Közel 3500 szurkoló előtt léptek pályára zöld-fehér mezes lányaink az év utolsó hazai bajnoki mérkőzésén az Audi Aréna Győrben. Remekül kezdtük már az első félidőt is – 7-0-s vezetést követően tudott először rést találni a védőfalunkon a vendég Debrecen együttese –, a második játékrészben pedig hasonlóan nagy lendülettel játszottunk, gólzáporos mérkőzésen sikerült végül itthon tartanunk a bajnoki pontokat.
Végeredmény: 36-28

A mai keretből Eduarda Amorim betegség miatt maradt ki – ezúton is jobbulást kívánunk Dudának!

1. félidő
A kapunkban Leynaud kezdett, a félpályához pedig a Puhalák, Hansen, Brattset, Oftedal, Nze Minko és Knedlikova kezdősor sorakozott fel a 2019-es esztendő utolsó hazai bajnokiján.
Hansen szerezte a találkozó első gólját, majd szemfüles labdaszerzést követően Knedlikova robogott végig a pályán, így máris 2-0 szerepelt az eredményjelzőn. Az ötödik perc végéig nem talált rést Leynaud kapuján Köstner Vilmos együttese, mikor is már ötgólos előnynél jártunk – a vendégek vezetőedzője élt is első időkérési lehetőségével. Knedlikova duplája után a piros mezes Loki első találatát Kovács szerezte, majd Bordás szépített, mielőtt még Nze Minko újabb bombát engedett el a kapujukba (8-2). A folytatásban az irányítók kerültek főszerepbe, előbb Vámos, majd Nze Minko és Oftedal talált be (12-4). Despotovic hatalmas emelkedést követően átlövésből talált be, labdaszerzést követően pedig ziccert is lőhetett. Vantara-Kelemen szélről faragott a hátrányon. A félidő feléhez érve Puhalák és Despotovic oda-vissza betalált (14-9) – s bő tíz perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor is kikérte első idejét. A gyors lábú Nze Minko és Oftedal begyújtották a rakétákat, s máris hétgólos előnyre tettünk szert (16-9). Tóvizi is megszerezte a maga első találatát a mérkőzésen. Edwige kiállításával emberhátrányban folytathattuk, s a helyzetet még tetézte két kihagyott büntető és Tóvizi újabb sikeres befejezése. Öt perccel az első harminc perc letelte előtt Oftedal ismét megállíthatatlannak bizonyult, egy sikertelen vendég támadást követően lerohanásból növelte tovább csapata gólszámát (17-11). Oftedal újabb bombája után próbált tovább szépíteni a piros mezes debreceni együttes – előbb Bulath büntetőből, majd Arany indulásból talált be (18-13). Oftedal testcselek sorát mutatta be és verte meg lábbal az összes útjába kerülő védőt, hogy immár hatodik gólját is feljegyezhessük. Hansen még egy utolsót villant, így hétgólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.
Félidei eredmény: 20-13

2.félidő
Danyi Gábor a szünetben elvégezte a már szinte megszokottnak nevezhető cseréket – Leynaud helyett Kiss érkezett a kapuba, a széleken pedig Puhalákot Fodor, míg Knedlikovat Bódi váltotta.
A második félidő első gólját Bódi neve mellé hamar fel is jegyezhettük, majd Bordás, Hansen, Kovács és Fodor is betalált (23-15). Kiss és Oguntoye első védéseire is sor került, néhány perc erejéig igazi kapusparádét láthattak a helyszínre kilátogatók. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban: Vantara-Kelemen után Oftedal, Fodor és Bulatovic következett, mellyel sikerült 9 gólos előnyre szert tennünk a 40. perc végéhez közeledve. Kovács szépített, majd Edwige kiállítása mellé egy büntetőt is a vendégek javára ítéltek a játékvezetők, amit Bulath értékesített is. Vantara-Kelemen találatával hatra zárkózott a vendégcsapat, ám Nze Minko nem hagyta ezt szó nélkül. A második játékrész felénél Köstner Vilmos a mérkőzésen másodjára is az időkérést jelző tábláért nyúlt, a játék képe azonban lényegesen ezután sem változott. Görbicz is pályára került, s hamar villant is szélről, majd Hansen, Arany és Edwige folytatták a sort. Karsten találatára Bódi válaszolt remek gyors húzást követően (33-26). A vendégek utolsó időkérésére is sor került hat perccel az összecsapás lefújása előtt. A végjáték alakulásába Karsten, Görbicz, Nze Minko, Vámos szólt bele – Kiss pedig parádés védéseket mutatott be a győri közönség nagy-nagy örömére. Fantasztikus kínai figurával fejeztük be utolsó támadásunkat, melyet Nze Minko juttatott el a vendégek kapujába, ezzel nyolcgólos hazai győzelem született.
Végeredmény: 36-28

Hivatalos nézőszám: 3479 fő

Köstner Vilmos: „Összességében az első hét perc sem volt véletlen, az első félidőben a védekezésünk is faultok nélkül zajlott, érvényesülni tudott a lábmunkából adódó különbség. Sokszor azonban úgy érzem megmutattuk, hogy miért szerepeltünk jól az őszi szezon nagy részében. Voltak kifejezetten szép, dinamikus támadásaink, és igyekeztünk védekezésben is felvenni velük a versenyt – azt gondolom, nem vallottunk szégyent. Szeretnék gratulálni a Győrnek az őszi szereplésükhöz, és további sok sikert!”

Bordás Réka: „Szeretnék gratulálni a Győrnek! Nem sikerült úgy kezdenünk, ahogy szerettünk volna, de úgy gondolom, utána már sikerült felvennünk a tempót, mind a védekezésben, mind a támadásban. Nagyon nagy élmény volt itt játszani.”

Danyi Gábor: „A mérkőzés kezdése megadta az alaphangot, a vendég együttes kissé megilletődötten kezdett. A folytatásban abszolút kiegyenlített volt a játék, próbáltam figyelni arra, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudjak adni. Nagyon dinamikusan és jó tempóban játszott az ellenfelünk, amikor pedig a debreceni fiatalok voltak pályán, nagyon szívet melengető érzés volt. Nagyon sok sikert kívánok a Debrecennek a nemzetközi szereplésükhöz!”

Puhalák Szidónia: „Először is gratulálok a Debrecennek! Az első 10-15 perc megadta az alaphangot, de úgy gondolom, tovább kell vinnünk az első félidei teljesítményünket  egészen a hatvanadik perc végéig.”