Zöld-fehér együttesünk 2019. február 13-án (szerdán) a Magyar Kupa V. fordulójában a Mosonmagyaróvár csapatát fogadta az Audi Aréna Győr közönsége előtt. A mérkőzés tétje nem kevesebb volt, mint a március 16-17-ei hétvégén megrendezésre kerülő négyes döntőn való részvétel kiharcolása. A győri lányok magabiztosan kezdtek,  mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, s a hétközepi meccsnap ellenére is szép számú szurkoló – közel 2500 fő – előtt ünnepelhettek győzelmet.
Végeredmény: 35-25

1. félidő
A Kiss, Puhalák, Kristiansen, Pintea, Oftedal, Tomori és Knedlikova felállásban kezdtük a Magyar Kupa V. fordulójában megrendezésre kerülő mérkőzést.
Kristiansen jóvoltából született meg a találkozó első gólja, majd beállóból Pintea duplázott és gyarapította tovább a győri találatok számát. Knedlikova lerohanásgóljára válaszul, labdaszerzést követően az ötödik percben született meg az első vendég találat (4-1). Az újabb győri rohamra sem találta a választ a Mosonmagyaróvár, így a 9. percbe lépve 7-2-es állásnál Bognár Róbert vezetőedző élt első időkérési lehetőségével. Pintea és Oftedal góljait követően emberhátrányban folytathatták a piros mezes vendégek először Hajtai, majd Vukcevic kiállításának köszönhetően – ez idő alatt tovább növeltük előnyünket, ami a félidő feléhez érve már tízre (12-2) nőtt. Kiss a folytatásban is parádés formában védte a győri kaput, a mezőnyben pedig folytatódott a magabiztos gólgyártás. Időközben Danyi Gábor forgatta keretét – Afentaler, Hansen, Brattset és Groot is pályára lépett. Bízik R. szabálytalankodása miatt harmadik kétperces kiállításukat is begyűjtötték a vendégek. Görbicz és Bódi is játékra jelentkezett– utóbbi azonnal egy remek ejtéssel mutatkozott be (15-5). Bízik B. találatára Bódi válaszolt, majd a hátralévő néhány percben Bízik R. és Bódi gólja alakította ki a félidei 17-7-es eredményt.
Félidei eredmény: 17-7

2. félidő
A második harminc perc rajtján a fiatal irányító, Pál Tamara is felavatta a mosonmagyaróvári kaput, majd Hudák iratkozott fel a gólszerzők listájára (18-8). Görbicz büntetőből talált be, majd a folytatásban fej-fej melletti küzdelem alakult ki – hazai oldalról Görbicz, Groot és Kristiansen találataira nem találtak ellenszert, míg a vendégek részéről Bardi, Katona és Bízik gyarapította csapata gólszámát – és állandósulni látszott a tízgólos különbség. Danyi Gábor vezetőedző igyekezett mindenkinek elegendő játéklehetőséget biztosítani, a 33. percben pedig időt kért, melyet többek között a néhány cserére használt fel.  Hansen is remekül szállt be a meccsbe, átlövésgóljai mellett szépségdíjas találatot szerzett kínai figurából. Brattset beállóból cunderezett (28-18), majd a fiatal jobblövő Afentaler bombázott ziccerből Dányi kapujába. Tóth, Puhalák és Domokos eredményes kísérletei után Afentaler engedett el a védőfal mellett egy parádés lövést és pókhálózta ki a felső sarkot (31-20). A vendégek büntetőből faragtak a hátrányon, majd a mérkőzés utolsó öt percére fordultunk. Afentaler biztos kézzel értékesítette a győriek javára megítélt büntetőt, Pál pedig irányítóból szerezte meg újabb gólját. A végjátékban még Bardi, Hansen, Bízik B., Afentaler és Márczy talált be, Pál pedig begyűjtött egy kétperces kiállítást. Vendég időkérést követően az utolsó 15 másodpercben már nem született több gól, így tízgólos hazai győzelemnek köszönhetően csapatunk biztos résztvevője a 2019. március 16-17. között megrendezésre kerülő Török Bódog Női Magyar Kupa Négyes Döntőnek.
Végeredmény: 35-25

Hivatalos nézőszám: 2347 fő

Danyi Gábor: „Az első félidővel teljes egészében elégedett voltam, tudtuk hozni, amit megbeszéltünk. A második félidő nem annyira tetszett, a legpozitívabb és bátor teljesítményt Sára nyújtotta, aminek külön örülök. Azt gondolom, mindkét csapat sokat tud ebből a mai mérkőzésből tanulni. További sok sikert kívánok a Mosonmagyaróvár együttesének!”

Afentaler Sára: „Örülök, hogy jól tudtam beszállni a mérkőzésbe és én is tudtam gólokat szerezni, hogy hozzájáruljak a győzelemhez.”

Bognár Róbert: „Gratulálok a Győrnek és további sok sikert kívánok nekik a szezonban! A csapatom teljesítményét illetően – az első 20 perc nem tetszett, melynek a félidőben hangot is adtam, azonban a második játékrészben már elégedett voltam. Fiatal kapusaink és mezőnyjátékosaink és remekül helyt álltak.”

Bardi Fruzsina: „Gratulálok az ETO-nak! Igazolódott a papírforma, voltak hibák támadásban és védekezésben is, de igyekszünk ezeket kijavítani és a jövőben minél jobban teljesíteni.”