A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. nem csak Győr város sokrétű szolgáltatásait (távhőszolgáltatás, beruházás, kivitelezés, városüzemeltetés, vagyonkezelés, parkolás, stb.) biztosítja, hanem a zöld-fehér mezes Győri Audi ETO KC együttesének kitartó és hű partnere is egyben. Sági Géza elnök-vezérigazgató úrral készített rövid interjúnkból kiderül, miért is ragadta magával a kézilabdás társadalom elitjébe tartozó csapat játéka.

Mióta követi nyomon csapatunk munkásságát? Meséljen kérem röviden a kezdetekről, amikor a kézilabda sportág a látókörébe került!

Annak idején kosárlabdáztam és a labdarúgás sportágat űztem, a kézilabdához akkor kerültem közelebb, amikor 2010-ben a GYŐR-SZOL Zrt. vezérigazgatója lettem. A győri távhőszolgáltató már akkoriban is folyamatosan támogatta a klubot, amikor pedig egyesült vállalattá alakultunk, természetes volt, hogy folytatódik ez az együttműködés.
Körülbelül négy évig elnökségi tag is voltam a klubnál, ekkortájt váltunk végre BL-győztessé, s egy évre rá a második címet is megszereztük.
Nagyon sokat tanultam ebben az időszakban a sportágról, hiszen testközelből beleláthattam, hogy működik egy profi klub. Akkor még a Széchenyi István Egyetem sportkörének elnökségében is tag voltam, emellett megsokasodtak az egyéb társadalmi kötelezettségek, feladatok, ezért úgy döntöttem lemondok a klub elnökségében betöltött posztomról, azonban természetesen a mai napig figyelemmel kísérem a csapat szereplését.

Számos felejthetetlen élmény részeseként talán nem tévedek, ha azt feltételezem, hogy különleges érzéssel érkezik a Győri Audi ETO KC mérkőzéseire…

Természetesen! Sőt, ezeket a fantasztikus élményeket nem csupán az emlékezetemben őrzöm, de mezek formájában tárgyiasultan is megjelennek az irodám falán. A játékosok által dedikált darabok egytől egyig különlegesek, saját történettel.
Ma már főként a Bajnokok Ligája összecsapásokat és a nagy rangadókat tekintem meg a helyszínen, ugyanis ezek azok a mérkőzések, ahol igazán ki tud jönni és láthatóvá válik, hogy mire képes a csapat.
A GYŐR-SZOL Zrt. próbál nem csak támogatója lenni a klubnak, hanem azon is dolgozunk, hogy közös élményeket szerezzünk, akár a városunk szolgálatában. Például már szinte hagyománnyá vált, hogy a játékossal és a klubvezetőkkel közösen indítjuk tavasszal a közterületeken a virágültetést, sőt, korábban arra is volt példa, hogy a cég tekecsarnokába invitáltuk az együttest.

Ki tudna esetleg emelni egy, Ön számára legkedvesebb emléket az elmúlt szezonok eseményei közül?
Mindenképp különleges emlék számomra, hogy az első BL-győzelmeket testközelből élhettem át, hiszen akkorra datálható az elnökségi tagságom a klubnál. Amikor először bejutottunk a döntőbe, majd meg is nyertük azt, utána pedig már a Final4 lebonyolításban történelmünk második, harmadik és az elmúlt szezonban a negyedik BL-győztes címet is begyűjtötte, mind-mind felejthetetlen élmény és emlék.

Mit üzen a csapatnak, a győri szurkolóknak?

Azt a bizonyos ETO-szívet még mindig látom dobogni, és úgy gondolom, ez a titka a klub sikerességének. Amikor elnökségi tagként bejártam az Arénába, előre köszöntek a játékosok, tudták ki vagyok, éreztem a munkám fontosságát. De nem csak a felnőtt csapat kiforrott játékosainak magas színvonalú tréningjei teszik sikeressé és szerethetővé a klubot. Az utánpótlás tehetséges fiataljaival is nap mint nap foglalkoznak a szakemberek, és nem csak a szakmát tanítják meg nekik, hanem egyben nevelik is őket. Ez a mentalitás játékostól elkezdve szurkolón át mindenkire átragad, aki az ETO-család tagjának érzi magát. Így az üzenetem nem más, minthogy dobogjon tovább az ETO-szív!

Köszönjük a GYŐR-SZOL Zrt. bizalmát, és bízunk benne, hogy még sok felejthetetlen sportélményben lesz részünk együtt!