Mi a következő lépés, ha nemrégiben megnyerted az Európa-bajnokságot a válogatottaddal és az EHF-kupát a klubcsapatoddal? Estelle Nze Minko egyszerű választ adott erre a kérdésre – még magasabbra törni.

Esetében mindez 130 km utazást jelentett északra, hogy csatlakozzon a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája címvédőjéhez, a Győri Audi ETO KC együtteséhez.
Az EHF média stábjának adott nyilatkozatából kiderül, Estelle nagyon élvezte a korábbi klubcsapatánál, Siófokon eltöltött három szezont, s bár fájdalmas volt a búcsú, mindenki megértette a döntését, hiszen a Rába-parti zöld-fehér csapat hívó szavára kevesen mondanának nemet.

Az új klubjával a 2019/2020-as szezonra történő felkészülés megkezdése előtt azonban először a nyári pihenésé, nyaralásé volt a főszerep, mindemellett fiatal tehetségekkel is megosztotta tapasztalatait egy dél-francia kézilabda táborban, ami különösen kedves emlék számára.
Eljött aztán a szezonkezdés, ezzel együtt pedig a kemény munka ideje, ugyanis az aktuális kézilabdás idény felkészülési időszaka július közepén kezdetét is vette Győrben.  

“Boldog voltam, hogy el tudtam utazni nyaralni, de nagyon boldog vagyok most itt Győrben is. Soha nem voltam az a személy, aki morgolódna, mert kezdődik a felkészülés. Mindig is az álmom és egyben célom volt ebben az ikonikus klubban játszani, felemelő érzés, hogy végre megadatott a lehetőség, hogy magamra ölthetem a zöld-fehér mezt.” – mondta, s hozzátette, sokat álmodozott arról, hogy egyszer győri színekben kézilabdázhasson, de bevallotta, soha nem gondolta volna igazán, hogy mindez meg is fog történni vele.

Fotó: EHF

Nem Estelle az egyetlen francia nemzetiségű játékos a 2019/2020-as keretünkben, a tavalyi szezonban már nagy elánnal védte kapunkat Amandine Leynaud, s honfitársaihoz csatlakozik idén a tapasztalt válogatott beálló, Beatrice Edwige is.

„Jó dolog, ha az ember már jól ismert barátokkal van körülvéve, de én amúgy is nagyon nyitott személyiség vagyok, könnyen barátkozom, szeretek beszélgetni, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne a beilleszkedéssel.” – tudtuk meg tőle.

Míg társai az előző szezont is a női kézilabdás mezőny legerősebb nemzetközi bajnokságában töltötték, addig – igaz, a második vonalban a Siófok is kiváló eredmény ért el, jutalmuk az EHF-kupa elhódítása lett – Estelle legutóbb négy szezonnal ezelőtt lépett pályára a BL-ben.

„Természetesen szerettem volna már régóta  újra BL-mérkőzéseket játszani, s azzal, hogy mindezt a Győr csapatával tehetem, még fantasztikusabb tapasztalat lesz. Ha ennek a csapatnak a tagja vagy, jó eséllyel hosszasan menetelhetsz az európai klubkézilabdázás mezőnyében, amely úgy gondolom, az egyéni fejlődésemet is remekül szolgálja.” – zárta gondolatmenetét az immár győri irányító, s még hozzátette, a legkiemelkedőbb klub versenysorozat megnyerése kétségtelenül tervei között szerepel a következő szezon vonatkozásában, de nem szeretne még ennyire előre rohanni, hiszen addig még sok munka vár rá és a csapatra egyaránt.