A 2019/2020-as bajnoki szezon nyitómérkőzése igazi rangadót hozott a közel 5000 nézőt számláló Audi Aréna Győrben – a regnáló BL-győztes hazai együttes az előző idényben EHF-kupát szerző Siófok KTC KFT csapatát fogadta. Az előzetes várakozásoknak megfelelően  parázs hangulatot, szoros, kiélezett küzdelmet hozott már a mérkőzés első harminc perce is, melyet követően négygólos hazai előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrész kezdetén próbáltak felzárkózni a vendégek, de végül nem hagytunk kétséget a találkozó győztesének kiléte felől, s értékes bajnoki pontokkal gazdagodtunk.
Végeredmény: 27-24

A mérkőzés kezdete előtt hálás feladatnak tett eleget Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke, valamint a klub örökös tiszteletbeli elnöke, Vanyus Attila – köszöntötték a nyár folyamán utánpótlás válogatott sikerekben érintett, klubunk kötelékében nevelkedő fiatal tehetségeket, valamint edző kollégáinkat.
A győri rendezésű junior Európa-bajnokság alatt másodedzőként segítette a válogatott munkáját Sepsiné Pigniczki Krisztina, a Siófok együtteséből pedig Csapó Kincső. Egészen Azerbajdzsán fővárosáig utazott játékosaival az ifjúsági B válogatott szövetségi kapitánya, Kun Attila, s keretében Csekő Brigittával, Takács Noémival, Tóth Krisztinával és Világos Diánával EYOF-bronzéremmel térhetett haza. Végül, de nem utolsó sorban a szlovéniai Celjében került megrendezésre az ifjúsági Európa-bajnokság, ahol Farkas Johanna és Kürthi Laura vezérletével aranyéremmel gazdagodott a magyar együttes.
Még egyszer is gratulálunk a korosztályos válogatottak, játékosaink és edzőink nyár folyamán nyújtott kiváló teljesítményéhez, s további sok sikert kívánunk nekik a jövőben is!

A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületének képviselői is átadták ajándékukat, egy ETO-sálat, mellyel a hagyományokhoz hűen köszöntötték a győri zöld-fehér keret új tagjait.

Ezt követően a szezon első kezdődobására is sor került – várjuk továbbra is a vállalkozó szellemű jelentkezőket a korábbi cikkünkben leírtaknak megfelelően.

1.félidő
Leynaud kezdett a kapunkban, a középkezdéshez pedig a Puhalák, Hansen, Oftedal, Nze Minko, Brattset és Bódi felállásban sorakoztunk fel.
A mérkőzés első gólját az első támadásunkból máris megszerezte Hansen, a túloldalon Jezic egyenlített, majd ismét Hansen következett egymás után kétszer is (3-1). Oftedal is beszállt a gólgyártásba, talpról engedett el egy pattintott lövést Solberg kapujába – az ötödik percben így már háromgólos előnyre tettünk szert. Tomori ziccerből szépített, majd Oftedal és Böhme szolgáltatták az újabb találatokat. Hamarosan Nze Minko is megszerezte első hivatalos gólját győri színekben, Bódi szélről mutatott be egy gyönyörű ejtést, melyre Solberg nem találta az ellenszert (7-3). Tor Odvar Moen tette le elsőként az időkérést jelző táblát a zsűriasztalra túl a tizedik percen. A folytatásban Tomori, Nze Minko és Aoustin volt eredményes, majd egy vendég támadó szabálytalanságot követően Edwige robogott végig a pályán és lőtte be első győri találatát. Brattset harcolt ki büntetőt, melyet Görbicz érkezett értékesíteni – a félidő feléhez érve így már 10-5 szerepelt az eredményjelzőn. Niombla és Aoustin faragott a hátrányon gyors egymásutánban. Bulatovic gyűjtötte be a mezőny első kétperces kiállítását, s az ekkor a Siófok javára megítélt büntetőt Leynaud hideg fejjel hatástalanította. Bódi és Jezic ziccere után Brattset cunderezett szépségdíjasan a vendég kapuba. Aoustin értékesített hétméteresének köszönhetően 12-9 szerepelt az eredményjelzőn, majd Bulatovic is feliratkozott a gólszerzők listájára. Jezic szépített, Hansen megállíthatatlan bombát engedett el válaszul (14-10). Hét perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor forgatott egyet a keretén, pályán Görbicz és Faluvégi – majd ki is kérte első idejét. A folytatásban Bulatovic és Kobetic, Aoustin és Edwige, majd ismét Aoustin talált be (16-13). Az első harminc perc végéhez közeledve még Bulatovic neve mellett jegyezhettünk hazai gólt, így alakult ki a négygólos győri vezetés a félidőre.
Félidei eredmény: 17-13

2. félidő
Kobetic és Aoustin találatával indult a második játékrész, Jezic beállóból szerzett góljával pedig gyorsan egyre zárkóztak a vendégek (17-16). Nem hagyta azonban ezt szó nélkül Hansen. A 37. percben Jezic kiállításával emberelőnybe kerültünk, lerohanás végén Brattset tudott is élni a lehetőséggel. Nze Minko fantasztikus labdaszerzést követően robogott végig a pályán, majd pedig egy csodaszép lerohanás-megoldással örvendeztették meg a győri lányok a lelkes, közel 5000 főt számláló zöld-fehér szurkolótábort (21-16). Ötgólos előnyünknél a Siófok vezetőedzője indokoltnak találta, hogy éljen második időkérési lehetőségével is. A folytatásban Böhme, Nze Minko és Tomori volt eredményes, majd Kobetic az elhibázott büntető kipattanóját összeszedve talált be – védekezésben pedig egy kétperces kiállítással is gazdagodott. Niombla jóvoltából a félidő feléhez közeledve kettőre csökkent az előnyünk. Böhme is két perc erejéig a kispadra leülni kényszerült, majd Niombla ismét betalált (22-21). Leynaud helyett Kisst küldte be a győri kapuba Danyi Gábor – azonnal meg is tréfálta a ziccerben felé száguldó Aoustint. A játék ezt követően mindkét oldalon kissé kapkodóba ment át, bizonyára ennek szerette volna elejét venni vezetőedzőnk és magához hívta tanítványait bő tíz perccel a találkozó vége előtt. Görbicz helyett Fodor a balszélen, az időkérést követő első támadást Brattset zárta eredményesen (23-21). Nze Minko átverekedte magát a siófoki védőfalon, Jezic beállóból faragott a hátrányon. Hansen néhány testcselt követően biztos kézzel szerezte hatodik találatát, a következő támadásban épp az ő lövésének kipattanóját összeszedve tudott bizonyítási lehetőséghez jutni Faluvégi – gyönyörű ejtéssel meg is szerezte első találatát győri színekben (26-22). A Siófok utolsó időkérési lehetőségével is élt négy és fél perccel a lefújást megelőzően, Tomori szépített. Remek Hansen-Brattset összjáték eredménye csapatunk 27. találata lett. Kobetic büntető-kísérletét Leynaud hatástalanította, az eladott labdával Aoustin roboghatott (27-24). Bő egy perccel az összecsapás vége előtt Danyi Gábor is kikérte utolsó idejét – azonban érdemben már nem tudták a csapatok módosítani az eredményt, maradt a háromgólos Rába-parti siker.
Végeredmény: 27-24

Hivatalos nézőszám: 4874 fő

Danyi Gábor: „Először is szeretnék gratulálni a Siófoknak – nem csak szakmailag, hanem mentálisan is komoly játékerőt képviseltek. Nem foglalkozunk azzal, hogy épp hány hiányzónk van, próbáljuk megoldani az előttünk álló feladatokat mindettől függetlenül. Még egyelőre messze vagyunk attól a játéktól, amit tavaly képviseltünk, de ez ilyenkor teljesen normális, továbbra is tartjuk magunkat a megkezdett irányhoz. Ameddig így tudunk küzdeni, azt hiszem nem lesz gond. Sok sikert kívánok a Siófoknak a folytatásban!”

Anne Mette Hansen: „Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, és nehéz volt a szezon ilyen korai pillanatában egy ilyen erős ellenféllel szemben játszani. Úgy gondolom, mindenkinek nagyon kell vigyáznia a Siófokkal a szezon során.”

Tor Odvar Moen: „Először is szeretnék gratulálni Gábornak és a csapatának, megérdemelték, hogy a mai szoros mérkőzésen nyerjenek. Úgy készültünk, hogy megpróbálunk nyerni a találkozón, de voltak olyan periódusok, amikor azt érzem, még egy kicsit több időre van szükségünk, mint amennyit eddig együtt töltöttünk, hiszen a felkészülési mérkőzéseink jelentősen más hőfokon égtek, mint most, már élesben. Amit tovább szeretnénk vinni a remek kapusteljesítményünkön túl a jövőben, hogy a csapatom a hátrány ellenére is igazi csapatként együttműködött és vissza tudott térni.”

Szikora Melinda: „Szeretnék én is gratulálni a Győr csapatának, s szeretném megköszönni edzőmnek a belém vetett bizalmat. Úgy gondolom, az első 10-15 percet leszámítva büszkék lehetünk a teljesítményünkre, azt hiszem, akko kissé izgultunk, talán ebben Nerea Pena hiányzása is benne volt, de nem szeretném erre fogni. A második félidőben örülök, hogy sikerült kicsit megszorongatnunk a Győrt.”