Az őszi szezon klubfeladatai után a keret nagyobb részére most a nemzeti válogatottakban várnak feladatok, míg amint már korábbi cikkünkben írtuk, a Győrben maradók sem unatkoznak majd. Egyhetes jól megérdemelt pihenőjüket követően november 25-től ismét munkához látnak, s kiegészülve a klub utánpótlásbázisán nevelkedő tehetséges junior korú játékosokkal folytatják a felkészülést.

A cseh válogatottnak sajnos nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki szereplést, Jana Knedlikova így Győrben tölti az év hátralévő időszakát.

Szélsőink közül továbbá Görbicz Anita, Bódi Bernadett, Puhalák Szidónia és Fodor Csenge készül továbbra is az Audi Aréna Győr falai között, míg néhányan sérülésükből lábadoznak, ezért nem utaztak hazájuk válogatottjával a világversenyre. A nemrégiben hosszú kihagyást követően visszatérő Amanda Kurtovic is klubcsapatának főhadiszállásán tréningezik az elkövetkezőkben, s jó hír, hogy a makacs sérülésével bajlódó Veronica Kristiansen is egyre közelebb kerül a teljesértékű munkavégzéshez és mihamarabbi újbóli pályára lépéséhez.

„Veronika állapota pillanatnyilag rendkívül jó ütemben javul, a mostani terhelések mellett – amely már pályaterhelést is tartalmaz, de nem kifejezetten kézilabda – panaszmentes, így reméljük, mire a csapat ismét rendelkezésünkre áll, addigra ő is lesz olyan állapotban, hogy már pályára léphet.” – számolt be játékosunk állapotáról dr. Balogh Péter csapatorvos.

Az idei szezonban nem lépett még pályára norvég hálóőrünk, Kari Aalvik Grimsbö, akivel kapcsolatban csapatorvosunk a következőképp nyilatkozott: „Jelenleg a rehabilitációs kezelésének végső szakaszánál tart, az újév elején megkíséreljük a munkába állításást. Végső soron a teljes porcintenzitású terhelés során derül ki, hogy mennyire bírja a térde.”

Bízunk benne, hogy hamarosan mindenki bevetésre készen áll majd, hiszen a folytatásban várnak még csak igazán komoly kihívások ránk!

A válogatottban szereplő játékosainknak sok sikert, sérültjeinknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánunk!