A BL-csoportkör harmadik fordulójában utunk ezúttal Szlovéniába vezetett, az RK Krim Mercator Ljubljana otthonában vendégszerepeltünk. Az első félidő alacsonyabb hőfokú játékot hozott, azonban Kiss kapunkban nyújtott remek teljesítményének és Amorim jó helyzetkihasználásának köszönhetően sikerült négygólos előnyre szert tennünk a szünet előtt. A második játékrészben azonban begyújtottuk a rakétákat és markánsan a kezünkbe vettük az irányítást, melynek a két pont megszerzése lett a jutalma. Külön öröm, hogy a térdsérülését követő hosszú rehabilitáció után Amanda Kurtovic is megszerezte első találatát zöld-fehér színekben.
Végeredmény: 21-33

1.félidő
Zöld-fehér mezes kedvenceink a Fodor, Oftedal, Amorim, Brattset, Hansen és Bódi felállásban kezdték szlovéniai vendégszereplésüket, kapunkban Kiss foglalt helyet.
Amorim kezdte meg a gólgyártást a sikertelen szlovén támadás után, majd Kiss parádés mozdulattal hárította az első hazai büntetőt. Hansen betörésből szerezte meg a második találatunkat, majd néhány perces gólcsend következett, melyet a hetedik perc végéhez érve Amorim tört meg (0-3). Klemencic jóvoltából megszületett az első hazai találat is, válaszul Bódi is feliratkozott a gólszerzők listájára (1-4). Zulic talpról engedett el egy lövést a jobb felső sarokba, Kojic szélső találatával pedig egyre zárkóztak a szlovénok. Amorim duplázott átlövésből, majd Zulic és Oftedal következett közeledve a félidő feléhez (4-7). Emberhátrányban folytathatta a játékot a hazai együttes Varagic kiválásával. Oftedal helyett Nze Minko a pályán nálunk, ő adta az assist-ot Hansen újabb góljához. Varagic ziccere után Amorim harcolt ki büntetőt, amelyet Hansen sikerrel értékesített is. Bő tíz perccel a félidei szünet előtt Amorim már ötnél járt (5-10). A folytatásban Klemencic, Bulatovic és Baric talált be, a kissé akadozó vendég játékot vezetőedzőnk megtörve, 7-11-nél élt is első időkérési lehetőségével. Kiss újabb hétméterest védett, Fodor szélről talált be. Az utolsó két percben Baric, Nze Minko és Zulic volt eredményes, így 9-13-ra módosult az állás az első harminc perc leteltével.
Félidei eredmény: 9-13

2. félidő
Danyi Gábor forgatott a keretén a második félidőre – a kapuban Leynaud, a széleken pedig Puhalák és Faluvégi.
Van Kreij szerezte a második játékrész első találatát, majd Amorim szépségdíjas passzt adott a beállóban várakozó Brattsetnek, ezzel 10-14 szerepelt az eredményjelzőn. Baric szélről faragott csapata hátrányán, majd Puhalák is bemutatkozott. Oftedal szemfüles labdaszerzését követően három szlovén játékost hagyott maga mögött és bombázott az ellenfél kapujába. Klemencic beállóból talált be, Oftedal újabb gólja után pedig Amorim kényszerült leülni a kispadunkra a játékvezetők döntése értelmében. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban – Zulic, Nze Minko, Klemencic, Brattset, ismét Zulic, majd Oftedal és Amorim talált be gyors egymásutánban (15-22). Beindult a gólgyártó gépezet mindkét oldalon, 12 perc elteltével 17 találat esett – hétgólos előnyünk, mely a mérkőzésen az eddigi legnagyobb különbségnek számít, időkérésre késztette Uros Bregart a 42. perc derekán. Hansen megállíthatatlannak bizonyult és három emberen keresztül verekedte be magát az ellenfél hatosáig, majd egy nagy bombát engedett el. Faluvégi szélről szerzett találatával kilencet tett közé (16-25). Varagic szépített, Klemencic pedig Knedlikova ellen elkövetett szabálytalansága miatt gyűjtött be egy kétperces kiállítást. Varagic értékesített büntetője következtében hétgólos előnnyel fordultunk az utolsó tíz percre. Nze Minko átlövésből talált be, majd a kiharcolt hétméterest a hosszú sérüléséből visszatérő Amanda Kurtovic értékesítette, hatalmas mosollyal az arcán konstatálva, hogy megszerezte első találatát győri színekben. Nze Minko, Varagic, Knedlikova, Cerovak és Bulatovic folytatta (20-30). Cerovak átlövésből, Edwige beállóból volt eredményes. Nze Minko labdaszerzést követően roboghatott végig a pályán és szerezte meg a maga ötödik, majd ugyanilyen forgatókönyvvel a hatodik találatát.
Végeredmény: 21-33