A K&H női kézilabda liga 5. fordulójában hosszú útnak vágott neki címvédő együttesünk, a Győri Audi ETO KC. A bajnoki összecsapás első félidejének játékán talán épp az utazás fáradalmai ütköztek ki, azonban a második játékrészben egyre inkább kezünkbe vettük az irányítást és a végére 11 gólos különbséggel zártunk.
Végeredmény: 19-30

1.félidő
Fehér mezben a kezdéshez a Puhalák, Amorim, Oftedal, Bulatovic, Edwige és Bódi sor állt fel, kapunkban Leynaud kezdett.
Barján találatával kezdődött a találkozó, Oftedal büntetőből egyenlített. Mézes is gyorsan feliratkozott a gólszerzők közé, majd Vukajlovic és Bódi következett (3-2). Leynaud jó formában kezdte a mérkőzést, nyolc perc elteltével Oftedal és Edwige labdaszerzésének köszönhetően már 3-4 szerepelt az eredményjelzőn. A tizedik percbe lépve Leynaud hárította Marincsák büntetőjét – a hazaiak vezetőedzője élt is első időkérési lehetőségével. Kopecz egyenlítő találatára Bulatovic válaszolt, majd Kovács labdaszerzést követően roboghatott végig (5-5). Vukajlovic góljával a Békéscsabánál volt ismét az előny a 13. perc végéhez közeledve – Danyi Gábor sem várt tovább első időkérésével. A lila mezes hazaiak kapusa, Balog is jó napot fogott ki, ám a kapuját érintő néhány perces gólcsendet Bódi szélről hamarosan megtörte (6-6). Kopecz büntetőből, Bulatovic, Marincsák és Hansen akcióból tudott eredményes lenni, mikor is már csak bő tíz  perc volt hátra az első játékrészből. Barján begyűjtötte a találkozó első kétperces kiállítását – az emberelőnyt kihasználva Puhalák jóvoltából vissza is szereztük az előnyt, majd Kopecz és Hansen következett (9-10). Brattset ellen elkövetett szabálytalanságáért Bottó két percre a kispadra kényszerült leülni, a kiharcolt hétméterest pedig Hansen értékesítette – az összecsapáson először nőtt kettőre a vendég előny. Három perccel a félidei szünet előtt Amorimot is kiállítással büntették a játékvezetők. Nze Minko átlövésből, Marincsák talpról talált be. Mézes látványos szabálytalanságot követett el a ziccerbe került Faluvégi ellen, így kiállítása miatt a hazaiak már biztosan emberhátrányban vágnak neki a második félidőnek. Oftedal sikerrel vette a kiharcolt büntetőt, így háromgólos előnnyel mehettünk pihenni.
Félidei eredmény: 10-13

2.félidő
A második harminc perc első találatát Kopec szerezte, majd Oftedal és Amorim gyarapította tovább a győri gólok számát, ennek köszönhetően a 34. percben négygólos előnyre tettünk szert. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban, a 40. percben Oftedal szemfüles labdaszerzését követően már öttel is vezettünk (16-21). Amorim talpról elengedett bombájával elkezdett nyílni az olló, Fodor lerohanás-góljával már hétgólos előny birtokában játszhattak tovább fehér mezes kedvenceink (16-23). Bulatovic és Edwige is hozzátették a magukét, majd ismét Fodor következett – 16-26-nál a hazai vezetőedző, Horváth Roland ismét az időkérést jelző tábláért nyúlt. Több mint hatperces békéscsabai gólcsendet tört meg Kukely a maga első, csapata 17. találatával. Kopecz faragott a hátrányon bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt, majd Hansen hatalmas bombát engedett el a hazai kapuba. Nze Minko találata után Danyi Gábor időt kért. Fodor és Mézes folytatták a gólgyártást (19-29). Kukely harcolt ki büntetőt, azonban Vukajlovic lövését Kiss hatástalanította. Puhalák beállóból szerzett találatára már nem érkezett válasz, így 19-30-as végeredménnyel zárult a találkozó.
Végeredmény: 19-30

Danyi Gábor: „Szeretnék gratulálni a Békéscsabának, hiszen ez a játék, amit ma játszottak, nagyon kiváló volt és remélem beérik a munkájuk gyümölcse. Az első félidőben nem nagyon tudtunk jelentősebb előnyre szert tenni, a második játékrész elején sikerült gyors és könnyű gólokat szereznünk, talán ott fáradt kicsit bele a hazai együttes.
További sok sikert kívánok nekik!”


Kiss Éva: „Szeretnék én is gratulálni a Békéscsabának! Nagyon jól tartották magukat az első félidőben, a második harminc percben sikerült egy nagyobb előnyre szert tennünk.”

Horváth Roland: Köszönöm a gratulációt és én is szeretnék gratulálni a Győrnek. Voltak biztató momentumok a játékunkban, olykor remekül tudtunk válaszolni a góljaikra, remek védekezések is voltak játékosaim részéről – fontos, hogy minden héten kicsit előrébb tudjunk lépni. Szeretnék további sok sikert kívánni a Győrnek és jó utat hazafelé!”