Csapatunk utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája idei 2018/19-es idényében. A negyeddöntő második felvonásán a zöld mezben pályára lépő győriek dolgát sokáig megnehezítette az Odense HC, ám Danyi Gábor együttese ezutáb felgyorsította a játékot és sorra lőtte a szebbnél szebb gólokat. Végül magabiztos győzelmet arattunk és zsinórban negyedszer bejutottunk a DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ba!!! Szép volt csajok! Végeredmény: 33-21

1.Félidő

Együttesünk a Leynaud-Bódi-Amorim-Kristiansen-Hansen-Brattset-Görbicz összeálltásban kezdte a mérkőzést. Az Odense indította útjára a labdát, de az első gólt a hazai csapat szerezte, mégpedig Hansen talált a kapuba betörést követően (1-0). A első percekben felváltva találtak a kapuba a felek, majd először a mérkőzés folyamán megszerezte a vezetést a dán csapat (2-3). Amorim átlövésből egy szép támadás végén egyenlített (3-3). Tíz perc telt el a mérkőzésből és eddig kiegyenlített játékot láthatott az Audi Aréna Győr közönsége (5-5). A 13. percben először a találkozó során kettővel vezetett az ETO, Jan Pytlick a dánok vezetőedzője magához hívta játékosait (8-6). A folytatásban Bódi pedig gólra váltotta helyzeteit (11-10). A győriek egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak és érezhetően irányították a játékot, amely után néhány perc alatt magabiztos öt gólos előnyre tettek szert a 25.perc végére (15-10). Leynaud újabb védést mutatott be a kapuban, továbbá a védekezés is kezdett összeállni a hazaiaknál, elől pedig a csereként beállt Pintea volt nagyon aktív (17-10). Knedlikova még egy góllal megtoldotta az előnyt, hátul Leynaud továbbra is eksztázisban védett, így nyolc gólos előnnyel vonulhattak pihenőre a zöld mezes hazaiak (18-10).

1.félidő végeredménye: 18-10

2.Félidő

A második félidőre Danyi Gábor két helyen változtatott, Brattset helyett Pintea, míg Görbicz helyett Puhalák kezdett. Amorim gyors góljainak köszönhetően jöhetett a rászámolás a vendégcsapatra, ugyanis először a találkozó során tíz volt közte (20-10). A megítélt hétméterest csapatunk norvég irányítója, az első meccsen kimagaslóan kézilabdázó Oftedal váltotta gólra (21-10). Kristiansen bombával ugrasztotta talpra a csordultig megtelt Arénát - káprázatos gólt láthatott a publikum (22-10). Az Odense az első félidő 20. perce óta tartó gólcsendjét törte meg beállós pozícióból. Csapatunk könnyedén tartotta vezetését és olykor még, tovább növelni is tudta (25-12). Majd Amorim szerzett egészpályás gólt, amit Jan Pytlick utolsó időkérése követett (26-12). Danyi Gábor már a biztos győzelem tudatában elkezdte forgatni csapatát, így tizennégy hónapos kihagyás után többek között Mörk is pályára léphetett (27-15). Oftedal volt eredményes betörést követően (28-15). A rövid gólcsendet egy dán gól szakította meg, majd Mörk eresztett meg egy óriási lövést a vendégek hálójába (29-17). A találkozó végéhez közeledve, már csak a különbség volt a kérdés, a győzelem már hosszú ideje nem forgott veszélyben együttesüknek (31-19). A negyeddöntős párharcot végül egy dán gól zárta le, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, így zsinórban negyedszer jutott be csapatunk a legjobb négybe. Szép volt lányok!

Végeredmény: 33-21

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor:” Először is szeretnék gratulálni az Odensenek, hiszen egy nagyon harcos csapatot ismertünk meg a két mérkőzés alapján. Bebizonyították, hogy nem csak nagy nevekből álló játékosokkal lehet a legmagasabb szinten játszani és különösen az első mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtottak. Azt gondolom, nekünk több tapasztalatunk és jobb játékosaink vannak jelenleg. Bár, egy dolgot szeretnék kiemelni, amikor egy induló dán játékosra tizenkét gólos vezetésnél három játékosunk visszaért. Azt gondolom, ez mutatja, hogy milyen remek hozzáállással mentünk ma ki a pályára. Gratulálok az Odensének és további sok sikert kívánok nekik!”

Amandine Leynaud:”Nagyszerű volt a mai mérkőzést itt lejátszani, hiszen a saját szurkolóink előtt mutathattuk meg, hogy alkalmasak vagyunk a FINAL4-ra. Az első félidő második tizenöt percében nagyon jól elkezdett működni a védekezésünk és elmondhatóm többi kapustársam nevében is, hogy ilyen védőfal előtt igazán jó játszani és könnyű védéseket bemutatni. Továbbá köszönöm az ellenfelünknek is, hogy végig hajtottak minket és a legjobbunkra kényszerítettek. ”

Jan Pytlick:”Máshogy szeretném kezdeni. Az idei szezonban az Odense először jutott el a Bajnokok Ligájába. A volt a vágyunk, hogy már az első sorsolás után a Győrrel találkozzunk. Végül ezt a két negyeddöntőt játszottuk velük és tudtok már a mérkőzések előtt, hogy a Győr sokkal jobb csapat nálunk. A Győrnek pedig sokkal több tapasztalata van az ilyen meccsekről. Visszanézve a két mérkőzésre, óriási lehetőség volt nekünk, hogy az én véleményem szerint a világ legjobb csapatával játszhattunk. Szeretnék gratulálni az ETO-nak és a nagyon sok sikert kívánok a legjobb négy között!”

Mie Hojlund:”Nagyon büszkék lehetünk az első 15 percre, hiszen jól játszottunk. Védekezésünk jól működött és támadásban is a megfelelő időben tudtuk ellőni a labdákat. Fantasztikus tapasztalat szerzései lehetőség volt számunkra és örömmel láttam, hogy sokan elkísértek minket Győrbe. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!”