A DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában a Győri Audi ETO KC utolsó hazai mérkőzésére készült a cseh DHK Banik Most ellen. A találkozót a vendégek kezdték jobban, egy ideig vezettek is, majd a mieink magukhoz ragadták a vezetést és a félidőben négy gólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A második játékrészben ezt még kettővel sikerült megtoldania a Danyi Gábor vezette zöld mezes lányoknak, ezzel hibátlanul zárva a csoportkört. Végeredmény: 35-29

 

1.Félidő

A mieink a Kiss-Görbicz-Hansen-Nze Minko-Brattset-Bulatovic-Faluvégi összeálltásban kezdték az összecsapást. A csehek indították útjára a labdát. Az első néhány percben idegesen kezdtek a csapatok, míg végül a vendégek szerezték meg a találkozó első gólját. Az egyenlítés nem sokat váratott magára, Bulatovic átlövés góljával egalizált (1-1). A következő periódus biztos, hogy nem a remek védekező játék hatékonyságáról marad meg a kézilabda fanatikusok emlékezetében, ugyanis a csapatok rendre felavatták egymás kapusait (3-4). Meglepetésre a 8. perc végére már kettővel vezettek a fekete-narancsban játszó vendégek (3-5). Ezt követően következett a győri gólhenger. Először Bulatovic, majd Brattset, végül Nze Minko talált a hálóba, amivel először a mérkőzésen átvettük a vezetést (6-5). Nze Minko és Bulatovic vezérletével tartottuk előnyünket, sőt olykor növelni is tudtuk (9-6). A félidő felénél továbbra is három góllal vezettünk a vendégek ellen (11-8). Ekkor jött Oftedal, aki sebességét kamatoztatva végig száguldott a pályán és értékesítette ziccerét. A vendégek edzője kikérte idejét (12-8). Az időkérés után úgy tűnt támadásban sikerült rendezni a sorokat a vendégeknek, ugyanakkor támadásban gyakorlatilag képtelenek voltak megálltani a szélvész gyors hazaiakat (15-11). Kapuban közben Leyanaud érkezett Kiss helyére és több védéssel vétette észre magát. A 20. percben Görbicz is megszerezte első találatát a mérkőzésen (17-13). Továbbra sem a védekezésükkel tűntek ki a csapatok, hiszen mindkét gárda rendre megtalálta a réseket a falban és többnyire ezeket sikerült is gólra váltaniuk (19-15). Danyi Gábor valószínűleg ezzel kapcsolatban fogalmazhatott meg kritikát, mikor kikérte idejét, ugyanis a zöld mezes hazaiak védekezése szemmel láthatólag keményebb lett, még ha ez az eredményt lényegileg nem befolyásolta (21-17). A félidő utolsó gólját Knedlikova szerezte, ezzel négy gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre

Félidei eredmény: 22-18

 

2.Félidő

A második félidőre Puhalák érkezett Görbicz helyére. Az első gól a második játékrészben Brattset nevéhez fűződött (23-19). A vendégcsapat nem adta könnyen a bőrét, elmondható, hogy a mérkőzés ezen szakaszán szinte mindig volt válaszuk a győri gólokra. A találkozó 35. percében Brattset volt eredményes beállóból, majd egy perccel később Fodor talált be a szélről (26-20). A mieink védekezése keményedett, míg támadásban is rendre kreatív megoldásokkal rukkoltak elő, ami komoly zavart keltett a vendégek védelmében. Ennek eredményeként a csehek edzője újabb időkéréshez folyamodott (27-20). Az időkérés után Nze Minko kiállítása miatt emberhátrányban játszó zöld mezes hazaiak egy kicsit megtorpantak és a vendégek valamelyest faragtak a hátrányukból (28-22). Ezt Danyi Gábor sem nézte tétlenül, magához hívta az övéit. A játékrész közepén érezhetően kezdtek fáradni a csapatok, ugyanis sokszor belehibáztak egy-egy passzba, így támadásban már nem voltak olyan hatékonyak (29-22). A hosszú gólcsendet a csehek törték meg, azonban erre Oftedal, majd Fodor válaszolt, amivel az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a két együttes között (31-23). A hazaiaknál ekkora már szinte mindenki pályára került és hozzá tudott tenni valamit a játékhoz (31-24). A 25. percben a vendégek irányítója lőtt nagy gólt Leynaud kapujába. Az utolsó percekben győzelmünk már nem forgott veszélyben (34-28). A vége hat gólos győzelem lett, ezzel a maximálisan tovább vihető nyolc pontot visszük magunkkal a középdöntőbe.

Végeredmény: 35-29

Hivatalos nézőszám: 5179 fő

Nyilatkozatok

Danyi Gábor: „Gratulálok a cseh csapatnak! Nagyon jó mérkőzést játszottunk velük. Az első félidőt gyakorlatilag fault nélkül játszottunk végig, amivel nem voltam elégedett. A támadójátékunk jól működött, de nem azt kaptam vissza teljesmértékben, amit vártam. Biztos sok oka lehet ennek. Talán az, hogy ebben a periódusban általában mindig van egy rosszabb mérkőzésünk, ahogyan minden másik csapatnak is. Összességében az őszi teljesítményükre büszke vagyok, és ehhez gratulálok a csapatomnak. Nagyon remélem, hogy mindenki sikeresen szerepel a Világbajnokságon és sérülés nélkül tér vissza”.

Estelle Nze Minko: „Szeretnék gratulálni az ellenfélnek. Jól játszottak. Látszott, hogy sokat készültek a mai mérkőzésre. Évekkel ezelőtt én is így jöttem ide, hogy óriási élmény lesz itt játszani, ami be is igazolódott, szóval el tudom képzelni mit élhettetek át. Ami a mérkőzést illeti, szerencsére elég jól játszottunk támadásban és sikerült olyan előnyt kiharcolni, amivel a gyenge védekezésünket tudtuk orvosolni. Nem ez volt az őszi szezon során a legjobb mérkőzésünk, de ha a jó oldalát nézzük, akkor szerencsére mindenki egészségesen tudta befejezni a mérkőzést!”

Ondrej Vaclavek: „Először is szeretnék köszönetet mondani az ellenfelünknek, hogy egy ilyen Arénában és ilyen körülmények között léphettünk pályára. Egy álom vált valóra, hogy az első évünkben a Bajnokok Ligájában máris itt szerepelhettünk. AZ egyik legjobb teljesítményt nyújtottuk a szezonban. Azt gondolom, hogy az első félidőre lehetünk igazán büszkék. Ez alapozta meg azt, hogy a második félidőben is hasonló, nyílt játékot folytassunk. Gratulálok az ETO-nak a győzelemhez!”

Jana Sustkova: „Különleges élmény volt itt játszani, ennyi néző előtt. Ez olyan érzést váltott ki, amely húzott minket a jó irányba. Talán ennek is köszönhető, hogy az első félidő ilyen jól sikerült, hiszen remek támadójátékot tudtunk felmutatni, amire büszkék lehetünk.”