A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőjének az idei évben a debreceni Főnix Csarnok adott otthont. Az első játéknapon lejátszott elődöntők eredményeire pillantva mondhatni, minden a papírforma szerint alakult, így jöhetett létre a sokak által izgatottan várt FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC rangadó a döntőben. Csapatunk remekül kezdte a találkozót – Leynaud parádésan védte kapunkat, a kőkemény védekezéssel pedig gyors és eredményes támadójáték párosult. A második félidő elején kissé megtorpantunk, azonban sikerült megráznunk magunkat és a végén három gólos győzelmet ünnepelhettünk – mindez azt is jelenti, hogy 14. alkalommal is magasba emelhettünk a Magyar Kupát!
SZÉP VOLT CSAJOK!
Végeredmény: 29-32

1.félidő
A mérkőzés kezdetén Danyi Gábor a Leynaud, Görbicz, Amorim, Brattset, Oftedal, Groot és Knedlikova összeállításban küldte pályára csapatát.
Leynaud-parádéval kezdődött a kupadöntő – Háfra és Lukács próbálkozásait is magabiztosan hárította, majd Amorim jóvoltából a harmadik percben pedig meg is tört a gólcsend (0-1). A védekezésünk már az első pillanattól kezdve remekül működött, sáncokkal hatástalanítottuk a fővárosiak lövéseit, majd Brattset és Kristiansen gyorsan háromra is növelték előnyünket. A hetedik perc elején szerezte meg első találatát a Ferencváros, Schatzl szélről iratkozott fel a góllövőlistára. Görbicz büntetőt értékesített (1-4), Mészáros beállóból szépített a tizedik percbe lépve. Horváth kiállításának köszönhetően emberelőnyben folytathattuk a játékot – Oftedal nem is habozott sokáig, hogy megörvendeztesse a népes győri szurkolótábort, akik elkísérték együttesünket Debrecenbe. Könnyed üres kapus duplázás következett Knedlikova és Kristiansen jóvoltából (2-7) – s máris ötre nőtt az előnyünk, amit Elek Gábor nem hagyhatott szó nélkül, kikérte első idejét. Knedlikova és Kristiansen ott folytatták, ahol az időkérés előtt abbahagyták, Leynaud mai teljesítményére pedig szavakat is nehéz találni. Klujber törte meg a több, mint hat perces Fradi-gólcsendet, majd gyors egymásutánban Amorim és Klivinyi is betalált (4-10)– Danyi Gábor is élt első időkérési lehetőségével. A folytatásban Hansen és Groot átlövésből zörgette meg Bíró kapuját (4-12), Schatzl ziccert lőhetett. Brattset beállóból volt eredményes, így őriztük nyolc gólos előnyünket az első félidő utolsó 10 percéhez érkezve. Klujber és Groot büntetőből, Oftedal betörést követően talált be, majd Pásztor is bemutatkozott (7-15). Schatzl szélről, Pena büntetőből szépített, majd Oftedal és Faluvégi talált be (10-16). Az első játékrész utolsó két percéhez érkezve Groot és Háfra találata utána még az utolsó másodpercekben Hansen engedett el egy hatalmas bombát – így hétgólos előnnyel vonulhattunk a félidei szünetre.
Félidei eredmény: 11-18

2.félidő
Kovacsics, Groot, Klujber és Pena találataival indult a második játékrész, Brattset pedig két percre a kispadra kényszerült. Pintea is bemutatkozott beállóból (14-20), majd Kovacsics, Faluvégi és Pena találataival faragott a hátrányon a Ferencváros (17-20). Pena sikeresen értékesítette a csapata javára megítélt büntetőt, Oftedal lábtempóját viszont nem bírta követni a zöld mezes fal. Lerohanásos akció végén Brattset talált be, Groot pedig csapata második kétperces kiállítását is begyűjtötte. Háfra és Schatzl faragtak tovább a hátrányon, majd Pena duplájával egyenlített a Ferencváros a 44. percben – Danyi Gábor ekkor az időkérést jelző tábláért nyúlt. Hansen hatalmasat bombázott a ferencvárosi kapu bal alsó sarkába, majd Amorim is megállíthatatlannak bizonyult – Kovacsics válaszolt. Pásztor kétperces kiállítást kapott Groot ellen elkövetett szabálytalankodásáért, ezt követően pedig Görbicz büntetőből szerezte meg a találkozón eddig második – pályafutása során pedig kupadöntőben szerzett 100. – találatát. Groot egész pályás találatát (23-26) Kristiansen kiállítása, majd Klujber szépítő gólja követte. Görbicz és Groot káprázatos kínai figurát mutattak be, és utóbbi könyörtelenül lőtt Bíró kapujába bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt. Elek Gábor is időt kért. Oftedal-Brattset összjáték után 24-28 szerepelt az eredményjelzőn, majd Kovacsics átlövésből, Oftedal büntetőből talált be (25-29). Háfra átlövésből talált be, Groot hétméterest értékesített, amikor már csak öt perc volt hátra a kupadöntőből. Háfra újabb gólját Danyi Gábor időkérése követte 27-30-nál. Hansen hétméterest harcolt ki – Görbicz biztos kézzel értékesítette (27-31). Háfra szépített, majd az újabb győri büntetőt Groot lőtte biztos kézzel – két perccel a mérkőzés vége előtt négygólos az előnyünk (28-32). Brattset még egy kétperces kiállítást kapott, Pena pedig értékesítette csapata hétméteresét, így háromgólos győzelmünknek köszönhetően TIZENNEGYEDIK alkalommal is MAGYAR KUPA-GYŐZTES A GYŐRI AUDI ETO KC!!!
SZÉP VOLT CSAJOK!
Végeredmény: 29-32

 

A Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőjének legjobb játékosa címet pedig Nycke Groot nyerte. Gratulálunk!

Görbicz Anita: „Az első félidőben nagyon jól működött a védekezésünk, kimagasló kapusteljesítményünk volt. A második félidőben ez nem egészen így zajlott, ezért tudott felzárkózni a Ferencváros, de nagyon örülök, hogy a végén sikerült igazi csapatként győzedelmeskednünk és ismét kupagyőzelmet ünnepelhetünk.”

Danyi Gábor: „Nagyon boldog vagyok, minden elismerésem a lányoknak elsősorban azért, ahogy az első félidőben kézilabdáztunk, és azért, hogy a második félidőben kritikus helyzetben is tudtunk újítani. A Ferencváros előtt is le a kalappal, úgy gondolom, megérdemelten győztünk.”