A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában a Vác otthonába utazott zöld-fehér mezes együttesünk. A kezdetben szorosan alakuló első félidő végére három gólos előnyre tudtunk szert tenni, melyet a második játékrészben tovább növeltünk, s a végül nyolc gólos győzelem kiharcolása mellett újabb két bajnoki ponttal is gazdagodtunk.
Végeredmény: 27-35

1. félidő
Danyi Gábor csapata a Kiss, Puhalák, Kristiansen, Amorim, Brattset, Groot és Bódi felállásban kezdte a Vác elleni találkozót.
Kristiansen bombájával indult útjára a labda, és egyben a győri gólgyártás is. Remek tempójú mérkőzés vette kezdetét, a hazaiak rendre igyekeztek választ adni a vendég zöld-fehérek góljaira – a hatodik percben így már 4-4 szerepelt az eredményjelzőn. A találkozó a folytatásban is fej-fej melletti küzdelmet hozott, Brattset remekelt, a 11. percben már a harmadik találatát jegyezhettünk. A góllövőlistára vendég oldalról Amorim, Bódi és Puhalák után büntetőből Groot is feliratkozott. Helembay kétperces kiállítása után Amorimot is kiállították a játékvezetők. A 17. percbe lépve kettőre növelte előnyét Szilágyi Zoltán együttese, azonban lányaink ezt nem sokáig hagyták szó nélkül – zsinórban három szerzett találattal (Groot, Hansen és ismét Groot) máris nálunk volt az előny, amikor ráfordultunk az első félidő utolsó tíz percére. Amorim jóvoltából kettővel léptünk el (11-13) –  a Vác vezetőedzője időt kért. Büntetőre Grimsbö érkezett a kapunkba Kiss helyett – nem is tétlenkedett sokáig, fantasztikus mozdulattal hárította de Souza lövését. Hansen ismét betalált, majd a győriek javára megítélt hétméterest Groot értékesítette magabiztosan – ezzel beállítottuk a mérkőzésen az eddigi legnagyobb különbséget (11-15). Szabó törte meg a piros mezes hazai együttes közel hét perces gólcsendjét. Radosavljevic tovább faragott a hátrányon, Brattset azonban ma beállóban megállíthatatlannak bizonyult (13-16). Három és fél perccel a találkozó első harminc percének letelte előtt Danyi Gábor is élt időkérési lehetőségével. A félidő véghajrája sem telt eseménytelenül – Bódi, Kácsor, Görbicz is betalált (15-18), valamint csapatonként egy-egy kétperc is kiosztásra került, majd Kiss hárítását követően vonulhattunk szünetre.
Félidei eredmény: 15-18

2. félidő
Eseménydús és egyben gólgazdag második félidő elébe néztünk – Brattset találata nyitotta a játékrészt. Helembai után Görbicz és Kristiansen is betalált, majd Amorim a harmadik kétperces kiállítását is begyűjtötte a 35. percben, így kipontozódott és már nem térhetett vissza a pályára. Egészen a 38. percig maradt a négygólos különbség, ám ezt követően Bódi és Brattset jóvoltából hatra nőtt az előnyünk. Kácsor után Hansen szépségdíjas találatot szerzett, ekkor nyúlt Szilágyi Zoltán ismét az időkérést jelző tábláért. A második játékrész feléhez érve Grimsbö és Arenhart is elkapta a fonalat, szép védések sorát mutatták be felváltva. Hansen és Kácsor adok-kapok következett, s Brattset ellen továbbra sem találták az ellenszert a hazaiak – az 53. percben hétgólos különbségről is beszámolhattunk a győri beállós jóvoltából. Helembai is begyűjtött egy kétperces kiállítást, majd Brattset akciótalálata és Kácsor értékesített büntetője volt soron. Pintea Helembaival szemben történő védekezését a játékvezetők piros lappal „jutalmazták”, így újabb játékosunk kényszerült a lelátóról végig követni a mérkőzés eseményeit. Kácsor és Oftedal értékesített büntetőt, majd Szamoránsky neve mellé is jegyezhettünk találatot három és fél perccel a mérkőzés vége előtt. Oftedal remek ejtéssel folytatta. A véghajrához érve Afentaler is bizonyítási lehetőséget kapott Danyi Gábortól, Tomori labdájából szélről talált be és növelte nyolcra (26-34) a különbséget. Brattset kiállításának köszönhetően emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést. Egy perccel a lefújás előtt Szondi faragott a hátrányon, az utolsó pillanatban Görbicz pedig fantasztikus cunderrel zárta a találkozót.
Végeredmény: 27-35

 

Danyi Gábor: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben sikerült dominálnunk, de jelentősebb előnyre nem tudtunk szert tenni. A második félidőben tudtunk a saját tempónkban játszani, de nem tudtuk igazából megmutatni, amit valójában tudunk. Sajnálom, hogy történt egy sérülés hazai oldalon, mielőbbi gyógyulást kívánok és további sok sikert a Vác csapatának!”

Veronica Kristiansen: „A Vác együttese egy nagyon jó csapat, remek játékosokból áll. Ma nem egy szép meccset játszottunk, de a kézilabda már csak olyan, mint egy hullámvasút, fent és lent, számunkra pedig ma az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a két pontot.”

Szilágyi Zoltán: „Szeretnék gratulálni a Győrnek és köszönjük a dicsérő szavakat. Csapatomat is mindenképp dicsérni tudom csak, hiszen az 50. percig méltó ellenfelei voltunk a BL-győztesnek. Sajnos a védekezésünk nem állt össze végig, nem voltunk megfelelően agresszívak, sok problémánk volt a beállóval szembeni védekezésben. A támadójátékkal elégedett vagyok, hiszen 27 gólt tudtunk lőni. Remélem, hogy Helembai Fanni sérülése nem komoly.”

Kácsor Gréta: „Gratulálok a Győrnek! Szerintem jól kezdtük a mérkőzést, szerencsére sikerült jól játszanunk. A védekezésünk nem állt össze teljesen, de támadásban jó dolgokat csináltunk.”