A női ifjúsági elsőosztályú bajnokság rácalmási négyes döntőjén szenvedett súlyos térdsérülést a Győri Audi ETO KC jobbátlövője Afentaler Sára. A sérülést követő vizsgálatok keresztszalag szakadást állapítottak meg, melynek helyreállítását már el is végezték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

Az ifjúsági négyes döntő első meccsén, a Ferencváros korosztályos csapata elleni találkozón egy szabálytalanság következtében sérült meg Afentaler Sára. A nyártól az Alba Fehérvár színeiben kölcsönben szereplő jobbátlövőn a vizsgálatok súlyos térdsérülést diagnosztizáltak, és az orvosi beavatkozás sajnos elkerülhetetlenné vált.

„Az MRI-vel igazolt elülső keresztszalag szakadás miatt elvégeztük a műtétet, mely szövődmény nélkül zajlott le. Egyéb sérülést nem találtunk. Jelenleg műtét után lábadozik, a körülményekhez képest jól van. A következő pár napot még kórházban tölti, majd megkezdjük a korai rehabilitációt, természetesen egyeztetve az új klubjával. Várható pályára lépése a műtéttől számított 6-8 hónap múlva valószínűsíthető.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Afentaler Sárának ezúton is jobbulást és mielőbbi teljes felépülést kívánunk.