Az Audi ETO a Byasen Trondheim ellen folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában. A norvég gárda az első fordulóban hazai pályán hat góllal kikapott, így a győriek az esélyesebbek. Róth Kálmán, a győriek vezetőedzője nem számít könnyû meccsre.

Az Audi ETO múlt vasárnap 31–25-ös győzelmet aratott amontenegrói Buducnost Podgorica otthonában, így kellő önbizalommal várhatja a folytatást a Bajnokok Ligájában. A mai ellenfél, a norvég Byasen is 31–25-ös végeredményt ért el. A különbség annyi, hogy míg a magyar bajnok nyert,a trondheimi együttes hazai közönség előtt ilyen arányban veszített. Talán emiatt is vár mindenki magabiztos győri győzelmet,ám Róth Kálmán, a zöld-fehérek vezetőedzője sokkal óvatosabb.

"Akármennyire is sugallják, hogy nekünk fölényesen nyernünk kell, mindenki figyelmét felhívom, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Mondom mindezt annak ellenére is, hogy nagyon jó hangulatban dolgoztunk a héten, s mindenki optimistán tekint a találkozó elé. Tudomásul kell azonban venni, hogy ez a Bajnokok Ligája, ahol az egyik legsúlyosabb hiba, ha valamelyik mérkőzést félvállról vesszük. A norvég gárdában több Európa- bajnok játszik, közülük a legismertebb Hersacker, de a többiek is nagyon jó képességû kézilabdázók. Emellett a fiatalok között is több tehetséges játékos van, így teljes odafigyelésre lesz szükség a győzelemhez. Persze, ha úgy játszunk, mint Podgoricában, akkor nem lehet gond. Mint korábban is mondtam, a továbbjutás szempontjából kulcskérdés, hogy minden hazai mérkőzésünket megnyerjük" – mondta Róth Kálmán.

Ami a felkészülést illeti, sikerült megszerezni a Byasen múlt heti, Toljatti elleni mérkőzésének felvételét, így a legfrissebb anyagból dolgozhatta fel az ellenfél játékát a győriek vezetőedzője. "Egy nagyon egységes gárdát ismertem meg a norvégokban. Igazi skandináv stílusban játszanak, s az oroszok ellen a második félidő közepéig vezettek, tulajdonképpen csak a hajrában buktak el. Ezért is lényeges, hogy ne legyünk türelmetlenek, hiszen hatvan perc alatt kell megnyerni a találkozót" – folytatta Róth Kálmán,akinek kellemes gondjai vannak, hiszen van variációs lehetősége. "Valóban csak Radulovics az egyetlen sérültünk, a többiek a kisebb problémák ellenére harcra készek, de csak a meccs előtti órákban döntöm el, változik-e a keret a múlt hetihez képest. Mindenki becsülettel dolgozik, sokszor inkább vissza kell a lányokat fogni, nehogy túlpörögjenek" – tette hozzá Róth Kálmán. A találkozóra érdemes kimenni, ugyanis még ülő- és állójegyeket is lehet kapni.