A DELO WOMEN’S EHF FINAL4 elődöntőjében a Vipers Kristiansand ellen kiharcolt győzelmet követően Danyi Gábor csapata az Ambros Martin vezette Rostov-Donnal csapott össze a fináléban a klub történetének ötödik, zsinórban harmadik Bajnokok Ligája győzelméért. Az összecsapás hatalmas izgalmakat hozott, hol egyik, hol másik csapat volt előnyben, végül azonban mi örülhettünk. A Győri Audi ETO KC együttese ezzel a klub történetének ötödik Bajnokok Ligája győzelmét szerezte meg!!!

1.Félidő

A mieink a Leynaud-Görbicz-Amorim-Oftedal-Groot-Brattset-Bódi összeállításban kezdték a mérkőzést. A labdát a zöld mezben játszó címvédő együttes indította útjára és rögtön az első támadásból Amorim zúdított be egy hatalmas bombát (0-1). A másik oldalon jött az egyenlítés, de nem sokáig, ugyanis Brattset szerezte meg újra a vezetést (1-2). Gyors gólváltások után 3-3-as állásnál az első két perces büntetést a Rostov oldalán osztották ki a játékvezetők (3-3). Egészen elképesztő rohanásba kezdtek a csapatok és leginkább támadásban mutattak maradandót eddig (6-5). Egy kisebb gólcsendet Managarova lerohanás gólja tört meg, ezzel először volt két gól a különbség az együttesek között (7-5). Gyorsan egalizált a zöld mezes csapat, Görbicz majd Bódi volt eredményes (7-7). A félidő felénél azonban az oroszok igyekeztek a kezükbe venni az irányítást, ám Danyi Gábor nem várt tovább, kikérte első idejét. Az időkérést Görbicz szélről szerzett bombagólja követte, majd  Sen talált a kapuba (10-8). Egyenlítésünkhöz nagyban hozzájárult, hogy kezdett összeállni a védekezésünk, a sárga mezes trónkövetelők tanácstalanná váltak támadásban (10-10). Egy trükkös Görbicz büntetőnek köszönhetően nálunk is volt az előny (10-11). Amorim beállóból szerzett gólt, ezzel kettő a mieink előnye, majd az első félidő végjátéka is a címvédőknek sikerült jobban, kettővel megtoldotta előnyét és négy gólos, a félidő egészét nézve nagy előnnyel vonulhatott pihenőre (11-15).

1. félidő eredménye: 11-15

2. Félidő

A második félidőt Grimsbövel a kapuban kezdte meg csapatunk. Ott folytattuk, ahol az első játékrész végén abbahagytuk, Görbicz értékesítette a hetest sokadszorra a döntő során (11-16). Amorim percei következtek, a brazil átlövő öles lépteit nem tudták lekövetni az oroszok és ezt ő magabiztosan ki is használta (12-17). A győriek tartották előnyüket, szemmel láthatólag tudják, mit csinálnak, hiszen teljesen elbizonytalanodott az Ambros Martin vezette sárga mezes csapat (13-18). Groot egy meglehetősen véleményes helyzetet követően a végleges piros lapos kiállítás sorsára jutott, amikor a találkozó 37. percében jártunk. Groot hiányában Oftedal vette hátára övéit, valamint Grimsbo védései segítették vezetésük megtartásában a mieinket (15-19). A döntőből húsz perc volt hátra, amikor Hansen ellentmondást nem tűrően tört utat magának és szétzúdította a kaput bombájával. A következő lerohanás Kristiansen első gólját eredményezte (16-21). Sokat kellett várni az elődöntő során sokat látott Amorim-Brattset összjátékra, a 43.percben ez is eljött, amit a norvég beállós gólra váltott (17-22). Ezt két orosz gól követte, amivel három gólra zárkóztak ellenfeleink(19-22). Nem kevesebb, mint négy percig maradtak gólképtelenek a csapatok, amikor ismét Görbicz állt a hétmétereshez, amit az őt cukkoló Pessoa nagy bánatára magabiztosan értékesített (19-23). Ezzel nem volt vége, a brazil kapust honfitársa is túljátszotta, valósággal elgurult a labda a kapuig, de ez ellen sem volt ellenszere (20-24). Görbicz kapott két percet, amit gyorsan kihasználtak az oroszok, de Amorimnak és a csapatnak erre is volt válasza (21-25). Az utolsó öt percet emberhátrányban, de négy gólos előnnyel kezdte meg az ETO (21-25). Managarova szépített az eredményen az emberelőny lejárta előtt (22-25), majd a túloldalon is kiosztottak egy két perces büntetést a lengyel bírók, pihenőre Sen kényszerült. A végére egészen egyre zárkóztak, és óriási izgalmak következtek. Tizenhét másodperccel a vége előtt Danyi Gábor időt kért. A Rostovnak volt még egy labdája a győzelemhez, de nem tudtak élni vele, így csapatunk, a Győri Audi ETO KC ötödik Bajnokok Ligája győzelmét ünnepelhette.

Végeredmény: 24-25

Danyi Gábor: „Ez nagyon különleges alkalom volt számomra, hogy Ambros ellen meccselhettem. Nagyon jól ismerem, jó barátom. Saját játékunkat akartuk játszani, de az első félidő nagyon nehéz volt, nagyon jól védekeztek. Nagyon büszke vagyok a csapatomra és maximálisan kiakarom élvezni ezt a pillanatot. Köszönök mindent mindenkinek, aki körülöttem dolgozott ezért a sikerért.”

Kari Aalvik Grimsbo: „Három nagyon jó kapusunk van. Folyamatosan segítjük egymást, nem fontos hogy pont ki áll a kapuban a lényeg, hogy jól menjen neki. Ha a pályára kerülök, a legjobbakat akarom adni. Nagyon örülök, hogy nyertünk újra és átélhetjük ezt a fantasztikus pillanatot.” 

Ambros Martin: „Szeretnék gratulálni Gábornak és az ETO játékosainak, mert nagyszerű szezont futottak, valamit a saját játékosaimnak, hogy ilyen szoros meccset sikerült játszanunk úgy, hogy mindenki az Etonak szurkolt. Az kulcs az első félidő volt. Nagyon jól kezdtünk, jól koncentráltunk a mérkőzés elejétől kezdve és szerencsére a Győr tempóját is fel tudtuk venni. A második félidőben ugyanezt próbáltuk, és megvolt az esélyünk, hogy a végén kiegyenlítsünk, de ez sajnos már nem sikerült. Büszke vagyok a csapatomra.”

Lois Abbingh: „Azt gondolom, nagyon büszkék lehetünk, hogy a végletekig harcoltunk és mérkőzésben maradtunk. Sajnos nem tudtuk növelni az előnyünket az elején, de harcoltunk és a végsőkig küzdöttünk. Talán majd jövőre sikerül, büszke vagyok a csapatomra.”