Magyarország piacvezető gyógyszer-nagykereskedője, a PHOENIX Pharma Zrt. „egészséget szállítunk” mottója is utal arra, mennyire precíz logisztikai munka zajlik irányításukkal a mindennapokban, hogy az általuk forgalmazott gyógyszerek célba jussanak. Mi a sportban indulunk harcba a legmagasabb célokért, így hát nagy öröm számunkra, hogy a PHOENIX Pharma Zrt.-t is támogatóink sorában tudhatjuk – az együttműködés hátteréről Kaló Tamás gazdasági igazgató úrral beszélgettünk.

Mióta követi nyomon a Győri Audi ETO KC csapatának munkásságát, látogatja mérkőzéseit?

Fiatal éveim alatt sokáig versenyszerűen kézilabdáztam, így természetes, hogy ezt a sportágat követem leginkább. Az aktív sportolói évek elmúltak, de számomra a mérkőzés napja még nézőként is mindig ünnepnap, főleg ha magas színvonalú meccseket van alkalmam megnézni. Nézőként régóta hálás vagyok az ETO-nak, hogy világszínvonalú játékot és világsztárokat láthatunk „élőben” Magyarországon, hétről hétre. Nagyon örülök, hogy Társaságunk, a PHOENIX Pharma Zrt. társtámogatóként – élve a TAO-s lehetőségével - az ETO mögött áll. Mint a régió piacvezető gyógyszer-nagykereskedője ezer szállal kötődünk a városhoz és a megyéhez, így a támogatást természetes kötelességünknek is érezzük. Ennek megfelelően ha alkalmam van, ott vagyok a csarnokban.  

Ki tudna esetleg emelni egy Ön számára legkedvesebb emléket az elmúlt szezonok eseményei közül?

A BL meccsek miliője mindig fantasztikus, sok feledhetetlen csatát láttunk az utóbbi években mind Győrött, mind Budapesten a Final Four győzelmek során. Az egészen elképesztő hangulat miatt számomra mégis a Ferencváros elleni rangadók a legemlékezetesebbek, ahol garantáltan együtt van minden, ami miatt imádjuk ezt a sportot: fanatikus szurkolók, magas színvonalú játék, és sok-sok izgalom. Nagyon örülök, hogy az év első felében havi rendszerességgel láthatunk ETO-Fradi derbiket.

Mit gondol a csapat sikerességének titkáról?

Meggyőződésem, hogy semmilyen szervezet sem lehet sikeres jól átgondolt és megfelelően kivitelezett stratégia, innovatív megoldások alkalmazása, illetve elkötelezett munkatársak nélkül. Az ETO-nál minden évben magasak, sőt a legmagasabb a célok, így különösen fontosak ezek a faktorok. Az eredmények nem csak azt mutatják, hogy az egyes sikertényezők jól működnek, hanem azt is, hogy az Egyesület ezeket megfelelően gyúrja egésszé, és így képes világszínvonalú értéket teremteni. Atitok mindig valami olyasmi, amit csak sejt az ember. Nos, szerintem az ETO-nál ez a szívben keresendő, ahogy játékos, edző, vezető, minden itt dolgozó és mindenekelőtt a szurkolók teljes szívvel, odaadással és minden erejükkel küzdenek a sikerekért.      

Mely (közös) értékeket tartja a Győri Audi ETO KC együttesével fennálló együttműködés alapvető tényezőjének/tényezőinek?

Nem nehéz kapcsolódási pontokat találni az egészségügyi szolgáltatás és az élsport között. A PHOENIX-nél gyógyszerekkel kapcsolatos logisztikával és szolgáltatásokkal foglalkozunk, „egészséget szállítunk”. Magyarországon piacvezető gyógyszer-nagykereskedőként gondoskodunk arról, hogy a gyógyszerek a megfelelő időben a megfelelő helyre kerüljenek. Felelősségünknek érezzük, hogy napi szinten hozzájáruljunk a biztonságos és teljes körű egészségügyi ellátáshoz, illetve azt is, hogy lehetőségeink szerint próbáljuk segíteni a lakosság általános egészségügyi állapotának javulását. A sport egyértelműen segít ebben, az élsport pedig példát mutat, ami sok-sok gyereket és felnőttet mozdít a tudatosabb életvezetés, életmód irányába. Az ETO sikerei rengeteg embert mozgatnak meg szerte az országban, a szó képletes és valódi értelmében is. Hiszem, hogy az együttműködésünk hozzájárul az egészségtudatosabb gondolkodáshoz és az ETO eredményei pedig örömöt okoznak mindenkinek.

Mit üzen a csapatnak, a szurkolóknak?

A csapatnak és a szurkolóknak is sok sikert és további fantasztikus sportélményeket kívánok!