Minden fronton győzelemmel, példátlan veretlenségi mutatóval és sporttörténeti rekorddal hagyta maga mögött a 2018/2019-es szezont a Győri Audi ETO KC együttese, ugyanis nem csak, hogy ismét megvédte címét a nemzetközi kupaporondon az immár Danyi Gábor vezette zöld-fehér alakulat, hanem ezzel a sikerrel egymást követő három évben sikerült felülnie Európa trónjára, mely egyedülálló a négyes döntők történelmében. A Rába-parti csapat ezzel már tizennégyszeres Magyar Kupa-győztesnek, tizenötszörös magyar bajnoknak és ötszörös Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát.
Az egy-egy győzelemmel járó katarktikus pillanatokat nem igazán lehet megunni, hiszen az élsport egyik legfontosabb fokmérője a csúcsteljesítményben, az elért sikerekben mutatkozik meg.
Változatlan célokkal, jelentősen átalakult kerettel vág neki a zöld-fehér mezes csapat az új idénynek – erről, s sok más aktuális témáról kérdeztük a Győri Audi ETO KC elnökét, dr. Bartha Csabát.

Célegyenesbe ért a felkészülés, s már csak néhány nap választ el bennünket a 2019/2020-as kézilabdás szezon hivatalos rajtjától, mely zöld-fehér kedvenceink számára hazai pályán máris egy különösen izgalmas összecsapással veszi kezdetét. Ugye velünk tartanak?
Addig is olvassák el dr. Bartha Csabával, a Győri Audi ETO KC elnökével készült szezonkezdő interjúnkat.

Az elmúlt szezon fantasztikus győzelmeinek – Magyar Kupa-győzelem, magyar bajnoki cím és BL-győzelem – és páratlan emlékeinek felidézése mellett kihívásoktól sem volt mentes a 2018/2019-es idény, azonban visszatekintve minden eddiginél kiegyensúlyozottabb, veretlen menetelést tudhat maga mögött a csapat, ha a statisztika oldaláról közelítjük meg a kérdést…

Az előző szezont illetően a legalapvetőbb változást a csapat mindennapjait irányító, élükön tevékenykedő szakmai stáb összetétele jelentette, ugyanis a klub kötelékében több mint hat évet másodedzői poszton eltöltő Danyi Gábor vette kézbe a vezetőedzői pozícióval járó feladatokat. Egy magas kvalitású, kiváló szakmai tudással rendelkező, jól felkészült szakmai stábot sikerült összeállítanunk – másodedzőként Zdravko Zovko, erőnléti edzőként Holanek Zoltán, videoelemzőként pedig Kun Attila látott munkához –, akik egytől egyig bizonyították rátermettségüket, s munkájuk eredményessége nem csak a statisztikai mutatókban – két döntetlent leszámítva kizárólag győzelem szerepelt a csapat mérlegében az elmúlt szezont tekintve –, hanem a hatékony regenerációs protokoll kialakításának köszönhetően a sérülések számának visszaszorításában, drasztikus csökkentésében is megfigyelhető.
Kétségtelenül remekül éltek a lehetőséggel, ellentmondást nem tűrve készültek edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre – bízunk benne, hogy az idei szezon végén is hasonlóan jó szájízzel tekinthetünk majd vissza.

Mint már említettem, szerencsére egy kezünkön meg tudjuk számolni a 2018/2019-es szezon komolyabb sérüléseinek számát, a megelőzéssel és az alapos, körültekintően végzett rehabilitációs tevékenységgel kapcsolatos munkát tehát ugyanebben a szellemben, a legmodernebb eljárások alkalmazásával folytatjuk a jövőben is.

Szinte minden szezonkezdő interjúban hangsúlyozom, s most is fontosnak tartom kiemelni, hogy az esetlegesen adódó nehézségek – hiszen még a korábban felsorolt fantasztikus eredmények ismeretében is túlzás lenne azt állítani, hogy nem kellett kihívásokkal küzdenünk az elmúlt időszakban – sem tántorították el játékosainkat a kitűzött célok elérésétől. Számtalanszor láttam, milyen emberfeletti teljesítményre képesek ezek a játékosok, így a végsőkig bíztam benne, hogy ismét képesek is ezt megmutatni mindenkinek. Az egyre közeledő új szezonnak is ilyen szellemben vágunk neki, de mentalitásukkal, motivációjukkal és lelkesedésükkel úgy érzem, nem lesz gond.


Tehát amint szavaiból kivehetjük, jó néhány bevált módszer, protokoll van életben a klubnál, melyhez ragaszkodik a csapat és követi a már kitaposott ösvényt, azonban a változásokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül, a keret összetételére gondolva…

Valóban számottevő változásnak számít az öt új játékos érkezése, hiszen ifista korú fiataljainkat is beleértve a 22 főt számláló keretünk közel egynegyedének kicserélődéséről beszélhetünk. Természetesen ennek megfelelően mindig van egy ismerkedési szakasz a felkészülés elején, hiszen fontos, hogy mindenki megtalálja a helyét az új közegben, úgy tudnak majd csak igazi CSAPATként a leghatékonyabban együttműködni a lányok.

Győri színekben már „régi ismerősnek” számít szurkolóink számára a montenegrói jobbátlövő, Katarina Bulatovic, ugyanis korábban már szerepelt zöld-fehér mezben a 2013/14-es szezon során, amikor is 3/3-as mérleget produkáltak. Céljai mit sem változtak, ambiciózus tervekkel érkezett vissza Győrbe, ám nem árul zsákba macskát, sokszor hallhattuk tőle, hogy szeretné Anja Althaus példáját követni és mindent bezsebelve a csúcson befejezni pályafutását.

Beálló poszton komoly erősítésnek számít a francia Beatrice Edwige, akinek ki kellett lépnie a komfortzónájából azáltal, hogy karrierje során először hagyta el Franciaországot, s egy új, idegen országba helyezte át székhelyét. A kezdeti izgalom azonban mit sem látszik rajta, hatalmas lendülettel és nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába.

Jobbszélen fiatalos lendületével Faluvégi Dorottya is helyet követel magának, az első perctől kezdve határozott és céltudatos hozzáállása példaértékű lehet mindenki számára. 2018 nyara óta junior világbajnoki cím birtokosa is, 2016 óta pedig már a felnőtt női kézilabda válogatott oszlopos tagjai között tartják számon, s keményen dolgozik klubsikerei gyarapítása érdekében.

A norvég jobbátlövő Amanda Kurtovic jelenleg is keményen dolgozik, hogy térdsérülését követő sikeres rehabilitációjából még erősebben térjen vissza és immár zöld-fehér klubszínekben kamatoztathassa tudását. Sikeres és teljes felépüléséhez minden támogatást megadunk számára, és biztosítottuk, hogy nem fogjuk siettetni visszatérését a pályára.

Újdonsült irányítónk, Estelle Nze Minko már otthonosan mozog a Magyar Kupa és a magyar bajnokság közegében, hiszen a 2016/2017-es szezontól kezdődően ezen versenysorozatokban edződött. A tavalyi szezon végén előző klubjával EHF-kupát nyert, s a győzelem ízén felbuzdulva alig várja, hogy a BL-ben is bizonyíthasson.

A tapasztalt felnőtt játékosok mellett az elmúlt években bevezetett felfogás mentén egyrészt a bizalom, másrészt pedig a bizonyítási lehetőség miatt folyamatosan adtunk profi kontraktust fiatal játékosainknak, így történt ez már korábban Farkas Johanna és Kürthi Laura esetében – társaikhoz legutóbb pedig Világos Diána és Tóth Nikolett is csatlakozott. A fent említett 2001-2002-es születésű fiatalok játékára elsősorban az ifjúsági és az NB I/B versenysorozatban számítunk, de ők négyen lehetőséget kapnak arra, hogy a világ legjobbjaival készülhessenek és adott esetben szerepet vállaljanak a felnőtt csapat mérkőzésein is. Itt szeretnék egyúttal gratulálni is a nyár folyamán utánpótlás válogatott fronton elért szép sikerekhez, melyből az imént felsorolt fiatal tehetségek is kivették a részüket – junior Európa-bajnoki arany és EYOF-bronzérem köszönhető nekik.

Összegezve tehát, a 2019/2020-as szezonra kialakított keretben végbement változások több taktikai variációs lehetőséget biztosítanak vezetőedzőnk, Danyi Gábor számára, aki a tavalyi év mérlegét tekintve, kiválóan kézben tartja a csapat irányítását. Meggyőződésem, hogy az edzőtáborok és a felkészülési mérkőzések remekül szolgálták az újonnan érkezett, kerethez csatlakozó játékosok beilleszkedését és a közös gyakorlás elmélyítését, bízunk benne, hogy mindez a szezon során éles helyzetekben is megmutatkozik majd.


Mindezek alapján a Győri Audi ETO KC 2019/2020-as kerete komoly játékerőt képvisel, ennek tükrében és az eddigi klubsikereket figyelembe véve milyen célokkal vág neki a csapat az új idénynek?

Az új szezon kezdetén hagyományosan megfogalmazzuk célkitűzéseinket, melyek a maximalizmusra törekvő élsportra jellemző felfogás szerint mit sem változtak a korábbi évekhez képest. Amint hétfőn, az Olimpiai Sportparkban megtartott szurkolói évadnyitó rendezvényünkre ellátogatott érdeklődők már hallhatták, a magyar bajnoki cím és a Magyar Kupa-győztes cím megvédése mellett a májusi DELO WOMEN’S EHF FINAL4-ban is ott akarunk lenni.


Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a klub mellett álló, biztos anyagi hátteret biztosító szponzorokról és partnerekről, valamint a már-már nemzetközi színtéren is híres győri szurkolótáborról, akik szintén az ETO-család fontos tagjai…

Így van, nem győzzük elégszer hangsúlyozni, s igyekszünk ennek minden lehetséges fórumon hangot is adni, hogy nem lehetünk elég hálásak sem szponzorainknak és támogatóinknak, sem pedig népes szurkolótáborunknak, akik nélkül nem érhettünk volna el és nem is érhetünk el a jövőben sem ilyen kiemelkedő sikereket. Próbálunk mindkét oldal számára hálával és köszönettel fordulni, s büszkeséggel tölt el bennünket, hogy névadó főszponzoraink, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Audi Hungaria Zrt. mellett több neves vállalat figyelmét is felkeltettük és kölcsönösen előnyös partneri viszonyt tudtunk kialakítani velük.
Reméljük, hogy bizalmukat sokáig élvezhetjük és a közösen elért sikereinket ők is magukénak fogják érezni! Csak úgy, mint szurkolóink, akik rendre bizonyítják elhivatottságukat, mikor időt és pénzt nem sajnálva, mindig, mindenhova velünk tartanak, és amikor a legjobban kell, még hangosabban szurkolnak a csapatnak!

A győri, környékbeli, de még az országos szintű lakosság kézilabdaszeretetét is mutatja, hogy minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi csapatunk játékát, az elmúlt néhány hét folyamán rekordszámú bérlet talált gazdára zöld-fehér mezes együttesünk hazai mérkőzéseire – szűk négy hét alatt 3750 szezonbelépő kelt el. Ez a szám az Audi Aréna Győr teltházas befogadóképességéhez (kb 5300 fő) mérten kiemelkedően magas, így komoly elégedettséggel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen sportszerető közönséggel van dolgunk.
Kétségem sincs afelől, hogy a lányok a 2019/2020-as szezonban is mindent meg fognak tenni azért, hogy rengeteg örömet szerezzenek a nézőtéren őket buzdító népes tömegnek.

Nem maradt más hátra tehát, minthogy hétvégén együtt vágjunk neki az új idénynek!

Várunk mindenkit szeptember 1-jén (vasárnap) 16:30-kor kezdődő Győri Audi ETO KC – Siófok KTC KFT  magyar bajnoki mérkőzésre az Audi Aréna Győrbe!


Hajrá ETO! Hajrá Győr!


!!FONTOS!!
Kapunyitás kivételesen három(!!!) órával a kezdősípszót megelőzően, ugyanis a játéknap reggelén 8 órakor elinduló online jegyértékesítés mellett a helyszínen személyesen,  13:30-tól is beszerezhetik belépőiket a Siófok elleni bajnoki nyitányra.
További információ weboldalunk JEGYINFÓ felületén!