A Podgorica elleni montenegrói siker után hazai környezetben is győzelemre készült a Győri ETO. Az Európa-bajnok norvég válogatott kiválóságaival teletûzdelt trondheimi együttes szerezte a mérkőzés első találatát a Rába partján, a házigazdák Görbicz Anita büntetőjével egyenlítettek, majd hosszú gólínség következett, a 6. perc elején még mindig 1-1 állt az eredményjelzőn.
A tizenharmadik percig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban Róth Kálmán csapata ritmust váltott; Görbicz egy perc alatt kétszer villant, amely 8-5-ös győri vezetést eredményezett.
A két-háromgólos hazai előny állandósulni látszott, ám a játékrész hajrájában magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az ETO; Simona Gogirla gólját követően már 14-9 volt az állás. A vendéglátók négygólos vezetés tudatában vonulhattak pihenőre (17-13), a félidő utolsó percében Hornyák Ágnes góljára válaszolni tudtak a vikingek.

A fordulás után görcsösen kézilabdázott a magyar bajnok, a technikai hibák és kihagyott helyzetek után azonban magukhoz tértek a győriek, a 37. percre azonban helyre állt a rend, újra néggyel jártak előbb Görbiczék.
Sőt, öt minutummal később minden korábbinál nagyobb különbség volt a két együttes között: Vérten Orsolya találatával már 24-16 volt az állás. A vendégek trénere rögtön időt kért, a sziporkázó kedvencek láttán a mintegy 2 ezer fős győri publikum felállva várta a folytatást.
Még szerencséje sem volt a Trondheimnek, hiszen labdaszerzés utáni leindítást követően még ziccerből sem tudta csökkenteni tetemes hátrányát, Herr Orsolya lábbal hárított, így maradt a hétgólos hazai vezetés.
A hazaiak védekezése ugyan hagyott némi kívánnivalót maga után, ám a hátsó alakzatban elkövetett hibákat, nagyszerû támadójátékkal kompenzálta a Róth-csapat, amely a széleken és átlövő posztokon is rendkívül hatékonyan játszott. Az újabb fölényes győri siker a végjátékban annak ellenére sem forgott veszélyben, hogy a látogatók helyzetkihasználása pontosabb volt ebben az időszakban.