolgozott a győri gólgyártó gépezet – ekkor már 16 gólos előnnyel rendelkeztek a címvédők. Groot ezt az előnyt még két könnyű lerohanásgóllal tudta tovább fokozni bő nyolc perccel a mérkőzés vége előtt (18-36). Bardi is begyűjtött egy kiállítást, Oftedal pedig könyörtelenül értékesítette a megítélt büntetőt.  Hazai oldalon Katona büntetőből szépített, Pintea beállóból válaszolt. Knedlikova szélről lőhetett, s tett ezzel húsz gólt közé (19-39) – találatára már nem született válasz, csupán Domokos gyűjtött be egy kiállítást. Ezzel magabiztos, húszgólos győzelmet arattunk a Mosonmagyaróvár otthonában.
Végeredmény: 19-39

 

Danyi Gábor: „Szerettük volna a hibákat minimalizálni, odafigyelten, koncentráltan játszani – úgy gondolom, ez nagyrészt sikerült is. A Mosonmagyaróvár együttesének szeretnék gratulálni a mai teljesítményükhöz és további sok sikert kívánok nekik!”

Tomori Zsuzsanna: „Nagyon hiányzott már ez a magabiztosság a játékunkból, szépen lassan elkezdtük olvasni a Mosonmagyaróvár játékát és könnyű gólokat szerezni. Szerencsére most lesz egy hetünk felkészülni a Bukarest elleni BL-középdöntős mérkőzésre, ahol bízunk benne, hogy már minden működni fog.”

Bognár Róbert: „Gratulálok a Győrnek, megérdemelten győztek ilyen különbséggel. Nehéz minden meccsre új játékosokat beépíteni, de az kiderült, hogy jobban bízhatok Hudák Emmában és építhetek rá. Volt több jó teljesítmény is a csapatunkban, de nehézséget okozott, hogy nem tudtam cserélni, de úgy gondolom, tisztességesen kijöttünk a mérkőzésből. Sok sikert kívánok a Győrnek!”

Hudák Emma: „Szeretnék gratulálni az ETO-nak. Nagyon örülök, hogy sok játéklehetőséget kaptam és tudtam gólokat szerezni. Küzdöttünk, de a végére sajnos elfogytunk.”