2019. február 1-3. között utánpótlás csapataink – U13 és U14 korosztályban – képviselték klubunkat a XII. Főnix Kupa Utánpótlás Kézilabda Tornán, Debrecenben. Remek teljesítményüknek köszönhetően arany- és ezüstéremmel a nyakukban tértek haza.
Gratulálunk!

LU13 korosztály – 1. hely

Kocsis Tibor utánpótlás edzőnk a 2006-os születésű tehetségekből álló csapatával magabiztos menetelt a torna versenynapjain, s a szerencsét is maguk mellé állítva meg sem álltal a végső győzelemig.

„Az első mérkőzésen még akadozott a gépezet, félidőben csak egy góllal vezettünk de a végén biztos – és mint a folytatásban kiderült, fontos – győzelmet arattunk.
Győri ETO KC – Gyöngyösi KK: 25-15

A Szeged elleni rangadón a szerencse is mellénk szegődött, mert az utolsó másodpercben egy szerzett labdából sikerült az egyenlítés.
Győri ETO KC – K. Szeged SE: 18-18

A sorsolásnak köszönhetően (nem volt keresztjáték) csak a csoportelső kerülhetett az első háromba így aztán izgalmas matekozás kezdődött. A Szeged 16 góllal győzte le a Kalmár DSE-t, ez nekünk is pontosan ennyivel sikerült.
Győri ETO KC – Kalmár Zoltán DSE: 24-8

A Szeged-Gyöngyös mérkőzés eredménye döntötte el, hogy az 1-3 vagy a 4-7 helyért játszhatunk tovább. A gyöngyösi  lányok sportszerűen küzdve csak 6 góllal kaptak ki, így a zárónapon érmekért szállhattunk versenybe.

Ettől kezdve javuló kapus teljesítménnyel, fegyelmezett és agresszív védekezéssel, gyors és pontos támadójátékkal már nem adtunk több esélyt az ellenfeleknek, mindkét mérkőzésünket biztosan nyerve hoztuk el a Főnix Kupát.

A  torna legjobb játékosa korosztályunkban Kiss Diána lett.” – zárta összegzését Kocsis Tibor.


Az 1-3. helyért vívott mérkőzések eredményei:
Győri ETO KC – XVI. kerületi KMSE: 21-10
Debreceni SC-SI 1 – Győri ETO KC: 11-21


Eredmények bővebben ITT (LU13)
 

 

LU14 korosztály – 2. hely

Horváth János edzőnk tanítványai az első játéknapon a Gyömrő együttese ellen arattak szoros, egy gólos győzelmet, s folytatták a remek szériát másnap Hódmezővásárhely és Hajdúszoboszló csapatai ellen.
Gyömrői KA – Győri ETO KC: 24-25
Győri ETO KC – Hódmezővásárhelyi LKC: 23-18
KK Hajdúszoboszló – Győri ETO KC: 8-29


Az 1-3. helyért vívott küzdelmek már jóval szorosabb eredményt hoztak február 3-án – a Dunaújváros csapata ellen döntetlennel zárult a harmadik játéknap délelőtti összecsapása, míg ezután, fej-fej melletti küzdelemben a Szeged együttese aratott kétgólos győzelmet a zöld-fehér mezes fiataljaink felett, akik így a dobogó második fokán végeztek.

Csapattagok:
Major Zoé, Csendes Bella, Takács Liza, Ratenböck Blanka, Nyerges Anna, Schmidt Karina, Németh Julcsi, Turi Bianka, Kövér Luca, Gombás Leila, Temesvári Natália , Gönczöl Vivien, Kreták Anna, Halász V. Napsugár
Edző: Horváth János

„Az országos mezőnyből öt csapat vett részt a tornán, s az így elért második helyezésünk jól tükrözi is az erőviszonyokat. A teljesítményünk ingadozott, de örülünk az ezüstéremnek.” –mondta Horváth János.



Eredmények bővebben ITT (LU14)

Gratulálunk csapataink teljesítményéhez, és további sok sikert kívánunk nekik!