A Bajnokok Ligája címvédője, Győri Audi ETO KC a Ferencváros vendégeként folytatta szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban. A küzdelmes meccsen Danyi Gábor csapata a második játékrészben mozgósította összes energiáját és végül egy ponttal távozhattak Érdről. Végeredmény: 32-32

1.Félidő

A győri lányok a Leynaud-Görbicz-Hansen-Brattset-Groot-Oftedal-Bódi felállásban kezdték a mérkőzést. A találkozó elején a támadók villogtak mindkét oldalon,az 5.perchez érve döntetlen állás szerepelt az eredményjelzőn (4-4). A folytatásban is könnyedén potyogtak a gólok, kivédekezett támadás egyik oldalon sem volt nagyon felfedezhető, de az őrült rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban (10-8). A hazaiak rendre megtalálták a védekezésünkön a réseket,és három góllal ellépetek az első félidő derekán(12-9), sőt tovább is növelték az előnyüket (15-11). Leynaud védéseinek és Kristiansen remek lövésinek köszönhetően csapatunk egy gólra közelítette meg a Fradit (15-14). A félidő végére egy fokkal magasabb szintre kapcsoltak a győriek, az egyenlítés azonban nem sikerült, egy gólos Ferencvárosi előnnyel vonulhattak pihenőre.

1.Félidő eredménye: 16-15


2.Félidő

A második félidőre Danyi Gábor három helyen változtatott csapatán, Oftedal-t Kristiansen, Bódit Knedlikova váltotta, míg Görbicz helyett Puhalák érkezett a pályára. A várt erős kezdés és felzárkózás helyett azonban zsinórban háromszor találtak be a hazaiak, így hamar ismét négy gól volt a két csapat között a különbség (19-15). Sőt, Klujber egészpályás gólját követően az eddigi legnagyobb különbség állt be a felek között (22-17). Időközben Leynaud-t Kiss Éva váltotta a győri kapuban és a védekezés is kezdett összeállni, a játékunk feljavult és két gólra zárkóztunk, amikor már csak húsz perc volt hátra a mérkőzésből. Elek Gábor is érezte ezt, időt kért (22-20). A Fradi a mérkőzés következő periódusában is magabiztosan tartotta az előnyét, nekik a mai napon szinte minden összejött (25-23). Oftedal gólja volt a győriek 24. találata, amivel újra felcsillant az esély az egyenlítésre. Hansen góljával döntetlennel kezdték meg a mérkőzés utolsó tíz percét a csapatok (26-26). A rangadó végjátéka is rendkívül izgalmasra sikerült - hol a Fradi vezetett, hol az ETO egyenlített. A Fradinak a végén még volt esélye a győzelemre, azonban ezt már nem tudták gólra váltani, így a rangadó igazságosnak mondható pontosztozkodással ért véget.

 

Végeredmény: 32-32

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: „Gratulálok a Ferencvárosnak. A mai napon a helyzetkihasználással és Bíró Blankával nem igazán tudtunk mit kezdeni, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Az igazat megvallva nem nagyon találkoztunk még ilyen helyzettel, hogy egész végig futnunk kelljen az eredmény után. Fontos, hogy tanuljunk az ilyen mérkőzésekből is. A mai teljesítményünk alapján ezzel az eredménnyel, maximálisan elégedett vagyok. Sok sikert kívánok a Fradinak a továbbiakban.”

Anna Mette Hansen: ”Nagy küzdelemre késztetett minket az ellenfél, remekül játszottak. Nem ez volt a legjobb meccsünk sokat hibáztunk, de ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ebből a mérkőzésből is sikerült egy pontot kihoznunk. Azt gondolom, hogy ma ennek örülnünk kell.”