Az újév második napján, a bajnoki pontvadászat következő állomásán az MTK otthonába látogatott el együttesünk. Szorosabb első félidőt követően a második játékrészben már sikerült nagyobb előnyre szert tennünk, s végül hatgólos győzelmünknek köszönhetően újabb bajnoki pontokkal gazdagodtunk. A találkozó mindemellett remekül szolgálta sérülésükből felépülő játékosaink, Amanda Kurtovic és Veronica Kristiansen játékba történő visszatérését, akik hatalmas motivációval játszottak és igyekeztek kihasználni a kínálkozó helyzeteket.
Végeredmény: 25-31

1.félidő
Kapunkban Kiss foglalta el helyét a találkozó kezdetén, a középkezdéshez pedig a Puhalák, Kristiansen, Brattset, Oftedal, Bulatovic és Faluvégi sor állt fel.
Dakos találatával indult a mérkőzés, majd Szöllősi-Zácsik is bemutatkozott a kékmezes hazaiak közül. Kristiansen harcolt ki hétméterest, amit Kurtovic értékesített (2-1). Dakos újabb találatára Kurtovic ismét büntetőből válaszolt, majd Puhalák szélről egyenlített a nyolcadik percbe lépve. Fekete és Oftedal volt eredményes a folytatásban, majd Dakos kiállításának köszönhetően emberelőnybe kerültünk – Kurtovic jóvoltából a 10. percben át is vettük a vezetést (4-5). Fekete szélről talált be, majd Kristiansen átlövésből szerezte meg első találatát az idei szezonban, hosszan tartó sérüléséből tért vissza. Malovic és Kurtovic, Dakos és Szöllősi-Zácsik góljai alakították a folytatásban az eredményt, majd Oftedalt küldték ki a játékvezetők két percre. Kristiansen ismét villant, majd zsinórban három hazai találat született, melyekre Amorim adott választ. Szabálytalan csere miatt emberhátrányba kerültünk, Amorim azonban megállíthatatlannak bizonyult, újabb nagy bombagólt láthattunk tőle. Kiss hatalmas bravúrt mutatott be az ellenfél ziccerben érkező játékosa ellen – ezt követően Danyi Gábor kikérte első idejét. Kurtovic ismét a kispadra volt kénytelen leülni a játékvezetők ítélete alapján, Tóth azonban nem tudta értékesíteni a kiharcolt hétméterest. Amorim egyenlített, majd a vezető találat megszerzését is az ő neve mellett jegyezhettük – a vele szemben elkövetett szabálytalankodásért Dakost büntették két perccel a játékvezetők. Golovin Vlagyimir is magához szólította tanítványait szűk öt perccel a félidei szünet előtt, s ellátta őket néhány jótanáccsal. Az első harminc perc végéhez közeledve Sallai, Oftedal, Dávid-Azari és Brattset alakította ki a félidei egygólos előnyt.
Félidei eredmény: 14-15

2.félidő
Mihálffy és Knedlikova kezdte meg a második félidei gólgyártást, Szöllősi-Zácsik büntetőből egyenlített. Nem mutatott azonban sokáig egált az eredményjelző, ugyanis Kurtovic nagy lendülettel érkezve megszerezte első akciótalálatát is zöld-fehér mezben. Brattsetet küldték ki a játékvezetők két percre, majd Szöllősi-Zácsik büntetőjét egy szemfüles vendég találat követte Puhalák és Amorim összjátékának köszönhetően (17-18). Szöllősi-Zácsik után Puhalák és Dávid-Azari szélső góljai következtek (19-19). Kurtovic továbbra is biztos kézzel értékesítette a kiharcolt hétmétereseket, s ismételten akciógólokat is jegyezhettünk a neve mellett. Nze-Minko találatával zsinórban négyszer (19-23) tudtunk eredményesek lenni, s ez a sorozat időkérésre késztette a hazai vezetőedzőt a második félidő feléhez közeledve. Jó néhány perces gólcsendet tört meg Dávid-Azari a kékmezeseknél. Edwige is begyűjtött egy kiállítást, a gólgyártást pedig Tóth, Nze-Minko és Dávid-Azari folytatta. Nze-Minko újabb eredményes megmozdulását követően 22-25-öt mutatott az eredményjelző, mikor már csak szűk tíz perc volt hátra a mérkőzésből. Oftedal duplázott, Szöllősi-Zácsik egy klasszikus átlövésgóllal válaszolt (23-27). A végjátékban Knedlikova, Gerháth, Juhász, Amorim és Puhalák tudott még eredményes lenni, így hatra nőtt előnyünk, ami az újabb bajnoki pontok begyűjtését is jelenti.
Végeredmény: 25-31

Eduarda Amorim: „
Nem volt annyira könnyű mérkőzés, az MTK jól játszott. Kezdetben nem védekeztünk túl jól, s a kommunikáció sem volt tökéletes az első félidőben közöttünk. A január és a február mindig elég mozgalmas, de igyekszünk minél jobban és hatékonyabban regenerálódni, hiszen még sok kihívás vár ránk.”

Amanda Kurtovic: „Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük ma a két pontot. Eleinte kicsit küzdöttünk a védekezéssel és a támadással is, egy nagyon jó csapatot győztünk ma le. A második félidőre sikerült összeszednünk magunkat, ennek köszönhető a győzelem.”

Danyi Gábor: „Ennél sokkal jobban tudunk játszani, de nagyon hasznosak ezek a mérkőzések is, lesz mit elemeznünk, hogy min kell még javítanunk. Nagyon jól kézilabdázott az MTK, de általában ellenünk mindenki nagyon jól játszik, meg akarja mutatni, mit tud. Nagyon küzdelmes és nehéz mérkőzést játszottunk. Nyilván nekünk mások a céljaink, mint az MTK-nak, így próbáltam beosztani a játékosaink idejét úgy, hogy tudjak lehetőséget adni azoknak, akik esetlegesen kevesebb szerephez jutottak vagy épp sérülésből tértek vissza. További sok sikert kívánok az MTK-nak, ilyen játékkal sokra fogják vinni!”