Bár a Bajnokok Ligája címvédőjeként a Győri Audi ETO KC csapatát hívta meg a Kínában megrendezésre kerülő első Női Kézilabda Super Globe-ra a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF), több, elsősorban sportszakmai érv miatt csapatunk lemondta szereplését az eseményen.

Az IHF 2019. augusztus 1-4. között a kínai Wuxiban rendezi meg az első alkalommal kiírt Női Super Globe-ot, azaz a kézilabda klubvilágbajnokságot.

A Győri Audi ETO KC 2019 június közepén kapta meg a hivatalos meghívót és egyben a felkérést az eseményre. Csapatunk nyári felkészülési programja már jóval a meghívó érkezésekor teljesen készen állt, viszont ennek ellenére megvizsgáltuk a lehetőségét a részvételnek, azonban több tényező miatt nem tudtuk vállalni a szereplést.

A nyolccsapatosra tervezett tornán a szervezők nem tudták megjelölni a többi ellenfelet, csupán annyi információval rendelkeztünk, hogy két kínai egyesület mellett a kontinensbajnokok kaptak meghívást a Super Globe-ra.

Nem volt az eseménynek részletes programja, a szervezők nem tudták megmondani, hol kerülnek lejátszásra a mérkőzések, hol szállásolják el a csapatot, vannak-e edzéslehetőségek a torna előtt ill. közben. A Kínába utazással kapcsolatos kérdésekre sem kaptunk megnyugtató válaszokat.

Így a szakmai ellenérvek összességében sokkal nagyobb súllyal estek latba a részvétel lemondásakor, mint a Super Globe esetleges megnyerése után megszerezhető hírnév.

Úgy tudjuk, hogy a csapatunkon kívül megkeresett Rosztov-Don is lemondta a szereplést a megmérettetésen.

A Győri Audi ETO KC továbbra is elkötelezett a női kézilabdasport fejlesztése és népszerűsítése mellett, és ezúton kíván jó munkát a szervezőknek az eseményhez, viszont klubunk elsődleges feladata a játékosok testi épségének megóvása, valamint a nyári időszakban a megfelelő felkészülési lehetőségek biztosítása a szezonban előttünk álló feladatok teljesítése érdekében.