Az idei évben is az Olimpiai Sportpark adott otthont a 2018-ban útjára indult, hagyományteremtő Győri Sportbálnak. A színvonalas est fénypontja a kiemelkedő teljesítményt elért győri sportolók, edzők díjazása volt, melynek során az elmúlt évben elért sikerek alapján a Győri Audi ETO KC együttesét választották az év csapatának.
Köszönjük!

A város világhírű sportolói, köztük olimpiai, világ és Európa bajnokok, Bajnokok Ligája győztesek mellett Győr város sportszerető, színvonalas szórakozásra vágyó polgárai gyűltek össze 2019. február 16-án (szombaton) a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) tiszteletére felépült impozáns sportlétesítményben, az Olimpiai Sportparkban.

Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, s egyben a II. Győri Sportbál fővédnöke megnyitó beszédében kiemelte, hogy Győrben mindig is pezsgő sportélet volt, sok kiváló sportolóval és sportvezetővel. „A győriek szeretik a sportot! Örülök, hogy idén is a II. Sportbálon tudjuk köszönteni kiváló sportcsillagainkat. Büszke vagyok arra, hogy hazánk első olimpiai rendezvényére, az EYOF-ra elkészült ez a csodálatos létesítmény. Az Olimpia Sportparkban a győri fiataloknak világszínvonalú körülményeket tudunk biztosítani a mindennapos mozgáshoz, edzéshez és versenyekhez” – kezdte beszédét a városvezető, majd kiemelte, hogy a sportkedvelő győri lakosság örömére az idei évben sem lesz hiány nemzetközi sporteseményekből, hiszen városunk rendezi meg a junior női kézilabda Európa bajnokságot, valamint a sporttörténelem első junior tornász világbajnokságát. „Ez a díjátadás egyrészt a tiszteletünk kifejezését szolgálja, hogy megköszönjük, azt a rengeteg befektetett munkát és energiát, amivel nagyszerű eredményeket érnek el és városunk hírnevét is öregbítik. Az elismerésekkel példaképeket tudunk állítani fiataljaink elé, hogy a kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét. Győr az a város, ami a mindenkori költségvetésének legalább egy százalékát az élősportra fordítja és továbbá számos egyéb dologgal is támogatja a sportot” – tette hozzá Borkai Zsolt.

A folytatásban „Az év sportolója Győrött” díjak különböző kategóriákban történő átadására került sor, ahol nagy örömünkre szolgál, hogy a csapatok versenyében klubunknak, a Győri Audi ETO KC-nak ítélték oda az „Év csapata” díjat.
Gratulálunk minden jelöltnek és díjazottnak, s köszönjük a szakmai zsűrinek és a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kurátorainak a megtisztelő elismerést!



A díjátadást követően ízletes vacsora, táncos mulatság vette kezdetét, éjfélkor pedig értékes nyeremények találtak gazdára a tombolák kisorsoláskor.

Gratulálunk a szervezőknek a rendkívül színvonalas esemény, a II. Győri Sportbál szervezési munkálataihoz, lebonyolításához!