Az első három fordulót hibátlanul zárta csapatunk a DELO WOMEN’S EHF CHampions League csoportkörében. A Danyi Gábor vezette zöld-fehérek hasonló folytatásban reménykedtek hazai pályán a szlovén RK Krim Mercator ellen, ennek fényében kezdték az összecsapást mieink. Az első percekben ellentmondást nem tűrően játszott csapatunk, a kezdeti lendület később alábbhagyott és 13-13-as döntetlen állással vonulhattak pihenőre a felek. A második játékrészben végül kijött a két csapat közötti különbség és a zöld mezes hazaiak itthon tartották a két pontot (31-26).

1.félidő

A mieink a Kiss-Fodor-Bulatovic-Amorim-Edwige-Nze Minko-Brattset-Bódi összeállításban kezdték a mérkőzést. A labdát az RK Krim Mercator indította útjára. A szlovén csapat szerezte a találkozó első gólját is a 2. perc végén (0-1). Nem maradt sokáig a vendégeknél az előny, Amorim majd Bódi talált be (2-1). Az első kétperces kiállítást is a szlovénoknál könyvelhették el a bírók. Az Nze Minko lerántásáért megítélt hétméterest Oftedal értékesítette (4-2). A játék a következő percekben a remek védekezésünkről és gyors ellentámadásainkról szólt. Lerohanást követően Nze Minko, majd Fodor volt eredményes (7-2). Jött is az első időkérés vendég részről. Kiss úgy tűnt, ott folytatja, ahol az előző mérkőzéseken abbahagyta, egy remek hetesvédéssel vétette észre magát a publikummal. A csapatunkra nehezedő kezdeti nagy nyomás alábbhagyott az időkérést követően, a játék kiegyenlítettebbé vált, s három gólra zárkózott a pink mezes szlovén bajnok (8-5). A 14. percben ismét emberelőnybe kerültek a mieink, azonban a differenciát nem sikerült növelnünk, sőt a vendégek a félidő feléhez érve még faragtak is a különbségből (8-6). Az ellenfél folyamatosan zárkózott fel, talán emiatt kezdte el Danyi Gábor vezetőedző forgatni a csapatát. Edwige helyett Brattset, Nze Minko helyett Oftedal érkezett a pályára. A 19. perc végére újra meccsnullra állt a két együttes egymással. Egészen a 23. percig kellett várni, amíg sikerült újra bevenni a vendéglátók kapuját, Bódi értékesítette a ziccerét (9-9). Az első játékrész utolsó öt percét 11-10-es előnnyel kezdtük meg, Bulatovic találatának köszönhetően. A félidőt Knedlikova gólja, valamint Kiss védése zárta (13-13). 

Félidei eredmény: 13-13

2.félidő

A szünetet követően az eddigi változtatásokat a Fodor-Puhalák és a Kiss-Leynaud csere követte.  Francia kapusunk rögtön munkába vetette magát és ziccert hárított. A folytatásban két átlövés gólt láthatott a csordultig megtelt Audi Aréna Győr közönsége (14-14). A két csapat felváltva avatta fel a kapusokat. Az elmúlt percekben inkább a támadójátékban csillogtatták tudásukat a felek (17-16). A 35. percben Brattset szerzett gólt beállóból, majd a találkozón már az ötödik gólját szerző Oftedal lerohanás gólja örvendeztette meg a hazai szurkolókat (19-16). A vendégek nem hagyták magukat, rendre válaszolni tudtak a mieink góljaira így lényeges különbség nem alakult ki a találkozó ezen szakaszához érve (21-19). Támadásban sok hiba jellemezte az ETO játékát, míg védekezésben az Amorim-Brattset-Hansen alkotta belső hármast többször sikerült megtréfálniuk a szlovénoknak (21-20). Kezdtünk már tanácstalanná válni támadásban, amikor Amorim testi erejét kihasználva harcolt ki újabb hétméterest. A büntetőt a sérüléséből nemrég felépült győri csapatkapitány, Görbicz értékestette. Hansen, majd Nze Minko bombája, valamint Leynaud védése eredményezte a nagyobb különbséget, így az utolsó tizenöt percet három gólos előnnyel kezdték meg Hansenék (24-21). Norvég irányítónk, Oftedal lövései ellen ma sem volt ellenszer, a szlovén kapus egymás után szedhette ki a labdát a hálóból. (27-23). Nyolc perc volt hátra, amikor kezdett eldőlni látszani a találkozó. A vendégek szemmel láthatóan elkészültek erejükkel, hibáikat a hazaiak rendre góllal büntették (28-23). Az játékidő utolsó öt percében kijött a két csapat játékoskerete közötti különbség és végül a hazaiak a harminc gólt ezen a meccsen is átlépve, négy góllal verték szlovén riválisukat (31-26).

Végeredmény: 31-26

Nyilatkozatok:

Danyi Gábor: „Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, hiszen jó teljesítményt nyújtottak! Azután ahogy elkezdtük a mérkőzést megmutatkozott, hogy a szlovénoknak abszolút van tartásuk. Mindenki azt akarta, hogy gólrekordot döntsünk a mai mérkőzésen. Ez nem így lett, de én örülök neki, hogy egy ilyen szituációban is meg tudtuk mutatni erőnket. A második félidőben elsősorban hosszabb cserepadunknak köszönhetően fel tudtuk őrölni a Ljubljanát. Azt gondolom, az ilyen meccsekből tudunk tanulni, és ezt tudjuk kamatoztatni a jövőben.”

Jana Knedlikova: „Első körben szeretnék gratulálni az ellenfélnek, remek teljesítményt nyújtottak. Ma nem a legjobb napot sikerült kifognunk. Nagyon sokat küzdöttünk, és pozitívumnak tartom, hogy egy gyengébb játék mellett sikerült megnyernünk a mérkőzést.”

Uros Bregar: „Tudtuk az első mérkőzés után, amit Ljubljanában játszottunk, hogy kemény mérkőzés vár ránk Győrben. Kicsit megijedtem a Győr kezdését követően, hiszen nagy tempóban kezdték a mérkőzést. Összeségében elégedett vagyok, hiszen „csak” öt gólos vereséget szenvedtünk. Ezutón szeretnék gratulálni az ETO-nak, egy jó meccset játszottunk.”

Nina Zabjek: „Tudtuk, hogy Győr az egyik legjobb csapat Európában. Úgy vélem, nagyon boldogok és elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel. Örömteli, hogy a saját játékunkat tudtuk játszani és megnehezítettük ellenfelünk dolgát. A győzelemhez viszont gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!”