Január utolsó hétvégéjén a Győri Audi ETO KC megkezdte szereplését az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. Danyi Gábor csapatának ellenfele a román bajnok, nagy rivális CSM Bucuresti volt. Telt ház fogadta a csapatokat, amely a várakozásoknak megfelelően forró hangulatban kezdődött. A mieink ellentmondást nem tűrően kezdték a mérkőzést és a magabiztos teljesítményüket a második félidőre is magukkal hozták, így elsöprő kilenc gólos győzelmet arattak. Végeredmény: 36-27

1.félidő

Csapatunk a Leynaud-Knedlikova-Groot-Brattset-Hansen-Oftedal-Fodor összeállításban kezdték az összecsapást. Remekül kezdték a mieink az első félidőt és rögtön magához ragadta a kezdeményezést a zöld-fehér csapat, három góllal elhúzott ellenfelétől. (4-1) A román csapat edzője ezt nem nézte tétlenül, az 5. perc végén kikérte első idejét. Az időkérés sem hozott változást a játék képében, Leynaud védéseinek és a győri lányok támadásban nyújtott remek teljesítményének köszönhetően tovább növelték előnyünket. (8-3) Knedlikova harmadik góljával továbbra is stabilan őriztük a vezetést. (9-5) A 20. perchez érve a Bukarest Lekic vezérletével megtalálta a védekezésünk ellenszerét, de a támadójátékunk továbbra is remekül működött. (12-9) Pintea váltotta időközben Brattsetet és nem sokáig tétlenkedett, hamar fel is avatta a román kaput. Zsinórban háromszor volt eredményes, ezzel visszaállítva a néhány perccel ez előtti különbséget. (16-11) Valóságos gólzáport láthattak a nézők a következő percekben, sorra szerezték a gólokat a csapatok, de leginkább a zöld-fehérek voltak aktívak és jöttek ki jobban az őrült rohanásból. (20-13) A félidőt Fodor gólja zárta. (22-15)

Félidei eredmény: 22-15

2.félidő

A második félidőre két helyen változtatott Danyi Gábor a keretében. Brattsetet Pintea váltotta, míg Hansen helyett Tomori érkezett. A játékrész első öt perce kiegyenlített játékot hozott, felváltva találtak be a csapatok. (23-17) A folytatásban Cvijic kiállítását remekül használta ki csapatunk, Groot góljával már kilenc volt közte. (26-17) A 40. percben Leynaud káprázatos védést mutatott be Lekic ziccerénél. A román csapat nem találta az ellenszerét a fantasztikusan záró zöld-fehér védekezésnek és Fodor góljának köszönhetően a 45.percre tíz gólosra növeltük előnyünket, azonban a lövés közben fiatal szélsőnk megsérült és fájdalmas arccal hagyta el a pályát. (29-19) A Bukarest valamelyest faragni tudott a hátrányából, nyolc (30-22) gólra zárkózott, de Knedlikova góljával újra visszaállt a közte tíz (33-23) A mérkőzés utolsó öt percéhez érve magabiztos tíz gólos vezetésnél Danyi Gábor időt kért. A végjátékban már nem forgott veszélyben a győzelmünk. A győri vezetőedző a fiataloknak is bizalmat szavazott az utolsó néhány percre, de ők is kiválóan helyt álltak ezen a fontos mérkőzésen - Afentaler hétméteres góljával zártunk. (36-27)

Végeredmény: 36-27

Hivatalos nézőszám: 5389

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: ”Végeredmény engem egy kicsit meglepett, nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a különbség a két csapat között. Tudtuk, hogy a bukaresti csapatnak hiányzói vannak, de mi sem tudtunk teljes kerettel kiállni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nekünk sokkal több játékosunk van, akik kiélezett helyzetben is be tudják tölteni a fontos pozíciókat. Nagyon fontos, hogy helyén kezeljük ezt a győzelmet. Győztünk egy nagyon jó csapat ellen, de holnap egy új nap kezdődik és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk. Igazi csapatként működtünk. Sok sikert kívánok a Bukarestnek!”

Amandine Leynaud: ”Nagyon jó volt újra a Bajnokok Ligájában pályára lépni, ráadásul hazai pályán szép számú közönség előtt. Szerencsére Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen tudtuk, hogy nagyon jó az ellenfél és a remek kezdésünk megadta azt a magabiztosságot a csapatnak, amire szükségünk volt. Sokkal egyszerűbb volt számomra, hogy egy remek védekezés mögött tudtam a kapuban állni, igy könnyebb volt az én dolgom is. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek.”

Dragan Djukic: ”Szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez. Az elejétől kezdve uralták a mérkőzést, jól játszottak. Sajnos mi nem úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Ez volt az első komolyabb mérkőzésünk, ahol a meghatározó játékosaink hiányát komolyabban megéreztük. Nincs idő keseregni, megyünk tovább. A Győr ma sokkal jobb volt nálunk, jelenleg ők a legjobbak a világon. A mi célunk, hogy majd a negyeddöntőben a lehető legjobb játékunkkal rukkoljunk elő.”

 

Jovanka Radicevic: „Gratulálok a Győrnek. Ma megmutatták, hogy jelenleg jobbak nálunk. Csalódott vagyok és egy kicsit mérges is, mert nem tudtuk megmutatni a legjobbunkat, amire készültünk. Tudtuk, hogy Neagu és Kurtovic sérülése után minden más lesz, hiszen ilyen felállásban még nem játszottunk korábban. De nem szeretnék kifogásokat keresni, ezen a meccsen egyértelműen jobbak voltak a győriek. Továbbra is hiszek a csapatban. Hiszem, hogy a mai mérkőzés hibáiból tudunk tanulni. A negyeddöntőben biztosan jobbak leszünk. Sok sikert a Győrnek a továbbiakban.”