Április első hétvégéjén megkezdődnek a DELO WOMEN’S EHF Champions League negyeddöntőjének küzdelmei. Együttesünk a BL-újonc dán Odense HC ellen indul harcba, hogy zsinórban negyedik alkalommal harcolhassa ki részvételét a legjobb négy csapat budapesti végjátékában.
A negyeddöntő első, idegenbeli fordulója 2019. április 7-én (vasárnap) 16.50-kor veszi kezdetét – élő közvetítés a Sport1-en!

A vasárnap délutáni BL negyeddöntős összecsapás alkalmával találkoznak először a felek, hiszen az Odense HC személyében BL-újoncot köszönthetünk a 2018/2019-es szezonban, nemzetközi mérlegükben legutóbb a 2015/2016-os EHF-kupaszereplésüket említhetjük.

A dánok a csoportkört a harmadik helyen zárták a francia Metz Handball és a montenegrói Buducnost Podgorica mögött, így egy pontot vittek magukkal a középdöntőbe. Nem volt tehát könnyű dolga a Jan Pytlick vezette csapatnak, azonban a legjobb tizenkettő között nyújtott teljesítményének, valamint a szinten dán Kobenhavn Handballal szembeni jobb gólkülönbségének köszönhetően (3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség) negyedikként jutott tovább a legjobb nyolc közé. A csapat legjobb gólszerzője a jelenleg sérüléssel bajlódó Mette Tranborg, a maga 44 góljával, őt követi Freja Cohrt Kyndboel 39 és Mie Enggrob Höjlund 36 góllal.

Zöld-fehér mezes lányaink egyedüli veretlenként már nagyon korán bebiztosították az első helyet és a továbbjutást Európa legjobb nyolc csapata közé. A közelgő párharc favoritjának is tartott együttesünk célja, hogy Danyi Gábor vezetésével az idei szezonban is jegyet váltsanak a 2019. május 11-12. között a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ba. A BL-ben ezidáig a legeredményesebb játékosaink névsora a következő: Nycke Groot 62, valamint Stine Oftedal és Anne Mette Hansen egyaránt 49 góllal.

A dániai vendégszereplés előtt stábunk edzésen járt:

 

Az Odense HC – Győri Audi ETO KC BL negyeddöntő odavágóra 2019. április 7-én (vasárnap) 16:50-kor, a Jurinovic Dalibor – Mrvica Marko horvát játékvezető-páros vezényletével kerül sor.
A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Szurkoljunk együtt a győri lányok sikeres szerepléséért!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!