A K&H női kézilabda liga 14.fordulójában csapatunk az ALBA Fehérvár KC vendégeként őrizte meg hibátlan mérlegét. A győri lányok magabiztos, jó játékot mutattak a mérkőzés egészében és könnyed tízgólos győzelmet arattak. Végeredmény: 29-39

 

1.félidő

Együttesünk a Grimsbö-Bódi-Groot-Oftedal-Hansen-Pintea-Puhalák összeállításban kezdte a mérkőzést. A találkozó kezdeti szakaszában Pintea és Puhalák góljainak köszönhetően a győriek gyorsan magukhoz ragadták a vezetést (2-4). A hazaiak 11. percben kiegyenlítettek, azonban Tomori góljával újra visszaállt a két gólos különbség a zöld-fehérek javára (5-7). Az első játékrész első felében viszonylag kevés gólt láthatott a közönség, azonban ez nem sokáig volt így, gyors gólváltásba kezdtek a csapatok (8-11). A hazai együttes hiába próbált zárkózni a címvédőre, egy fehérvári gólt rendre több győri gól követett, ebből hármat Brattset jegyzett (12-15). Csapatunk ekkor egy fokkal feljebb kapcsolt a tempón, amit a rózsaszín mezes hazaiak nem tudtak tartani. Az első játékrész 25. percében már nyolccal vezettek a győri lányok (12-20). Az öt perce tartó fehérvári gólcsendet Zhilinskaite törte meg (13-20). A félidőt Hansen átlövés gólja zárta le (14-21).

Félidei eredmény: 14-21


 

2.félidő

A második játékrészre Danyi Gábor két helyen változtatott a felálláson - Puhalák helyett Görbicz érkezett a pályára, míg Pinteat Brattset váltotta. A győriek vezetőedzője egy megítélt hétmétereshez Kiss Évát küldte be a kapuba, akinek sikerült is hárítania a büntetőt. Zöld-fehér mezes lányainknak a második félidő elején többször is meg volt az esélye, hogy tovább növeljék előnyüket, de a hazaiak kapusának védései ezt igyekeztek meggátolni (16-23). Az új esztendő kezdetén épp a győri együttestől kölcsönvett Varga Emőke is megszerezte első gólját a találkozón (17-24). A mérkőzés 40. percében újra visszaállt a nyolc gólos különbség, a mai összecsapáson már a hatodik gólját szerző Brattset jóvoltából (19-27). A második játékrész feléhez érve Danyi Gábor forgatni kezdte csapatát, Knedlikova hiányában Afentalernek szavazott bizalmat a jobbszélen (23-30). Együttesünk a találkozó utolsó tíz percéhez érve magabiztosan tartotta előnyét, sőt Hansen gólja után az eddigi legnagyobb, tíz gólos különbséget mutatta az eredményjelző (24-34). A csapatok közötti differencia a meccs végén már nem változott és végül 29-39-es magabiztos győri győzelemmel ért véget az összecsapás.

Végeredmény: 29-39

 

Danyi Gábor: Próbáltam arra figyelni, hogy mindenki egyforma játékpercet töltsön a pályán és kellőképpen játékban maradjon, hiszen a hétvégén nagyon komoly iramú Bajnokok Ligája mérkőzést játszunk. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést és megérdemelten győztünk. Örülök, hogy senki nem sérült meg. Innentől a Vipersre készülünk.