A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában a szintén Magyar Kupa négyes döntő résztvevő Dunaújvárosi KKA együttesét fogadtuk. A hétközepi találkozóra közel 2700 lelkes szurkoló látogatott el az Audi Aréna Győrbe, ahol szemtanúi lehettek a szinte végig zöld-fehér dominanciával zajló magyar bajnoki mérkőzésnek. A félidei ötgólos előnyt sikerült Danyi Gábor együttesének a második harminc perc végére még tovább növelnie, s magabiztos tizenegy gólos győzelmet arattak a győri lányok.
Végeredmény: 36-25

1.félidő
Csapatunk a Kiss, Görbicz, Kristiansen, Oftedal, Brattset, Hansen és Knedlikova felállásban kezdte a Dunaújváros elleni találkozót.
Oftedal hamar fel is avatta a vendégek kapujában Csapót, majd Görbicz folytatta a sort – a válasz a harmadik percben Grosch góljának köszönhetően érkezett (2-1). A folytatásban Görbicz és Szekerczés, Oftedal és Szalai párharc következett, majd Knedlikova duplázott (6-3). Zsinórban háromszor volt eredményes a DKKA Szekerczés, Ferenczy és Kazai jóvoltából, azonban Görbicz szélről ismét betalált, így őriztük az előnyünket a 12. percbe lépve is. A félidő feléhez érve Groot és Brattset is a pályán – Knedlikova szemfüles labdaszerzést követően roboghatott végig, Görbicz pedig beállóba befutva talált be (9-7). Knedlikova negyedik gólját követően időt kértek a vendégek (10-7). Grosch, Szekerczés és Kristiansen gyarapították tovább csapatuk gólszámát, mialatt a mérkőzés első kétperces kiállítása is kiosztásra került Nick részére. Amorim Boutival szemben eszközölt határozott betörést, s az így kiharcolt hétméterest Groot biztos kézzel értékesítette (12-9). Stílszerűen Görbicz szerezte a találkozó 13. találatát üres kapura. Kiss remek hárítást mutatott be a lelkes hazai közönség nagy örömére, amikor is az első játékrész 21. percébe léptünk. Pintea is feliratkozott a gólszerzők listájára, majd villámgyors lerohanást követően Groot talált be – hatgólos (15-9) győri vezetésnél ismét az időkérést jelző tábláért nyúlt György László. Öt perccel a félidei szünet előtt Szekerczés büntetőből, majd betörésből talált be. Bódi labdát szerzett, megállíthatatlanul robogott és sikeresen célba vette a piros mezes dunaújvárosiak kapuját. A félidei eredmény kialakításába még Szekerczés és Hansen szólt bele, így alakult ki a 17-12-es állás.
Félidei eredmény: 17-12

2.félidő
A második harminc percre Puhalákot és Tomorit is becserélte Danyi Gábor – előbbi meg is szerezte a félidő első találatát. Remek Kiss-hárítást követően szép ellentámadásba kezdtünk és Groot kétszer is végigrobogott a DKKA védelmén, ezzel nyolcra növelte csapatunk előnyét (20-12). Kiss védéseire nem találta az ellenszert a piros mezes vendég együttes, majd Szekerczés kiállításával emberhátrányba is kerültek. A közel hatperces dunaújvárosi gólcsendet Grosch törte meg, Puhalák viszont azonnal válaszolt. A folytatásban Sirián és Brattset adok-kapokját láthattuk, Bouti találata után Bódi és Tomori kiállításának köszönhetően kettős emberhátrányba kerültünk. Ferenczy gólját a sérüléséből visszatérő Amorim bombája követte, majd Hansen lőtt talpról Csapó hálójába – magabiztos előnyünket a 45. percbe lépve is őriztük (24-16). Bódi lerohanásból volt eredményes, Kristiansen pároslábas felugrást követően könyörtelen lövést engedett el – a tízgólos (26-16) különbséget szemlélve az eredményjelzőn a győri szurkolótábor rá is számolt az ellenfelünkre. Az utolsó tíz percben Leynaud védte a hazai kaput, a játék képe változatlanul, zöld-fehér mezes együttesünk dominanciájával alakult. Pintea is elkapta a fonalat (31-19), amely arra késztette a vendégeket, hogy harmadik időkérési lehetőségükkel is éljenek. Az utolsó nyolc perc gólgyártásban erősre sikerült, s a végeredmény kialakításába még Oftedal 1, Szalai 2, Knedlikova 1, Monori 2, Hansen 2, Szekerczés 2, Tomori 1 találattal szólt bele.
Végeredmény: 36-25

Hivatalos nézőszám: 2674 fő
 

Danyi Gábor: „Először is gratulálok a Dunaújvárosnak – egy nagyon fiatal és nagy jövő előtt álló csapattal találkoztunk ma. Az volt a célunk, hogy a zárt védelmet gyakoroljuk és abból tudjunk gyors lerohanásokat indítani. Próbáltunk több felállást ma, beillesztve azokat a játékosokat is a játékba, akiket sérülés miatt az elmúlt időszakban nélkülöznünk kellett. További sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak!”

Kiss Éva: „Kicsit döcögősen indultunk, de utána úgy gondolom, megtaláltuk magunkat és egy jó mérkőzést tudtunk játszani. További sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak!”

György László: „Úgy gondolom, az első félidő 18-19. percéig nagyon szépen tartottuk magunkat, majd sok technikai hibát vétettünk, ami a Győr jó védekezéséből is fakad, és hamar öt gól lett közte. A második félidőben nehezen tudtunk visszarendeződni a gyors lerohanásaik alkalmával. Lőttünk 25 gólt és jó néhány tiszta helyzetet ki tudtunk alakítani, ami mindenképp pozitív a jövőre nézve.  Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánok nekik a BL-ben!”

Szekerczés Luca: „Az első 20 perccel mindenképp elégedettek lehetünk, utána elfogytunk, rengeteg hibát vétettünk. A második félidőben nőtt a különbség, ami a végéig ki is tartott. Úgy gondolom, reális eredmény született, amiből a jövőben tudunk majd tanulni.”