A Győri Audi ETO KC játékoskerete a 2019/2020-as szezonra 20 fő helyett 22 főre módosul.

Követve az elmúlt évek játékospolitikáját, újabb tehetséges fiatal növendékeinknek nyújtunk bizonyítási lehetőséget felnőtt csapatunkban. Klubunk utánpótlásbázisának sikerességét jelzi, hogy a junior, az ifjúsági és a serdülő válogatottba nagy számban adunk játékosokat, akik meghatározó szerepet is töltenek be korosztályuk sikeres szereplésében.
Örömmel jelentjük be, hogy Világos Diánát és Tóth Nikolettet is a 2019/2020-as felnőtt keret tagjai között üdvözölhetjük!

A fiatal játékosok fejlődésének megfelelő játéklehetőség biztosításával kapcsolatos elképzeléseinket folytatva továbbra is sok játékost adunk kölcsön a magyar bajnoki első osztályba, az NB I-be.
A következő szezonban így Pál Tamara az MTK Budapest, Afentaler Sára az Alba Fehérvár KC, Kellermann Dóra a Mosonmagyaróvári KC SE, Binó Boglárka a Vasas SC csapatánál szerepel kölcsönben, míg Varga Emőke (Alba Fehérvár KC), Ács Bianka (Vasas SC), Szilovics Fanni (Vasas SC) és Gerháth Kincső (Alba Fehérvár KC) a nyártól végleg klubot vált.

Az elmúlt években is egyrészt a bizalom, másrészt pedig a bizonyítási lehetőség miatt folyamatosan adtunk profi kontraktust fiatal játékosainknak, így történt ez a múlt idényben is, amikor Farkas Johanna és Kürthi Laura csatlakozott az első számú kerethez. A következő szezonban hozzájuk hasonlóan, Világos Diána és Tóth Nikolett is profi szerződést írt alá a Győri Audi ETO KC-val.



A fent említett 2001-2002-es születésű fiatalok játékára elsősorban az ifjúsági és az NB I/B versenysorozatban számítunk, de ők négyen lehetőséget kapnak arra, hogy a világ legjobbjaival készülhessenek és adott esetben szerepet vállaljanak a felnőtt csapat mérkőzésein is.

Keretünk így a 2019/2020-as szezonra 22 fős lesz, amelyben 16 felnőtt, 2 fiatal (1999-es születésű, aki megfelel a fiatal szabálynak az NB I versenykiírása értelmében) és további  4 2001-2002-es születésű játékos szerepel.
Kapusok: Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud, Tóth Nikolett
Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova
Jobbátlövők: Amanda Kurtovic, Kürthi Laura, ?
Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige, Világos Diána
Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy mindenki nagyon várja már a hiányzó jobbátlövő játékos bejelentését – még egy kis türelmet kérünk, a héten lezárulnak az ezzel kapcsolatos tárgyalások és akár már a hét végén, jövő hét elején bejelenthetjük a végleges játékoskeretet!

Fiatal tehetségeinknek gratulálunk, és további sok sikert kívánunk nekik zöld-fehér mezben!