Az idei esztendő első hazai megmérettetésén, a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában esedékes összecsapáson a Dunaújvárosi KKA együttesét fogadtuk az Audi Aréna Győrben. A félidei szünetre, a kezdetben fej-fej melletti küzdelemmel kiharcolt négygólos előnyünket tovább tudtuk növelni a második harminc percben, s végül 11 gólos győzelmet ünnepelhettünk közel 4000 helyszínen szurkoló szimpatizánsunk körében.
Végeredmény: 30-19

1.félidő
Kapunkban Leynaud kezdett, a félpályánál a középkezdéshez pedig Fodor, Hansen, Edwige, Nze-Minko, Bulatovic és Bódi sorakozott fel.
Triscsuk harcolt ki hétméterest, majd orrát fájlalva hagyta el a pályát – a büntetőt Leynaud hárította. Szalai szerezte meg a találkozó első gólját, majd Bouti és Bulatovic következett, utóbbi átlövésből duplázott (2-2). Grosch találatára Edwige beállóból adott választ, majd Hansen labdaszerzéséből Nze-Minko roboghatott (4-3). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólgyártásban – előbb Szalai találta meg a rést a győri védőfalon, utána Nze-Minko volt eredményes, tíz perc elteltével 5-4 szerepelt az eredményjelzőn. Jovovity értékesítette a Bouti által kiharcolt hétméterest, Fodor szélről, Nze-Minko lerohanásból gyarapította tovább a hazai gólok számát – a félidő feléhez érve így kettőre nőtt az előnyünk. Leynaud parádés védéseket mutatott be, Bódi fantasztikus labdaszerzéséből pedig Nze-Minko tudta bevenni Csapó kapuját. 8-5-nél György László élt is első időkérési lehetőségével. Hétméterest ítélt a Rontó-Szanyi játékvezető-páros a vendégek javára, amit Jovavity sikerrel értékesített. Grosch szélről volt eredményes, majd egy kétperces kiállítást is begyűjtött. Forgatott Danyi Gábor a keretén – pályán Amorim, Oftedal, Brattset és Kristiansen is. A vendég együttes támadásban bele-belehibázott, az imént elkövetett technikai hiba miatt elvett labdát pedig Oftedal bombázhatta az üres kapuba a maga kilenceséről. Bódi szélről volt eredményes, majd a 24. percben Amorimot küldték ki a játékvezetők. A DKKA tudott élni az emberelőnnyel, Grosch szélről lőhetett (10-9). Oftedal előbb talpról, majd labdaszerzést követően ziccerből roboghatott, s állította be ezzel ismét a háromgólos előnyt. Braun faragott a hátrányon lerohanásból, Kristiansen gólja után, két perccel a félidei szünet előtt Danyi Gábor az időkérést jelző tábláért nyúlt. Az első harminc percből hátralévő időbe Brattset beállós-találata fért még bele, s így az eddigi legnagyobb különbséggel, négygólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.
Félidei eredmény: 14-10

2.félidő
Puhalák szélső találatával vette kezdetét a második félidő, majd beállóból Brattset talált be, s a gól mellé Siriánnak még egy kétperces kiállítás is járt. A győri roham nem tűnt csillapodni, a vendégek vezetőedzője ki is kérte második idejét. Brattset jóvoltából már nyolcra duzzadt az előnyünk, Knedlikovaval szemben történő szabálytalanságáért Bouti ült le két perc erejéig a kispadra. Oftedal újabb egész pályás találattal örvendeztette meg a szép számban összegyűlt győri közönséget, Szekerczés szépített (19-11). Jovovity góljára Kurtovic egy fantasztikus bomba átlövésgóllal válaszolt (20-12). Kiss is remekül elkapta a fonalat a kapunkban, a közel ötgólos vendég gólcsendet Szalai törte meg. A második játékrész feléhez közeledve Hansen is feliratkozott a gólszerzők közé, a sort Jovovity és Knedlikova folytatta (23-14). Puhalák roboghatott ziccerben, találatának köszönhetően a győri szurkolótábor lelkes számolásba kezdett tízgólos előnynél (24-14). Kazai faragott a hátrányon szélről, azonban csapata emberhátrányba került Nick kétperces kiállításával. Puhalák már negyedik találatánál járt bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt, Kurtovic és Mihály követte őt. A folytatásban büntetőből Kristiansen volt eredményes, majd felállt fal ellen is megcsillogtatta gyors lábmunkáját és ismét betalált (28-16). Az 56. perc derekán György László utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Az utolsó néhány perc eseményeit tekintve Sirián, Szalai, Puhalák és Kristiansen góljai alakították ki a végeredményt.
Végeredmény: 30-19

Hivatalos nézőszám: 3812 fő

György László: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez! Nagyon jól játszottak, felőröltek minket, főként a második félidőben. Sok technikai hibát vétettünk, ők ezt rendre megbosszulták, a masszív, erős, zárt hatos fal ellen több átlövésre lett volna szükségünk. Kicsit csalódott vagyok, mert az őszi idényben lejátszott mérkőzéssel kapcsolatban sokkal több pozitívumot tudnék említeni, mint a mai találkozóból. Dolgozunk tovább, fontos rangadók várnak még ránk!”

Szalai Babett: „Szeretnék gratulálni a Győrnek! Nem az eredmény miatt vagyok csalódott, hanem a mutatott játékunk miatt. Nem tudott senki egyénileg hozzátenni, de nem búslakodhatunk, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk, ezeket a hibákat ki fogjuk javítani.”

Danyi Gábor: „Az első félidőben nagyon jól tartotta magát a Dunaújváros, nem tudtunk elhúzni, ráadásul az egyik meghatározó játékosukat hamar elveszítették. A játékunkban a védekezésünk az, ami jelenleg dominál, a támadójátékunknak megvannak még a hiányosságai, de örülök, hogy a második félidő elején néhány perc alatt jelentősebb előnyre tudtunk szert tenni. Nagyon sok sikert kívánok nekik a folytatásban is!”

Veronica Kristiansen: „Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a csapattal az Audi Aréna Győrbe. Nem tudom abbahagyni a mosolygást, annyira örülök, hogy újra játszhatok, próbáltam minden pillanatot élvezni. Kicsit lassan kezdtünk, remek egyéni képességekkel rendelkező játékosokból áll a Dunaújváros, így nem is volt egyszerű. A második félidőben sikerült könnyű gólokkal jelentős előnyre szert tennünk, így alakult ki nagyobb különbség.”