A magyar női junior válogatott hibátlan teljesítménnyel és magabiztos győzelmekkel a háta mögött várja immár a korosztályos Európa-bajnokság negyeddöntős összecsapását, ahol Oroszország legjobbjaival mérik össze erejüket az Audi Aréna Győrben.
Szurkoljunk együtt a magyar lányoknak 2019. július 19-én (pénteken) 18 órától!

2019. július 11-21. között az Audi Aréna Győr és a Magvassy Mihály Sportcsarnok ad otthont a WOMEN’S 19 EHF EURO-nak, azaz a női U19-es junior korosztályú Európa-bajnokságnak. A hazai rendezésű eseményen minden feltétel adott fiatal tehetségeink sikeres szerepléséhez, s nem is lehet rájuk „panasz”, hiszen a lelkes szurkolást és fergeteges hangulatot mindezidáig pazar teljesítménnyel hálálták meg – s bízunk benne, hogy a folytatás is hasonlóképp alakul.

A magyar válogatott mérlege

CSOPORTKÖR
A csoportmérkőzések alkalmával elsőként Montenegró együttesét győzték le Golovin Vlagyimir tanítványai 27-18-ra, majd pedig Ausztria és Spanyolország korosztályos válogatottja próbálta megnehezíteni a mieink dolgát, azonban előbbi felett nyolc (31-39), míg utóbbi felett tízgólos (33-23) győzelmet arattak Pál Tamaráék.

KÖZÉPDÖNTŐ
Rövid pihenőt követően a középdöntőben Norvégia legjobbjaival kerültek szembe a magyar lányok, ez a találkozó már komolyabb erőpróbának ígérkezett, ám a kezdetben fej-fej melletti küzdelem végül a javunkra dőlt el és négygólos (28-24) magyar sikerrel zárult.

A középdöntő záró fordulójában Románia együttesével találta szembe magát a magyar válogatott, s a vártnál simábban kerekedett felül ellenfelén a hazai együttes (21-31), így újabb értékes pontokkal gazdagodott.
 

A középdöntős csoportunk végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Magyarország 6 p, 2. Norvégia 4 p, 3. Románia 2 p, 4. Spanyolország 0 p

Az elődöntőben az orosz válogatott ellen bizonyíthatnak a mieink, míg a másik elődöntőt Hollandia és Norvégia játssza.
 

A csütörtöki pihenőnapon klubunk utánpótlás edzőjét, a junior válogatott másodedzőjét, Pigniczki Krisztinát faggattuk:

„A csapat közösségként is remekül működik, jó kis társaság, ahol mindenkinek meg van a maga feladata az edzéseken is, akár csak „civilben”.
Az eredményességet tekintve minimális elvárás volt, hogy a legjobb négy közé jussunk, örülünk, hogy ezt sikerült is megvalósítani. A játékunk még alakulóban van, de ezt betudhatjuk annak is, hogy nagyon akarnak a lányok és túlizgulják a mérkőzések elejét. Annak viszont nagyon örülünk, hogy a mérkőzések második fele eddig rendre jól sikerült.

A csapat egésze nagyon maximalista és kritikus önmagával szemben, így néha kudarcként élik meg, ha valami nem jön össze edzésen vagy a mérkőzés folyamán. Még nagyon sokat kell tanulniuk, s tudatosítaniuk magukban, hogy egy-egy rossz döntés vagy elhibázott lövés még nem a világ vége.” – értékelte röviden a lányok eddigi teljesítményét a válogatott másodedzője, majd bizakodva egy kicsit előre is tekintettünk – „Természetesen a lányok a torna egészét tekintve érmet, azok közül is a legfényesebb érmet szeretnék megszerezni, de ne rohanjunk ennyire előre, jelenleg a soron következő kihívásra koncentrálunk.” – zárta gondolatmenetét Pigniczki Krisztina.


A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

 

ELŐDÖNTŐK:
Július 19., péntek
18:00 Magyarország-Oroszország (ÉLŐ: Duna World)
20:30 Hollandia-Norvégia

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web: https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019
Instagram: https://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/ 

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy


Gratulálunk a junior válogatott eddigi, töretlen meneteléséhez, s további sok sikert kívánunk a folytatásban!
Hajrá Magyarok!