Három évig a Győri Audi ETO KC csapatában folytatja pályafutását Silje Solberg. A norvég hálóőr nagy reményekkel és tervekkel érkezik Győrbe 2020 nyarán.

Folytatódnak a 2020/21-es szezon keretének bejelentései a Győri Audi ETO KC csapatánál. Kapusposztra Silje Solberg érkezik, aki a Siófok mezét cseréli zöld-fehér szerelésre.  „Igazán rutinos játékosról van szó, akit már jó ideje figyelemmel kísértünk. Kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok, aki a norvég válogatott elsőszámú kapusa, és nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, hiszen már második éve hazánkban kézilabdázik. Pár héttel ezelőtt, Laura Glauser bejelentésekor is utaltam arra, hogy kapusposzton hosszútávú megoldásra törekszünk, vagyis két fiatal, ugyanakkor rendkívül rutinos hálóőrrel tervezzük megerősíteni keretünket. Ebbe a koncepcióba tökéletesen illeszkedik Silje Solberg, igazi sportember, rendkívül pozitív személyiség, aki minden bizonnyal hosszú időre remekül megoldja Laura Glauserrel a kapusposzt feladatait csapatunkban. Hároméves kontraktust írtunk alá Siljével.” -nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a Győri Audi ETO KC-hoz. A világ legjobb csapatáról van szó, ez pedig izgatottá tesz. Szeretnék megfelelni az itteni magas elvárásoknak, és szeretném, ha ki tudnám venni a részem a sikerekből a jövőben is. Az, hogy Győrben folyamatosan a legjobbat kell nyújtani csak még inkább motivált a váltásra, hiszen maximalista vagyok, és szeretném kihozni mindig a legjobbat magamból. Bízom benne, hogy sok szép siker részese lehetek majd, de addig is igyekszem jelenlegi csapatomat segíteni.” -mondta Silje Solberg.

Silje Solberg 29 éves, 2014-ben a magyar-horvát rendezésű EB-n aranyérmet, 2015-ben Dániában világbajnoki címet, majd 2016-ban Svédországban ismét EB aranyat ünnepelhetett a norvég válogatott tagjaként. 2012-ben Szerbiában egy Európa-bajnoki, 2017-ben Németországban világbajnoki ezüstérmet nyert. Junior világversenyről is van egy EB aranyérme, 2009-ben tagja volt a magyar junior válogatottat legyőző norvég csapatnak, majd 2010-ben Dél-Koreában junior világbajnoki aranyérmet szerzett. Klubszinten a norvég Helset és a Stabaek csapatai után a dán Holstebro-ba igazolt, ahol 2015-ben EHF Kupa, 2016-ban pedig KEK győzelmet is ünnepelhetett.  2016-ban az Issy-Paris játékosa volt Franciaországban, mielőtt 2018-ban a Siófokba igazolt. A Balaton-parti csapattal tavaly ismét EHF Kupa győzelmet ünnepelhetett.