Zöld-fehér mezes együttesünk idegenben, a Bukarest otthonában folytatta a BL-középdöntős menetelést február utolsó hétvégéjén. Az első játékrész jórészt fej-fej melletti küzdelmet hozott, bár a félidei szünethez közeledve már sikerült előnyre szert tennünk, mely a találkozó végére győzelmet, újabb két pontot és biztos csoportelsőséget hozott.
Végeredmény: 25-27

1.félidő
Danyi Gábor a Grimsbö, Knedlikova, Groot, Brattset, Hansen, Kristiansen és Görbicz felállásban küldte pályára csapatát a Bukarest otthonában.
Cvijic a felé irányzott bejátszást összeszedve beállóból szerezte a találkozó első gólját (1-0). Görbicz a kapufát találta el Oftedal kiharcolt büntetőjéből, majd Lekic góljára Oftedal válaszolt (2-1). Knedlikova Görbicz szemfüles labdaszerzését követően ziccerből egyenlített, Radicevic azonban gyorsan válaszolt. Oftedal parádés passzából Pintea is feliratkozott a gólszerzők közé a hetedik percbe lépve (3-3). A folytatásban Hagman és Hansen, Knedlikova és Curea, majd Hansen és Omoregia párharcából továbbra is fej-fej melletti küzdelem alakult a félidő feléhez érve. Radicevic értékesített büntetőjével juttatta előnyhöz csapatát, Hansen kiállítása miatt pedig emberhátrányba kerültünk két perc erejéig. Groot átlövésből, Oftedal büntetőből egy trükkös ejtett lövéssel gyarapította tovább csapata gólszámát. Radicevic zsinórban két hétméterest is biztos kézzel értékesített, majd Tomori is pályára került és hamar élt is a kínálkozó lehetőséggel, betörésből talált be (10-9). Görbicz védekezését szabálytalannak ítélték a játékvezetők, így két percre le kellett ülnie a kispadra. Danyi Gábor időkérését követően a hazai vezetőedző is magához szólította játékosait, mielőtt beléptünk volna az első félidő utolsó öt percébe. Kristiansen megállíthatatlanul robogott végig a pályán és szerezte meg együttesünk egyenlítő találatát, Tomorinak köszönhetően pedig át is vettük a vezetést bő három perccel a félidei szünet előtt. Groot értékesített büntetőjével, majd Tomori lerohanás-találatával háromgólos előnyre tettünk szert (10-13).  Időntúli hétméteresből Groot talált be, így négygólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.
Félidei eredmény: 10-14

2.félidő
A második játékrész kezdetén gyorsan kettős emberelőnybe kerültünk – hazai szabálytalankodás és szabálytalan csere következtében – és Görbicz gyorsan tett is közé még egyet (10-15). Faragott a hátrányon a Bukarest, majd Omoregie ismét begyűjtött egy kétpercet. Groot és Constantinescu találata után Hansen büntetőt harcolt ki, amit Groot értékesített (12-17). Constantinescu gólját követő néhány perces gólcsendet Radicevic törte meg a 40. perchez érve (14-17). Curea szélső és Bazaliu üres kapus találatának köszönhetően egyre csökkent az előnyünk – Danyi Gábor időt is kért. Manea egyenlített (17-17), azonban Kristiansen nem sokáig hagyta ezt szó nélkül, átlövésből talált be. Constantinescu gólja után Maneat kiállították a játékvezetők Knedlikovaval szemben elkövetett szabálytalanságáért, a javunkra megítélt büntetőt pedig Groot értékesítette. Lazovic találatára Groot duplával válaszolt (19-21), majd Lekic faragott a hátrányon. A mérkőzés utolsó tíz percének kétgólos előnnyel vághattunk neki – Kristiansen bombázott Grubisic kapujába. Lekic után Oftedal, beállóból Pintea talált be (21-24), majd utóbbit két percre kiküldték a játékvezetők. Kristiansen betörésből, Lazovic átlövésből volt eredményes. Az utolsó öt perc történéseibe Radicevic, Knedlikova, Oftedal, Constantinescu és Lekic szólt bele és alakult ki a 25-27-res végeredmény.
Végeredmény: 25-27

 

Danyi Gábor: „Először is szeretnék gratulálni a Bukarestnek, remekül játszottak, igazi európai szintű kézilabda mérkőzésre került ma sor. Tudjuk jól, hogy ellenfelünk nehézségekkel küzd a sérült játékosaik miatt, de szeretnék minden jót kívánni nekik és azt, hogy találkozzunk a Final4-ban!”

Kari Brattset: „Úgy gondolom, kemény küzdelmet vívtunk ma egymással. Egy jó első félidőt sikerült játszanunk, és hasonlót a második félidőben is, örülök a győzelemnek.”

Dragan Djukic: „Először is szeretnék gratulálni a Győrnek! Próbáltunk nyomást helyezni rájuk, hogy ne tudják a saját játékukat játszani. Szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is, remekül játszottak ma, és fantasztikus hangulat volt ma a csarnokban. Ma a Győr volt a jobb, de szeretnénk megköszönni szurkolóink támogatását!”