A hétvégén került megrendezésre a XXI. Interball Nemzetközi Lány Kézilabda Torna és a XII. Student Comfort Kupa. Mindkét helyről sikerekkel, jó élményekkel, és sok tapasztalattal tértek haza játékosaink és edzőink.

Január 10-én (pénteken) Tatabányán az Interball Kupán U9-es korosztályban szerepelt Horváth János csapata. Három csapat ellen játszották mérkőzéseiket a Dorogi SE, PC Trade Szeged, és a Handball Z. N. Ostrove együttesei ellen. A torna a jelenlegi MKSZ szabályoknak megfelelően zajlott, így ebben a korosztályban az eredményt nem számolták.

Horváth János értékelte a lányok munkáját:

„A Győri Audi ETO KC képviseletében az U 9- es korosztályban szerepelt a csapatunk, az MKSZ szigorú versenyszabályzatának megfelelő rendszerben. A szervezők a lebonyolítást rugalmasan oldották meg, ennek köszönhetően a torna pergős volt. A szivacskézilabda első lépcsőfokát akadály nélkül vettük. Az állóképesség fejlesztése mellett az atlétikai és a technikai képzés is szerepet kaphatott. Az év első tornáján a legfiatalabbak bebizonyították, hogy az akadémiai szintre innen indulva lehet 5-6 év után eljutni.”

Csapattagok: Szilvás Emília, Varga Izabella, Reider Réka, Kálmán Sára, Al-Shamiry Heszna, Szabó Zselyke és Wieder Janka.

Edző: Horváth János

Szombaton és vasárnap Szombathelyen, a Student Comfort Kupán Kocsis Tibor lányai az első helyet vívták ki maguknak. Minden mérkőzésük után győzelemmel jöhettek le a pályáról, így nyerhették meg az U14-es korosztályban az első helyért járó kupát és aranyérmeket -így kupagyőzelemmel készülhetnek a bajnokságra.

A torna legjobb játékosának Granát Dorkát választották.

„A korai időpont miatt a színvonal még nem volt magas, -érthető-de küzdelemben és izgalomban nem volt hiány. A torna jól szolgálta a felkészülést, különösen azért, mert minden egészséges játékosunk legalább 2 mérkőzésen pályára léphetett.”-értékelt edzőnk.

 

Bővebb eredmények itt tekinthetőek meg.

 

 

Álló sor: Ney Ferenc gyúró, Pádár Laura, Márkus Luca, Borbély Petra, Rugli Liza, Ráth Borbála, Granát Dorka, Horváth Lili, Rédecsi Polett, Szár Evelin, Kocsis Tibor edző

Térdelő sor: Tallós Csillag, Németh Eszter, Varga Dalma, Rosta Edina, Miklósy Luca, Császár Dorka.

Hiányoznak: Kocsis Kata, Kovács Boglárka, Nagy Abigél, Mónus Borbála

 

 

Mindkét csapatunknak gratulálunk a szerepléséhez!