A K&H női kézilabda liga 8. fordulójában az MTK Budapest együttesét fogadtuk az Audi Aréna Győrben. Az első félidei három gólos előny a második játékrészben 17-re nőtt, köszönhetően a remek kapusteljesítménynek és a kiváló csapategységnek.
Végeredmény: 38-21

1.félidő
A győri lányoknál Leynaud kezdett a kapuban, Puhalák, Amorim, Oftedal, Brattset, Nze Minko és Bódi álltak fel a kezdősípszóhoz.
A mérkőzés első találatát Oftedal egy test melletti bombával szerezte meg. Nze Minko után vendégoldalról Tóth, Szabados és Fekete talált be, Dakos folytatta a sort (2-4). Nze Minko gólja mellé egy kétperces társult Mihálffy-nak. Nze Minko gyorsan robogott végig a pályán, majd egy trükkös megoldást választott. Szabados is feliratkozott a gólszerző listára, majd Fekete is szerzett még egy találatot. Puhalák első találata után a vendég hétméterest Tóth értékesítette. Dávid-Azari duplázott és négy gólos hazai hátránynál Danyi Gábor kikérte első idejét. Hansen is a pályán, és hamar be is mutatkozott egy szép átlövés góllal, majd ezt a következő támadásban meg is ismételte. Dakos és Brattset eredményes befejezése után Golovin Vlagyimir is kikérte első időkérését. Brattsettel szemben elkövetett súlyos szabálytalansága következtében piroslappal büntették Mihalffyt a játékvezetők. Oftedal és Nze Minko gyors egymásutánban talált be és nekik köszönhetően 10-10 lett az eredmény. Nze Minko szemfüles labdaszerzésének köszönhetően félpályáról lőhetett a vendégek üres kapujába. Dakos után Hansen és Amorim találatával átvettük a vezetést (13-11). Tóth hétméteresből ejtett Kissnek. Puhalák szélről cunderrel örvendeztette meg a hazai szurkolókat. Szabados által kiharcolt hétméterest Tóth értékesítette. A folytatásban Hansen, Dávid- Azari, Tóth, Faluvégi és Brattset alakította tovább az eredményt. Leynaud a félidő végéhez közeledve egyre jobban védett a kapuban. Amorim talpról bombázott egyet, több találat már nem született az első 30 percben.
A félidei szünetre 18-15 eredménnyel vonulhattunk.
Félidei eredmény: 18-15

2.félidő
A második félidő első találatát Amorim szerezte. Kétperces kiállítást kapott Tóth a negyedik percben, így emberelőnyben támadhattunk, ezt jól kihasználva Nze Minko bújt be a védők között és lőtte meg a maga hatodik gólját. Kapunkban Kiss védett nagyokat a második félidő elején. Fodor szélről a hosszú alsó sarokba lőtte a labdát, megszerezve ezzel a 21. hazai találatot (21-15). Amorim bomba átlövésével tapsoltatta meg a hazai szurkoló gárdát. Sorozatban a negyedik. hazai gól után Golovin Vlagyimir kikérte a második időkérését. Ezután Fodor labdaszerzésének köszönhetően támadhattunk és Oftedal megszerezhette következő találatát. Fodor újabb labdaszerzését Edwige értékesíthette lerohanásból. Horváth meglőtte a vendégek első találatát a második félidő 13.percében. Fodor, Tóth, Dakos és Hansen találatai után ismét emberelőnyben voltunk. Edwige nagy viaskodás után betalált a kapuba (27-18). Dakos ötödik gólja után, Knedlikova is megszerezte a maga első találatát. Tóth és Hansen akció találata után, Oftedal büntetőből volt eredményes. Remek összjátéknak köszönhetően Edwige talált be a mérkőzés vége előtt tíz perccel (31-20). Danyi Gábor a magabiztos előny birtokában, ellátta még néhány jó tanáccsal a tanítványait egy időkérés erejéig, ezután Brattset beállóból talált be a kapuba. Kiss bravúrosan védett, éjjenzésre késztetve ezzel a közönséget. Knedlikova szélről a rövidbe varrta be a labdát, majd Hansen talált be hétméteresből. Vendég időkérés következett, bő hat perccel a mérkőzés vége előtt. Knedlikova harmadik gólját lőtte, kifogva ezzel Győrin. Danyi Gábor sem hagyhatta veszni harmadik időkérését, így négy perccel a lezáró sípszó előtt kikérte. Oftedal értékesített hétméteresével 36-20-ra módosult az állás. Sorban érkeztek az eredményes büntetők a győri lányoktól, legutóbb Hansen talált be, ezzel megszerezte nyolcadik találatát. Végül Gerháth és Fodor szóltak még bele a találkozó eredményének kialakításába.
Végeredmény: 38-21

Hivatalos nézőszám: 2279 fő

Golovin Vlagyimir: „Elsősorban gratulálni szeretnék a Győrnek a győzelemhez! Az első félidőben lehetett örülni az eredménynek, betartottuk, amit megbeszéltünk és el is hittük, hogy meg tudjuk csinálni. A második félidőben a lelkesedésünk is csillapodott, sok ziccer kimaradt, a védekezésben sem sikerült megoldanunk, amit kellett volna.”

Tóth Eszter: „Szeretnék először gratulálni a Győrnek, egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidei eredménnyel nagyon elégedett vagyok, a második félidőben viszont Kiss Éva remekül védett és nekünk sem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy szerettünk volna.”

Danyi Gábor: „Nekem inkább a második félidő tetszett jobban – a nagyon szimpatikusan és felszabadultan játszó MTK kihasználta a dekoncentráltságunkat az első játékrészben. Tudtunk gyakorolni különféle variációkat, egy picit túlzónak érzem a második félidei eredményt, Kiss Évi közel 60%-os teljesítménye nagyot lendített a játékon. Sok sikert kívánok az MTK-nak!”

Fodor Csenge: „Először is gratulálok az MTK-nak, az első félidőben nagyon megnehezítették a dolgunkat. Örülök, hogy a második félidő viszont úgy alakult, ahogy szerettük volna.”