Kapusparádékkal indult a győri mérkőzés, majd több ziccer elrontása után a hatodik percben vezetett először a hazai gárda (2-1). Igaz, ellépni nem lehetett, mert egyre jobban támadott a norvég együttes is.

A második félidő elejéig volt szoros a csata
Aztán a nyitókörben góltalan Görbicz vállára vette csapatát, és negyedóra után megugrott az ETO (8-5). Az időkérés sem segített a Trondheimen, amely emberhátránya alatt leszakadt (10-5). A folytatásban felváltva estek a találatok, nem forgott veszélyben a hazai vezetés.
A második félidő két gyors norvég góllal indult - 17-15 -, ám hamar visszaállt a korábbi különbség. Felgyorsult a Győr játéka, amit nem igazán tudott követni a rivális. Megint sok volt a kiállítás, létszámfölényben a magyar bajnok újból - minden addiginál jobban - elhúzott (24-16), ennek nyomán pedig időt kért a skandináv alakulat edzője.

Görbicz tizenegyszer lőtt a kapuba
Később Guiu, a győriek román kapusa bokasérülést szenvedett, helyére Herr Orsolya állt be. A kényszerû váltás csak átmenetileg okozott gondot, a Győr a folytatásban is remekelt, teljesen megérdemelten tartotta otthon a két pontot. 33-27 lett a végeredmény.
Görbicz ezúttal igazi vezér volt, tizenegy gólig jutott, a román Gogirla nyolcat jegyzett. A Győr jövő szombaton magyar idő szerint 14 órakor Toljattiban lép pályára.

(...)