A „hosszú” nyári pihenőt követően lelkes zöld-fehér szurkolóink már alig várták, hogy ismét a pályán láthassák kedvenceiket, melyre a szezon első felkészülési mérkőzésén, az MTK együttese ellen került sor. A gólzáporos találkozón mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, Estelle Nze Minko a maga 9 találatával a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Remek akciók sorozatát láthatták, akik ellátogattak a helyszínre vagy követték élő adásunkat hivatalos YouTube csatornánkon – szép munka volt lányok!
Végeredmény: 47-25

A 2019. július 11-21. között az Audi Aréna Győr szolgált otthonául az U19-es junior Európa-bajnokságnak, melyen a magyar lányok mérkőzésről mérkőzésre fantasztikus teljesítményt nyújtottak és végül a dobogó legfelső fokán végeztek. Az aranyérmes tehetségek közül az MTK színeiben üdvözölhettük Pál Tamarát és Zsiborás Lucát, akiket egy-egy csokor virággal köszöntöttünk, valamint a klubcsapat vezetőedzőjének, a junior válogatott szövetségi kapitányának, Golovin Vlagyimirnak is gratulációnkat fejeztük ki.
Golovin Vlagyimir pedig Tóth Nikolettnek is átadta a junior EB-aranyérmet, melyen ő technikai okok miatt nem tudott részt venni.

A találkozó félidejében továbbá átvehette nyereményét, egy a csapat által dedikált egyedi mezt a június végén – július elején négy héten át zajló Játékos-kvízünk helyes megfejtője, a zöld-fehér szurkolótábor egyik törzsszurkolója, Bedőné Hartl Rozália. Gratulálunk!

1. félidő
Zöld-fehér együttesünk az MTK elleni felkészülési mérkőzést a Leynaud, Knedlikova, Bulatovic, Brattset, Oftedal, Hansen és Görbicz felállásban kezdte.
Győri oldalon született a találkozó első két gólja, majd a vendég együttes is belekezdett a gólgyártásba, így kezdetben a legnagyobb különbséget két találat jelentette. A 11. percbe lépve Danyi Gábor cserélt párat, pályára lépett Fodor mellett első meccsén zöld-fehérben Nze-Minko, Edwige és Faluvégi – utóbbi első labdaérintésből gólt is szerzett (8-5). A következő gól Nze-Minko neve mellett jegyezhettük, majd hamarosan Edwige és Bulatovic is feliratkozott a gólszerzők listájára. A félidő felénél 12-6 szerepelt az eredményjelzőn, s a gyors labdajáratásnak és hatékony támadójátéknak köszönhetően a mieink fokozatosan tovább növelték előnyüket. A félidei szünetre már tetemesebb különbség mutatkozott meg az eredményben, 24-11-zel vonulhattak rövid pihenőre a csapatok.
Félidei eredmény: 24-11

2. félidő
A második harminc percben is hasonlóképp alakult a játék képe – a magabiztos győri dominancia mellett a fővárosiak is megcsillogtatták néhol tudásuk legjavát. Kezdetben Hansen, Nze Minko és Brattset szolgáltatták a szebbnél szebb gólokat az összecsapásra szép számban kilátogató szurkolók számára, majd Bódi, Oftedal, Edwige és Görbicz is hozzátette a magáét. 15 perccel a mérkőzés vége előtt 36-18-ra vezetett a zöld mezes hazai együttes, ám teljesítményükre még rá tudtak tenni egy lapáttal, zsinórban öt hazai találat született. A végjátékhoz közeledve próbáltak zárkózni a vendégek Dávid-Azari, Pál és Sallai jóvoltából, ám így is magabiztos győri győzelem született.
Végeredmény: 47-25