Az RK Krim Mercator Ljubljana elleni szombat esti BL-összecsapással bezárólag immár a csoportkör megmérettetéseinek felénél járunk. Igaz, ez még „csak” a nemzetközi versenysorozat kezdeti szakasza, zöld-fehér mezes lányaink azonban máris megdöntöttek két klubrekordot, s mi több, az ezidáig nyújtott százszázalékos mérleg mellett a statisztikai adatok is önmagukért beszélnek.
Nézzünk egy rövid elemzést!

MEGDŐLT KLUBREKORDOK
Csapatunk, a címvédő, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC együttese nem váratta sokáig szimpatizánsait, az európai klubkézilabdázás legnívósabb versenysorozatának második fordulójában hamar klubtörténelmet írt. Az újonc cseh DHK Baník Most otthonában vívott csoportkörös összecsapáson aratott 46-21 arányú győzelemnek köszönhetően Stine Oftedal vezérletével megdőlt klubunk BL-mérkőzésen LEGTÖBB LŐTT GÓLjának és a valaha volt LEGNAGYOBB ARÁNYÚ GYŐZELMÉNEK rekordja. Norvég irányítónk tíz góllal járult hozzá a sikerhez, mely önmagában is fantasztikus teljesítmény – nem is véletlen, hogy a forduló sztárjai közé választották a szakértők –, azonban Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen és Estelle Nze Minko is szépen szolgáltatták a gólokat az elmúlt időszakban.

A házi BL-góllövőlista élén három forduló után Eduarda Amorim (19), Stine Oftedal (18) és Anne Mette Hansen (17) foglalnak helyet.
Csak így tovább, lányok!

MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁK
A D csoportban szereplő közvetlen, illetve az A, B és C csoportban szereplő ellenfeleink eredményeit figyelembe véve a BL-csoportkör első három fordulójában nyújtott teljesítményünk mindenképp pozitív tendenciát mutat, ugyanis három mérkőzés után a lőtt gólok számának rangsorát vezetjük, míg a kapott gólokat tekintve szintén az élmezőnyben foglalunk helyet, már ami a legalacsonyabb számokat illeti.

LŐTT gólok száma:

  1. Győri Audi ETO KC (114 gól)
  2. Metz Handball (112 gól)
  3. Brest Bretagne HB (107 gól)

KAPOTT gólok száma:

  1. CSM Bucuresti (64 gól)
  2. Győri Audi ETO KC (65 gól)
  3. Team Esbjerg (72 gól)

A maximálisan megszerezhető 6 pontból sikerrel begyűjtöttük mindet, hasonló eredménnyel a francia Brest Bretagne HB csapata dicsekedhet a C csoport élén.

Az A és a B csoport élharcosai – Metz Handball és CSM Bucuresti – egy pontot veszítettek csoportkörös ellenfeleik ellen egy-egy döntetlennek köszönhetően.

Természetesen a fent említett adatokból nem kell messzemenő következtetéseket levonnunk, hiszen még nagyon is a kezdeti szakaszában járunk a versenysorozatnak, azonban mindezekre támaszkodva bizakodva tekinthetünk előre, hiszen a visszavágók még csak most következnek!
Ráadásul, a fennmaradó három találkozóból kettőt hazai pályán, az Audi Aréna Győrben vívunk – november 2-án az RK Krim Mercator Ljubljana csapatát, majd november 17-én a nagy meglepetéseket okozó újoncokat, a jelenleg egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel csoportunk második helyén szereplő DHK Baník Mostot fogadjuk.
(November 13-án pedig igazi rangadószámba megy és komoly izgalmakat tartogat a Debrecen elleni magyar bajnoki forduló is!)

A 2019-es esztendő végéig mindössze három alkalommal nyílik lehetőségük, hogy hazai pályán szurkolhassanak a győri lányoknak – legyenek résen, még nem késő beszerezni belépőiket!

Jegyvásárlással kapcsolatban bővebb információt weboldalunk JEGYINFÓ felületén találnak!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!