A K&H női kézilabda liga 9. fordulójában „megyei rangadó”-ra került sor, ugyanis soron következő ellenfelünk a Mosonmagyaróvár együttese volt. Már az idegenbeli összecsapás első félidejében magabiztos előnyre tettünk szert, s a félidei tízgólos előnyünk a hatvanadik perc végére 14-re nőtt.
Végeredmény: 21-35

1.félidő
Leynaud foglalt helyet a kapunkban az első játékrész kezdetén, a félpályánál pedig Faluvégi, Nze Minko, Oftedal, Brattset, Hansen és Görbicz sorakozott fel.
Már a mérkőzés kezdetén hamar emberhátrányba került a hazai együttes Tilinger kiállításának köszönhetően, szabálytalanságát Faluvégivel szemben követte el. Görbicz hétméterese a felső lécről pattant ki, ziccerből Oftedal viszont már betalált (0-1). Popa átlövésének kipattanóját Faluvégi szedte össze és indította Edwige-t, aki megszerezte a második találatunkat. Katona büntetőből szépített a negyedik perc derekán, húzást követően azonban Faluvégi is feliratkozott a gólszerzők listájára, majd Nze Minko következett. Hajtai begyűjtött egy kétperces kiállítást, majd egy időre a kapusok kerültek főszerepbe remek teljesítményüknek köszönhetően. Oftedal újabb találata után időt kért a házigazda Mosonmagyaróvár. Faluvégi, Popa, Katona és Brattset folytatta a sort, majd Hansen, Popa és Hudák volt eredményes – a 15. percben így 5-8 szerepelt az eredményjelzőn. Nze Minko labdaszerzést követően roboghatott végig a pályán – Bognár Róbert vezetőedző heves tiltakozását kétperces kiállítással „díjazták” a játékvezetők. Oftedal villámgyorsan az ellenfél hatosánál termett és értékesítette helyzetét, Tilinger átlövésből faragott csapata hátrányán. Amorim is a pályán, s bő tíz perccel a félidei szünet előtt meg is szerezte első találatát – majd mindezt kiállítása követte, a játékvezetők védekezését ítélték szabálytalannak (6-11). Bulatovic is bemutatkozott, majd Popa kiállításával emberhátrányba kerültek a hazaiak. Oftedal és Nze Minko neve mellé jegyezhettük fel az újabb találatokat – öt perccel az első játékrész vége előtt kilencgólos előnyünk volt (6-15). Leynaud fantasztikus napot fogott ki, remek százalékkal hárította a kapuja felé érkező lövéseket. Bulatovic klasszikus átlövésgóljára De Souza válaszolt, Nze Minko ismét betalált, ezzel pedig magabiztos tízgólos (7-17) előny birtokában vonulhattunk az öltözőbe.
Félidei eredmény: 7-17

2.félidő
Danyi Gábor Kisst küldte kapuba Leynaud helyére, míg balszélen Puhalák, jobbszélen Knedlikova kezdte meg a második harminc percet.
Lancz – Brattset kiállításával együtt – harcolt ki büntetőt a második játékrész kezdetén, azonban Katona nem tudott túljárni Kiss eszén, kapusunk remekül hárította a próbálkozást. A kipattanót összeszedve ismét a hazaiak támadhattak és az újabb kiharcolt hétméterest Tilinger már értékesíteni tudta. Edwige duplázott (8-19), Horváth beállóból szépített, Oftedal lábmunkáját pedig lehetetlenség volt lekövetni, úgy ment el védője mellett. Nze Minko labdát szerzett és végigrobogott a pályán, majd Hajtai is hasonlóképp tudott eredményes lenni. Gyimesi Amorimmal szemben elkövetett szabálytalanságáért érdemelt kétperces kiállítást. Edwige szemfüles labdaszerzést követően szerezte meg a maga negyedik, csapata 22. találatát tíz perc elteltével (10-22). Tilinger, Knedlikova, Lancz gyarapították együttesük gólszámát a folytatásban, s a sérüléséből egyre több játékperccel visszatérő Kurtovic is megszerezte első bajnoki találatát zöld-fehér mezben (12-25). Knedlikova, Amorim, majd ismét Knedlikova talált be a második félidő feléhez érkezve – Hajtai szépített szélről. Oftedal villámgyors cseleket mutatott be és máris az ellenfél hatosánál találta magát, ahonnan hatalmas bombát engedett el Dányi kapuja felé. Popa átlövése utat talált a kapunkba, majd a mosonmagyaróvári tréner második időkérési lehetőségét is kihasználta. Hansen parádésan verekedte át magát a hazai védőkön, s passzát összeszedve Brattset harcolt ki hétméterest, amit Görbicz sikerrel értékesített (14-29). Hansen szenzációs cundert mutatott be szélről, majd Hajtai szépített. Brattset beállóból, Popa betörésből, Domokos lerohanás végén talált be. Puhalák szélről villant szűk öt perccel a mérkőzés vége előtt, majd Kellermann büntetőt értékesített (18-32). A végjátékban Bulatovicnak, Edwigenek, Kellermann-nak, Bardinak, Hansennek köszönhetően felváltva estek a találatok és 21-35-ös győri győzelem született.
Végeredmény: 21-35

 

Danyi Gábor: „Az egész mérkőzést az határozta meg, ahogy elkezdtük, nagyon koncentráltak voltunk és megadtuk a tiszteletet a Mosonmagyaróvárnak. Védekezésben nagyon fókuszáltunk és az első negyed órára már ki is alakult egy 4-5 gólos előny, ami megadta az alaphangot. Nagyon magabiztos előnyt tudtunk kiharcolni, ami folyamatosan növekedett. Próbáltam mindenkinek kellő játéklehetőséget adni, fantasztikus volt a hangulat.”

Amandine Leynaud: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, teljesen egyetértek Gáborral. Ez egy nagyon jó alapot adott nekünk és könnyebb volt jó tempót diktálni. Remek hangulatban tudtunk ma itt pályára lépni, nagyon élveztem a játékot. Nagyon fontos, hogy sikerült ezt a mérkőzést most megnyernünk, a BL miatt dupla terhelés alatt vagyunk, de ilyen győzelmek mindig jól esnek.”

Bognár Róbert: „Először is gratulálok az ETO-nak! Az első harminc percben nagyon megilletődöttek voltunk, még úgy is, hogy nyilván mindenki tudja, hogy más célokért küzdöttünk. Pár apró dolgot beszéltünk meg, hogy mit gyakoroljunk, melyeket az első félidőben nem nagyon sikerült megvalósítanunk, az utolsó 15 perc viszont már tetszett.”

Bardi Fruzsina: „Először is gratulálok az ETO-nak! Kicsit félénken kezdtünk, sok hibával játszottunk, de az volt a célunk, hogy a jövő heti mérkőzésünkre minél jobban fel tudjunk készülni.”