Különleges, kézilabdát formázó műtárgyat adtak át Győrben. A város egyik legforgalmasabb csomópontjában lévő installációt a Győri Audi ETO KC sikerei ihlették.

Győr városában immár hagyomány, hogy a közterületek, így a körforgalmak évről-évre megszépülnek, megújulnak. A 2015-ben megkezdett program alapján ezúttal sport témájú, kézilabdát formázó öt tonnás műtárgyat helyzetek el a győri Ipar utca – Szigethy Attila út – Fehérvári út találkozásánál található körforgalomban.

Borkai Zsolt polgármester az átadón elmondta, hogy a győri kézilabdás lányok sikereire méltán büszke a város, ez az óriáslabda pedig a köszönet egy formája.

Radnóti Ákos alpolgármester elmondta: az installáció 5,5 méter magas, szélessége pedig 8 méter. Hozzátette, a vázszerkezetre lemezborítást erősítettek, amelyre az Audi Arénát, a Győri Audi ETO KC csapatát egy BL trófea átvételekor, valamint a szurkolókat ábrázoló fotókat nyomtattak.

dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke úgy fogalmazott, egyedülálló, hogy egy kézilabdacsapat körforgalmat kap. A klubvezető elmondta, hogy a város és a szurkolók felől kapott sportszeretetet azzal tudják meghálálni, ha megújulnak, és a jövőben is olyan sikereket érnek el, mint az elmúlt években.