A március közepi hosszú hétvége komoly izgalmakat tartogat a kézilabdabarátok számára, ugyanis 2019. március 16-17. között a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőjének, melyen eldől, hogy ki nyeri a kupát a 2018/2019-es idényben. Természetesen együttesünk nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megvédje címét és zöld-fehér mezes lányaink aranyéremmel a nyakukban térhessenek haza. A szombati elődöntőkben csapatunk az Érd együttesével küzd meg a fináléba jutásért, míg a másik ágon az FTC-Rail Cargo Hungaria a Dunaújvárosi KKA-val játszik. Az összecsapásokat az M4 Sport élőben közvetíti!

 

Danyi Gábor együttese a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő hivatalos sorsolás alkalmával az Érd csapatát kapta ellenfeléül a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntő első állomásán, az elődöntőben.

 

A kupa idei versenykiírásában végzett módosítás értelmében csapatunk már az 5. fordulóban bekapcsolódott a versenysorozatba, ahol az EU-Fire Mosonmagyaróvárt láttuk vendégül az Audi Aréna Győrben. Címvédő együttesünk végig vezetve, fölényes győzelmet aratott az NBI újonca felett, és ezzel kvalifikálta magát a legjobb négy csapat közé (35-25).

A győri lányok a 2018/19-es idény során eddig egyszer találkoztak az Érddel, akkor Görbicz Anitáék könnyed győzelmet ünnepelhettek (40-27).

 

Az Érdnek két akadályon kellett túllépnie a négyes döntőbe jutásig. Ők a Magyar Kupa 4. fordulójában kapcsolódtak be a sorozatba, ahol kiélezett mérkőzésen sikerült diadalmaskodniuk a DVSC-SCHAEFFLER csapata felett (27-26), míg az 5. fordulóban a Kisvárda Mester Good SE felett arattak magabiztos nyolc gólos győzelmet (29-21).

 

Az elődöntős mérkőzés előtt várakozásairól Tomori Zsuzsannát, Eduarda Amorim-t és Danyi Gábor vezetőedzőt kérdeztük:

 

 

Az elődöntő párosításai:

13:00 DKKA – FTC-Rail Cargo Hungaria

15:15 Érd – Győri Audi ETO KC

 

A találkozókat az M4 Sport élőben közvetíti!

Szurkoljunk együtt a győri lányok sikeres szerepléséért, és a kupagyőztes cím megvédéséért!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!