Közel 2600 lelkes szurkoló előtt lépett pályára az idei szezonban utolsó előtti magyar bajnoki fordulóján a már biztos címvédő Győri Audi ETO KC együttese. A zöld-fehérek felszabadultan játszottak, Danyi Gábor igyekezett mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget biztosítani, mellyel rendre éltek is a győri lányok. A mérkőzést végig kézben tartva végül magabiztos, gólos győzelmet arattak kedvenceink az Audi Aréna Győrben.
Végeredmény: 49-23

1.félidő
Danyi Gábor együttese a Leynaud, Fodor, Tomori, Brattset, Oftedal, Mörk és Bódi felállásban kezdte a találkozót.
Az első támadás végén Brattset beállóból máris megszerezte a mérkőzés első gólját (1-0). Borbély szabálytalankodott Mörkkel szemben, így a vendégek hamar ember- és Oftedal értékesített büntetőjének köszönhetően kétgólos hátrányba is kerültek. Továbbra is megállíthatatlanul meneteltek zöld-fehér mezes lányaink Fodor és Brattset újabb góljainak köszönhetően, majd közel hatperces gólcsendet tört meg Brettner az első vendég találattal. Leynaud fantasztikus védések sorát mutatta be már a mérkőzés kezdetétől, az egri lányok tíz perc elteltével sem tudtak hat gólnál közelebb kerülni a címvédőkhöz (9-3). A félidő feléhez közeledve szinte már minden pályán lévő, kezdő játékosunk be tudott kapcsolódni a gólgyártásba, mikor is 12-4 szerepelt az eredményjelzőn. Danyi Gábor időkérést követően forgatta is keretét, pályára lépett Görbicz, Amorim, Kristiansen, Puhalák és Hansen is. Görbicz, Hansen, Kristiansen és Amorim hamar fel is iratkozott a gólszerzők listájára, majd beállóból Puhalák remekül értékesítette a kínálkozó helyzeteket. Az első játékrész utolsó tíz percére 19-6-os eredménnyel fordultunk, s a folytatásban is magabiztos hazai dominancia érvényesült – kezdve egy kiváló Leynaud büntető-hárítással, majd Mörk is betalált (21-8). Próbált szépíteni és faragni a hátrányán a piros mezes vendég együttes Iván, Pados és Brettner jóvoltából, azonban a félidei szünetre így is meggyőző, 15 gólos előnnyel vonulhattunk.
Félidei eredmény: 26-11

2.félidő
Kristiansen találatával indult a második játékrész, majd zsinórban újabb három gólnak köszönhetően öt perc elteltével már 30-11 szerepelt az eredményjelzőn. Pados tartotta a lelket csapattársaiban, mikor is hatperces második félidei vendég gólcsendet tört meg. Fodor lerohanás végén ziccerből tett közé huszat (33-13), ráadásul emberelőnyben is folytathattuk Iván kiállítása következtében. Oftedal labdavezetéssel és gyors lábmunkával is leiskolázta a vendégek három védőjátékosát, sőt, Pados egy kétperces kiállítást is begyűjtött a vele szemben elkövetett szabálytalankodása miatt. Kiss is remek védések sorát mutatta be a mérkőzés ezen időszakában. A 45. perc végén 38-16-os állás után támadásban Görbicz szépségdíjas passzot adott az ellenfél hatosán helyezkedő Brattsetnek, majd Oftedal villámléptekkel ismét végigrobogott a pályán és a 40. találatot jegyezhettük a neve mellett. A vendégek vezetőedzője ekkor az időkérést jelző tábláért nyúlt és ellátta tanítványait néhány hasznos tanáccsal a mérkőzésből hátralévő időszakra. Az 50. perc derekán Fodor már a hetedik találatánál járt, majd Iván, Tomori és Görbicz szolgáltatták az újabb gólokat (43-19). Görbicz biztos kézzel értékesítette a zöld-fehérek javára megítélt büntetőt, majd Kristiansen megállíthatatlan tempóban vette célba az egri kaput (45-20). Az utolsó öt perc sem telt eseménytelenül, a vendégek azonban nem tudtak már sokat kozmetikázni az eredményen, a Győri Audi ETO KC együttese 26 gólos győzelmet aratott.
Végeredmény: 49-23

Hivatalos nézőszám: 2597 fő

 

Danyi Gábor: „Nagyon tisztességesen álltunk a mérkőzéshez, azt végrehajtották a lányok, amit kértem tőlük, mindenki komolyan vette a találkozót. Szimpatikus hozzáállással és játékkal találkoztunk ellenfelünk személyében, és bízom benne, hogy két év múlva ismét találkozunk itt Győrben!”

Fodor Csenge: „Szeretnék gratulálni az Eger csapatának a tisztes helytállásért. Mi is igyekeztünk mindent kihozni magunkból, úgy gondolom, ez egy remek gyakorlás volt a jövő hétre, ahol kemény munka vár ránk.”

Debre Viktor: „Először is gratulálok a Győrnek a bajnoki címhez és eddig elért eredményeikhez! Örülök, hogy itt lehettünk, egy nagyszerű dolog, az Audi Aréna Győrben pályára lépni. Számunkra az volt a lényeg, hogy élvezzük a játékot, hiszen erre ritkán van alkalom, hogy a Győr ellen lépjen pályára. Tisztességesen készültünk és a felfogásunk is remek volt a mérkőzéssel kapcsolatban, köszönjük a lehetőséget! Szurkolunk a Győrnek a BL-győzelemért, sok sikert kívánunk nekik!”

Iván Emese: „Gratulálni szeretnék a Győrnek, nagyon nagy élmény volt a kis egri csapatnak, hogy ellenük léphettünk ma pályára! Élveztük a játékot, nagyon örülünk, hogy ellenük játszhattunk ma.”