Klubunk útjára indította szakmai továbbképzési sorozatát, melynek első állomásán dr. Bartha Csaba – aki klubelnöksége mellett a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője, egyetemi docense – elméleti ismeretekkel igyekezett felvértezni utánpótlásedzőinket, míg Holanek Zoltán, felnőtt csapatunk és a magyar női kézilabda válogatott erőnléti edzője lebilincselő gyakorlati bemutatóban részesítette a kollégákat.

Az „Életkornak megfelelő képzés az utánpótlássportban” c. elméleti, interaktív előadással vette kezdetét november 7-én a délutáni órákban klubunk, a Győri Audi ETO KC által utánpótlásedzőink részére szervezett szakmai továbbképzés első állomása.

„A sporttudomány, azon belül is az élsport egy rendkívül dinamikusan fejlődő tudományterület, ezért is fontos a rendszeres továbbképzés. Ilyenkor alkalmunk nyílik beszélgetni edzőinkkel, hogy hova is kellene eljutnunk, milyen új edzésmódszerek és edzéseszközök jelennek meg nap mint nap. Véleményem szerint az a jó megközelítés, hogy aki nem halad, az lemarad.” – összegezte dr. Bartha Csaba klubelnök a folyamatos szakmai továbbképzés fontosságát. Szakembereink számára ugyanis nagyon fontos, hogy lépést tartsanak az élsport által kínált mindennapos kihívásokkal, s a fiatal tehetségeket egészen sportolói pályafutásuk kezdetétől az alapvető mozgáskészségek tökéletes elsajátítása mellett a legkorszerűbb edzésmódszereknek vessék alá.

Holanek Zoltán erőnléti edzőnk az ifjúsági korosztály játékosainak segítségét igénybe véve gyakorlati bemutatójában az eszközök nélküli, saját testsúlyos erőfejlesztés, valamint az adott feladatok végrehajtása során szükséges hibajavítás rejtelmeibe avatta be az érdeklődő közönséget. „Célunk az volt, hogy erőfejlesztő eszközök nélkül olyan gyakorlatokat mutassunk az edzőkollégáknak, melyek segítségével a gyerekek az egyszerű harmonikus mozgásokat tudják elsajátítani, mint például a guggolás, törzsgyakorlatok, összetett funkcionális gyakorlatok.” – értékelt trénerünk.

A szakmai továbbképzésről rövid videós összefoglaló anyag is készült:

A folyamatos tanulás és fejlődés jegyében, s mindemellett az első előadássorozatot övező pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a jövőben is készülünk hasonló prezentációkkal.
Addig is munkájukhoz kitartást és további sportsikerekben gazdag időszakot kívánunk utánpótlás csapatainknak és edzőinknek!