Csapatunk a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a svéd, IK Savehof vendégeként lépett pályára. Az első félidőben kicsit lassan indult be a győri gépezet, de végül hétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre a mieink. A második játékrészben tovább növelték a győri zöld-fehérek az előnyt és könnyed játékot mutatva szerezték meg zsinórban az ötödik győzelmüket a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportkörében. Végeredmény: 27-36 (12-19)

 

1.Félidő

A mieink a Kiss-Bódi-Amorim-Brattset-Nze Minko-Hansen-Fodor összeállításban kezdték a mérkőzést. A labdát a hazai csapat indította útjára. A mérkőzés eleje rengeteg technikai hibát hozott, támadásban rendre belehibáztak a csapatok vagy épp a kapusok voltak jó helyen és védtek bravúrral. A találkozó első góljára egészen az 5. perc végéig kellett várni, ekkor a hazaiak hétméteresből vették be Kiss Éva kapuját (1-0). Azonban nem volt sokáig a svédeknél az előny, hiszen Oftedal, majd Fodor góljaival gyorsan átvettük a vezetést (1-2). Itt nem volt megállás, Kiss Éva védéseinek és támadásban elsősorban Amorim kombinatív játékának köszönhetően a 10. perc végére 1-4-re álltak a felek. A találkozó ezen szakaszán a játék kiegyenlítettebbé vált, és főként a gyors gólok jellemezték (5-7). A 15.percben időt kértek a hazaiak, hogy rendezzék soraikat. Az időkérés utáni időszakot Nze Minko átlövés gólja indította (5-8). Tizenhárom perc volt hátra az első félidőből, amikor Hansent küldték ki a játékvezetők lerántásért (6-9). Az emberhátrányos szituációból egy-egy gólt szerezve jött ki az együttesünk, így az eredmény lényegileg nem változott (7-10). Ezután Edwige kapott egy káprázatos bejátszást és ugrasztotta talpra a szépszámú vendég tábort (7-11). Az első játékrész utolsó harmadát négy gólos előnnyel kezdték meg a mieink (8-12). Mindeközben Danyi Gábor elkezdte forgatni csapatát, Bulatovic érkezett Oftedal helyére (9-14). Az ETO támadásban szebbnél-szebb akciókat vezetett és ezekből szerezett nagyon értékes gólokat, amivel szép lassan növelte a különbséget. A 28.perc végére az eddigi legnagyobb különbség állt be a két csapat között (11-18). A differencia a szünetre már nem változott, így hétgólos zöld-fehér vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek (12-19).

Félidei eredmény: 12-19

 

2.Félidő

A második félidőre Danyi Gábor több helyen is változtatott. Kapuba Kisst-Leynaud, szélen Bódit-Faluvégi, míg Fodort-Görbicz váltotta. Az első félidőhöz hasonlóan meglepően sok hibával kezdték a második etapot is a felek. Leynaud hétméteres védéssel mutatkozott be, míg Brattset ott folytatta, ahol abbahagyta és magabiztosan értékesítette ziccerét (12-20). Leynaud káprázatosan védte kapuját, ebből rohantunk és rendre gólt lőttünk, amivel már a második félidő korai szakaszában kialakítottuk a tíz gólos különbséget ellenfelével szemben (12-22). Jöhetett a szurkolók által nagyon várt rászámolás. A két csereember is betalált, Görbicz hetesből, majd Faluvégi szélről volt eredményes (13-24). A hazaiak becsülettel küzdöttek és igyekeztek jobban nem elengedni a címvédő fehér mezes csapatot (15-26). A svédek vezetőedzője ezt próbálta meg hangsúlyozni csapatának újabb időkérésénél. Ezután Hansen percei következtek, varázslatos átlövéseivel mattolta többször a svédek kapusát (18-28). Óriási rohanásba kezdtek a csapatok, gyakorlatilag nem láthatott a publikum egy felállt fal elleni támadást sem. Erről a győriek részéről Oftedal, valamint Kurtovic gondoskodott (20-30). Danyi Gábor a 45.percig nézte szép szemmel, hogy csapata nem lépett ki a svéd átlövésekre, ekkor, hogy rendezze a sorokat, kikérte idejét (21-30). Az időkérés utáni támadás hozta el a mérkőzés legvarázslatosabb pillanatát, amikor Oftedal elnézős passzát szedte össze beállós honfitársa Brattset és váltotta gólra (21-31). Az utolsó tíz percet magabiztos tíz gólos előnnyel kezdte együttesünk, a svédek pedig az utolsó időkérésüket kihasználva próbálták megtörni Görbiczék lendületét (22-32). A felek felváltva zörgették meg egymás kapuját. Öt perc volt már csak hátra a mérkőzésből, amikor a lényegi kérdések már eldőltek, a kérdés már csak az volt, eléri-e csapatunk a 40 gólos határt (24-36). Ezt végül nem sikerült elérni, azonban a győzelem nem forgott veszélyben és csapatunk könnyed játékkal gyűjtötte be a két pontot az IK Savehof vendégeként (27-36)

Végeredmény: 27-36

 

Nyilatkozatok

Danyi Gábor: „Az volt a célunk, amikor idejöttünk, hogy játszunk egy nagyon jó mérkőzést. A svéd csapat az első mérkőzésen, amikor ott volt nálunk, bebizonyították, hogy egy nagyon jó csapat. Azt gondolom szép jövő előtt állnak. Az nem volt kérdés, hogy az elejétől kezdve kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Szerencsére mindenkinek tudtam elég játéklehetőséget adni. Egy nagyon sportszerű és jó hangulatú mérkőzés volt. Sok sikert kívánok a Savehofnak a továbbikban!”