Danyi Gábor együttese április 27-én (szombaton) az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába utazott bajnoki mérkőzésre. Az összecsapás azonban nem csak azért volt különleges, mert a két zöld-fehér csapat mindig igazi rangadókat vív egymással, hanem azért is, mert a vendéglátók nem várt hétközepi veresége következtében a bajnoki cím sorsáról is dönthetett a végeredmény. A győri lányok remek játékkal, kiváló kapusteljesítménnyel, fergeteges hangulat közepette négygólos győzelmet arattak, így a hátralévő két forduló végkimenetelétől függetlenül begyűjtötték 15. magyar bajnoki címüket!
Szép volt csajok! Gratulálunk!
Végeredmény: 29-33

1.félidő
Danyi Gábor Grimsbövel kezdett a győri kapuban, a félpályához pedig a Görbicz, Amorim, Oftedal, Brattset, Groot, Knedlikova összeállításban álltak fel a fehér mezes vendégek.
A mérkőzés első gólját Groot neve mellé jegyezhettük fel labdaszerzést követően, majd egy újabb elhalászott labdával roboghattunk végig a pályán, az akciót pedig Kristiansen cundere koronázta meg. Grimsbö fantasztikus formában kezdte a találkozót – előbb Schatzl próbálkozását szélről, majd Klujber ziccerét hárította. Hamarosan négyre növeltük előnyünket Amorim és Brattset jóvoltából, utóbbi ezzel meg is szerezte 100. magyar bajnoki találatát a szezonban – Elek Gábor négygólos, gólszerzés nélküli hazai hátránynál nem várt tovább az időkéréssel (0-4). Knedlikova szélről talált be, majd közel hétperces hazai gólcsendet tört meg végül Pásztor beállóból (1-5). Háfra szabálytalankodott Brattsettel szemben, és be is gyűjtötte a mérkőzés első kétperces kiállítását. Knedlikova újabb gólját Klujber értékesített hétméterese követte (2-6). Schatzl és Brattset, majd Háfra, Pena és Amorim folytatta a gólgyártást a félidő feléhez közeledve (5-8). Groot büntetőt értékesített, majd Klivinyi is bemutatkozott, ám Amorim nem hagyta válasz nélkül. Ezt követően a szélsők, Schatzl és Bódi csatája következett. Klivinyi gólja után a poszttársa helyett pályára lépő Pintea is felavatta Bíró kapuját. Grootnak köszönhetően ismét ötre nőtt a különbség bő tíz perccel a félidei szünet előtt (8-13). Klujber ismét büntetőből faragott a hátrányon, majd Klivinyi és Bódi volt eredményes– bő öt perccel az első játékrész vége előtt Danyi Gábor is élt időkérési lehetőségével. Az első harminc perc végjátékában háromra zárkózott a Ferencváros, így 12-15-ös eredménnyel vonulhattunk az öltözőbe.
Félidei eredmény: 12-15

2.félidő
A második félidő elején győri oldalról Amorim, Kristiansen, Brattset és Oftedal szolgáltatta a gólokat, ami hamar ismét időkérésre késztette Elek Gábort. Klujber büntetőjét Kiss szenzációs mozdulattal hárította, majd Knedlikova újabb találatával a mérkőzésen eddigi legnagyobb különbség alakult ki (15-21) a címvédő Rába-partiak javára. Próbálták tartani a lépést a fővárosi zöld-fehérek, ám Klivinyi két percet a kispadon kényszerült tölteni szabálytalankodása következtében. Brattset és Márton után a Görbicz helyett balszélre pályára lépő Fodor volt szemfüles, remek labdaszerzését követően Oftedal talált be (17-23). A második félidő feléhez érve jobb periódust kapott el a hazai együttes és sikerült két gólra felzárkózniuk – Danyi Gábor időt is kért, hogy megtörje lendületüket és ellássa tanítványait hasznos tanácsokkal. Hansen azonnal góllal is fejezte be a rá következő támadást, majd Márton és Oftedal volt soron. Büntetőhöz jutott a Ferencváros, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, ugyanis Kovacsics lövését Kiss hatástalanította. Emberhátrányban folytathattuk Bódi kiállítása miatt, gólokból azonban nem volt hiány, fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólszerzésben. Négygólos előnnyel fordultunk rá a mérkőzésből hátralévő utolsó tíz percre. A folytatásban Amorimot ismét kiküldték a játékvezetők, így Danyi Gábor az üres kapus támadás taktikájához nyúlt. 27-30-nál ismét hétmétereshez jutott a Fradi, ám Kiss kapuján ma nem tudtak fogást találni, ezúttal Pena lövését védte. Pintea és Faluvégi sikeres befejezései után Klujber készült hetest lőni, azonban Kiss mondhatni, megbabonázta a fővárosi mezőnyjátékosokat, ötödik alkalommal rontottak büntetőt. Két perccel a mérkőzés vége előtt négygólos előnynél a győri szurkolók rákezdtek az „izzik a csarnok, itt a magyar bajnok” rigmus kántálására, s be is bizonyosodott örömük, ugyanis a végül 29-33-as győzelemnek köszönhetően már biztosan
Végeredmény: 29-33

Eduarda Amorim: „Nyerni mindig remek érzés, úgy gondolom, az egész meccsen nagyon jól játszottunk. Mindig különleges érzés a Ferencváros ellen pályára lépni, büszke vagyok a mai teljesítményünkre. Itt mindig a legjobbunkat kell nyújtanunk, örülök, hogy remek csapatmunkával sikerült győznünk, A következő legfontosabb célunk a Bajnokok Ligájában következik, bízom a csapat sikeres szereplésében ott is.”​

Danyi Gábor: „Nagyon boldog vagyok, hogy a mai győzelmünkkel sikerült bebiztosítanunk a magyar bajnoki címünket, úgy gondolom, az idei szezonban nyújtott teljesítményünknek köszönhetően megérdemeltük. A lányoké az érdem elsősorban, ma nem játszottunk túl jól, de amikor kellett, tudtunk újítani, küzdöttünk és tettük a dolgunkat. Olyan csapat vagyunk, ami igazából akkor tudja megmutatni, amikor picit szorongatják. Az, hogy már két fordulóval a vége előtt bajnokok lettünk, külön öröm számomra. Ilyenkor az jár a fejemben, hogy mennyi mindenkinek tartozom köszönettel, de természetesen még nagyon fontos dolgok vannak hátra az idei szezonban, most azokra fogunk koncentrálni. További sok sikert kívánok a Ferencvárosnak!"

Elek Gábor: „Gratulálok az ETO-nak mind a mai győzelmükhöz, mind a bajnoki címhez. Teljesen egyetértek azzal, hogy egy abszolút megérdemelt, kiegyensúlyozott győzelem volt. Gratulálok Gábornak is kifejezetten, aki egy nem akármilyen örökséget vett át, és háromból két bajnoki címet meg is szerzett a csapatával. Összességében azt gondolom, hogy nagyon mélyről kellett felállnunk három nap alatt, úgy gondolom, óriási harcot folytattunk a pályán, és ha kicsit pontosabban játszunk, szorosabb mérkőzés is lehetett volna.”