A 28 éves Crina Pintea egy igazi álomba csöppent. Remek évet zárt a beállós 2018-ban, hiszen amellett, hogy a franciaországi Európa-bajnokság ALL STAR csapatába is beválasztották, majd álmai átigazolására is sor került azzal, hogy a Paris92 csapatától a BL-címvédő Győri Audi ETO KC együtteséhez került.

Pinteanak nem sok ideje maradt a pihenésre az Európa-bajnokságot követően, hamar munkához látott és új csapatával 2019 januárjában 18 nap alatt 6 bajnoki mérkőzésen túl is volt. Bemutatkozása remekül sikerült, hiszen a nagy rivális Ferencváros elleni debütálásán máris nyolc góllal mutatkozott be, hozzásegítve új együttesét a 39-33-as győzelemhez.

Az EHF sportújságírója interjút készített Crina Pinteaval, melyet az alábbiakban osztunk meg az érdeklődőkkel:

ehfCL.com: Úgy tűnik, az elmúlt hónapokban minden tökéletesen alakult számodra…
Crina Pintea: Hatalmas mosollyal az arcomon csak egyet tudok érteni ezzel. Rengeteg munkám van abban, hogy eljuthattam ide, és úgy gondolom, valóban megérte. Az álmomat élem minden nap és minden tökéletes.

ehfCL.com: Hogy sikerült a beilleszkedésed Győrben?
Crina Pintea: Profi csapatba csöppentem, ahol mindenki segít és minden remekül működik is. Ez egy hatalmas klub, és én mindig is arra vágytam, hogy részese lehessek egy ilyen felfogású csapatnak, ahol mindenki száz százalékkal a közös célok elérésére koncentrál.

ehfCL.com: Milyen érzés ebben a csapatban, sok sztárral együtt játszani?
Crina Pintea: Határozottan nehezebb, mint bárhol máshol korábban, hiszen itt nagyobb a tét és mi mindent meg akarunk nyerni, így minden rossz lépés veszélyes lehet ránk. Nyerni akarunk és a legjobbat kihozni magunkból. Kiváló a támadásunk, a védekezést kell még egy kicsit tökéletesítenünk, hogy még jobbak legyünk.

ehfCL.com: Fantasztikus kezdést könyvelhetsz el magadnak Győrben, elégedett vagy?
Crina Pintea: Elégedett vagyok, hiszen látom, hogy jól játszik a csapat és nagyon sokan gratulálnak nekem is a pályán nyújtott teljesítményemhez, így ez örömmel és elégedettséggel tölt el.

ehfCL.com: Egyetértesz azzal, hogy a Győr a favorit, hogy ismét megnyerje a Bajnokok Ligája versenysorozatot?
Crina Pintea: Még nagyon sok mérkőzés vár ránk, sok mindent befolyásolhat egy esetleges sérülés, vagy ha csak egyszerűen nincs csúcsformában egy csapat. Még 8 mérkőzés van hátra a budapesti FINAL4-ig, de úgy gondolom, ott vagyunk a legjobbak között.

ehfCL.com: Győri színekben a román bajnok CSM Bucuresti ellen fogsz debütálni a hétvégén a BL-ben. Különleges mérkőzés lesz ez számodra?
Crina Pintea: Természetesen különleges lesz, sok játékost ismerek ott és érdekes lesz ellenük játszani. Nagy kedvencek vagyunk, hiszen hozzuk a játékunkat, úgyhogy mindent megnyerhetünk.

Szerző: Adrian Costeiu
Forrás/Source of english content: http://www.ehfcl.com/en/women/news/SZDdWfGE2eS_oJct8bNKwA/Moving_to_Gyoer%252c_-a_dream_came_true-_for_Pintea