A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában a Siófok együttesét fogadtuk az Audi Aréna Győrben. Csapatunk a magyar bajnokság versenykiírása értelmében – Afentaler Sára és Pál Tamara korosztályos idegenbeli mérkőzésen való távollétében – 14 felnőtt játékossal állt ki a szombat esti találkozón, több mint 5000 néző előtt. Szoros küzdelem kerekedett a mérkőzés során, főként az első félidőben, azonban a második játékrész feléhez érve kezünkbe vettük az irányítást és meg sem álltunk a győzelem kiharcolásáig.
Végeredmény: 35-27

Ezúton is köszönjük minden kedves szurkolónk hozzájárulását a „Jó cselekedet a gyermekekért” jótékonysági akciónk keretében szervezett könyvgyűjtés során!

1.félidő
Danyi Gábor a Leynaud, Görbicz, Amorim, Oftedal, Pintea, Tomori és Bódi felállásban küldte harcba játékosait a Balaton-parti együttes ellen.
A mérkőzés első kétperces kiállítása hamar kiosztásra került, másfél perc elteltével Perianu gyűjtötte be Tomorival szemben elkövetett szabálytalankodásáért, amit a győri átlövő válaszul góllal bosszult meg. Amorim, Jezic és Görbicz is beszállt a folytatásban a gólgyártásba, az ötödik percben ezzel máris kétgólos előnyre tettünk szert (3-1). Emberhátrányban támadhattunk Tomori kiállításával, Nze-Minko duplájával döntetlenre szépített. A következő kétperces kiállítást Pintea neve mellett jegyezhettük, Böhme értékesített büntetőt. A 11. perc végén Danyi Gábor az időkérést jelző tábláért nyúlt, majd sajnos kettős emberhátrányba kerültünk. Nze-Minkot is leültették a játékvezetők szabálytalan védekezésért. Oftedal is feliratkozott a góllövőlistára, majd Hansen pályára lépését követően gyorsan bemutatkozott – a félidő feléhez érve 6-6 szerepelt az eredményjelzőn. Grimsbö remekül hárította Aoustin ziccerét 6-8-nál, Tomori találata után Tor Odvar Moen is magához szólította játékosait. A huszadik perchez közeledve már a hatodik kétperces kiállítás került kiosztásra, ismét Pinteat ültették le a játékvezetők. Oftedal bámulatos testcselt mutatott be és megállíthatatlanul robogott át a siófoki védőfalon. Hét perccel a félidei szünet előtt Knedlikova lerohanásból egyenlített (11-11). Nze-Minko és Aoustin után Görbicz szélről talált be, majd remek passzot adott Grootnak, aki hatalmas sebességgel robogott és bombázott a vendégek kapujába (13-13). Az első játékrész végéhez közeledve továbbra is szoros volt az állás, Hansen a maga hatodik találatával 17-16-ra alakította az eredményt.
Félidei eredmény: 17-16

2.félidő
Groot találatával indult a második harminc perc, lerohanásból bombázott Dedu kapujába (18-16). Böhme büntetőből szépített, ám Knedlikova jóvoltából gyorsan érkezett a válasz szélről. Böhme és Groot párharc következett – 21-19-re módosult az állás –, majd védekezésben Kristiansen ellen is két perces kiállítást ítéltek a játékvezetők. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a gólgyártásban a csapatok, Groot biztos kézzel értékesítette a javunkra megítélt büntetőket. Hansen szemfüles passzából Brattset talált be bő tíz perc elteltével (24-22), Groot átlövése után néhány perces gólcsend következett, így a félidő feléhez közeledve a vendég csapat vezetőedzője kikérte második idejét is. Kristiansen is feliratkozott a mérkőzés góllövőlistájára, ezzel háromra, Bódi szélső góljával pedig már négyre nőtt az előnyünk – Gonzalezt pedig két perc erejéig nélkülöznie kell Tor Odvar Moennek. A 47. percben Groot már nyolcnál járt, szélről pedig Puhalák is felavatta Dedu kapuját – hatgólos (29-23) győri előnynél újabb siófoki időkérés következett. Jezic, Groot és Khmyrova akciógólja után Böhme büntetőből faragott a hátrányon. Bódi átlövőtudományát is megcsillogtatta, majd indult és gyönyörű ejtést mutatott be (32-26). Perianu gólja után ráfordultunk a találkozó utolsó öt percére – Grimsbö remekül védte a zöld-fehérek kapuját, majd Groot tizedszer, Bódi pedig ötödször is betalált. Kettős emberhátrányba került a Siófok Elghaoui és Perianu kiállításával, Brattset beállóból jeleskedett és kialakult a mérkőzésen eddigi legnagyobb, nyolc gólos különbség. Az utolsó perc nem hozott több találatot, így 35-27-es végeredménnyel zártunk.
Végeredmény: 35-27


Hivatalos nézőszám: 5027 fő

 

Danyi Gábor: „Először is gratulálni szeretnék a Siófoknak, végig nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy tudunk ilyen jó mérkőzéseket játszani, legalább láttuk, hogy milyen problémáink vannak. A második félidőben kezdtük a magunk játékát és azt a ritmust játszani. Sok sikert kívánok a Siófoknak az EHF-kupában!”

Nycke Groot: „Az első félidő nagyon kemény volt, egy kicsit összeszedetlenül játszottunk, s ennek az is volt az oka, hogy az ellenfelünk nagyon jól teljesített, főleg védekezésben. A második félidőben sikerült nagyobb nyomást helyeznünk a Siófokra, de tudtuk, hogy meg tudjuk fordítani, és sikerült is.”

Tor Odvar Moen: „Először is szeretnék gratulálni Gábornak, Nyckenek és a győri klubnak gratulálni! Elégedett voltam a játékunkkal, hiszen az első félidőben főleg védekezésben nagyon komoly nyomást tudtunk helyezni rájuk. Követtük a tervünket, azt tettük, amit egy ilyen csapat ellen meg kellett tennünk. A második félidőben kicsit felénk nőttek és el is fáradtunk. Ők ismerik a nehéz helyzeteket is, a világ legjobb csapatáról van szó, úgyhogy ma is így tettek. Várjuk a Viborg elleni EHF-kupa találkozót!”

Asma Elghaoui: „Egyetértek Tor-ral, az első félidőben fel tudtuk venni a versenyt a Győrrel és bírtuk a nyomást is, de a második játékrészben már nem bírtuk ezt a gyors tempót lábbal. Büszke vagyok a csapatra és arra a teljesítményre, amit ma nyújtottunk.”